Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-18
februari-18
mars-18
april-18
maj-18
juni-18
juli-18
augusti-18
oktober-18
november-18
december-18

 

September

180930


Fick veta igår at Diza har fått sluta sina dagar. Hon blev sjuk i måndags och det konstaterades att hon hade tumör i magen, givetvis så skulle ho slippa lida och i onsdags tog de bort henne. Hon blev bara 6 år och borde haft minst lika många till men det är inget man rår på. Hon fick ett bra liv hos Ulrika och Rikard och jag har aldrig ångrat att vi lät henne flytta till dom

bild


Idag var det en otrolig höstdag och jag red modoslingan i ett skapligt tempo. Vi njöt lika mycket båda två och jag fick fylla på mitt energiföråd......

bild


________________________________________________________________________________

180927


Min ork och energi är tillbaka, dock inte mitt minne. Jag är så bedrövligt glömmen nu men vet att det återvänder så småningom. Att inte komma ihåg vad jag åt igår känns inte alltid så kul, eller vem jag jobbade med för två kvällar sedan....Men jag känner igen detta och vet att det beror på att jag har haft för mycket ett tag.

Igår hade jag hovslagare och blev lika nöjd som sist, dock var inte Caladora på humör och ville inte släppa till höger bakben.Vi konstaterade att hon var öm i muskeln och troligen har hon haft kul i hagen eller gått omkull. Hovslagaren var så gullig och lyfte inte mer än hon behövde och då gick det bra!!

Nu är det höst och hela Näset är nerplockat, varje vår när man får sätta upp det är det lika roligt man har hela sommaren framför sig och hästarna älskar att komma dit. Men när det väl blir höst är det lika skönt att få fram dom och att få plocka ner hagen. Tänk vilken tur att vi har årstider...

bild


________________________________________________________________________________

180918


Finns en anledning till att jag inte bloggat på ett tag nu, luften gick ur mig igen och jag känner mig som en urlakad sill nu.
Jag tror aldrig jag lär mig att bromsa upp, ju bättre jag mår destu högre tempo. Har mått så himla bra hela sommaren och tycker att jag haft en lagom balans med allt, jobb, firman, och mina intressen. Kunnat ta det lungt och läsa en del. Men efter semestern ökade takten igen och det gick bara fortare och fortare, mycket att fixa i stallet men att ställa i ordning hagar mm. Där är vi ju flera som jobbar men jag har som vanligt bråttom och vill ha allt klart i god tid inför hösten.
Här hemma drog jag igång renovering av duchsrum och eftersom det blev färg kvar måste ju även gästtoan göras om.... Sen alla andra små projekt jag har omkring mig. Att hinna vila i detta går ju inte utan jag ska helst ha allt klart direkt.
Grejen är att allt är ju så roligt och jag blir bara glad över att allt blir så fint....
Tills ballongen spricker......I söndags morse kunde jag knappt ta mig ur sängen och gick som en zoombi hela dagen. Hade dessutom helgarbete med bara 34 timmar som fördelades på 3 dagar. Nu känns det som jag skulle kunna sova i flera dagar, men tyvärr är jag inte där än, för det tar några dagar för mig att varva ner....Vilar en del nu men det går inte någon lång stund innan jag får för mig att göra något viktigare. Har sjukskrivit mig denna veckan och hoppas vara på banan igen på måndag.
Jag vet inte hur jag ska lära om, vet så väl hur jag borde vara men vill alltid för mycket. Vet att jag borde säga nej till saker men om det inte blir gjort då så blir jag stressad för det, så egentligen är det bättre jag gör det själv....
Jag skriver mina listor och tänker när detta är klart ska jag vila, men när allt är klart för den dagen så är det kväll och dags att lägga sig. Så ännu en dag gick utan vila och så här är det hela tiden..... ________________________________________________________________________________

180905


Kändes faktiskt som hästarna var deppiga idag när jag kom dit. De stog och hängde vid grindarna allihop. Ja idag har Linn fått åka vidare till en bättre värld. Hon slipper ha ont och även om Saras beslut är tungt är det helt rätt.

bild


Hon fick några goa veckor hos oss ändå och denna bilden säger allt om lugnet som var runt henne.

bild


Ibland kan jag inte begripa varför man har djur och måste ta dessa beslut...lika tungt varje gång.. ________________________________________________________________________________

180901


Har varit hos Johanna några dagar, Almir blir bara ljusare och ljusare! varje gång jag ser honom har han ändrat färg.
Han och Sofus har det så mysigt ihop helt otroligt vad de hästarna trivs ihop...men så har det ju varit från första början när Almir föddes.

Igår var det dags för ett klinikbesök igen och nu äntligen har hon fått utdelning för sitt tålamod. Hon får nu börja trava honom lite lätt och inom 6 månader ska han vara i full gång.
Det har varit ett tålamodsprövande tid för Johanna men som sagt nu äntligen är det ok!
Den enda häst han får gå med nu är Sofus, annars får han gå själv i fortsättningen. Vi håller alla tummar att han får var skadefri nu.

bild


Idag kom Linda med sina hästar och det var helt odramatiskt i hagarna, lite pip bara och sen gick alla och åt istället.

Vi var många i stallet som gjorde ett ryck idag. Jag grejat med ström och dragit lite sladdar så allt är klart till vintern. Linda och Alexandra började med ommöblering i sadelkammaren och Jonas har slagit ner en massa gräs. Så roligt när det är lite aktivitet där !

bild


________________________________________________________________________________