Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-16
februari-16
mars-16
april-16
maj-16
juni-16
juli-16
augusti-16
oktober-16
november-16
december-16

 

September

160927


Igår blev det en alldeles fantastisk tur, strålande väder och det kändes som jag skulle kunnat ridit i flera timmar. Vi red fram till slalombacken och hem igen, ute i nästan två timmar och det var skönt att vila huvudet. Jag har verkligen känt mig så mycket bättre nu de sista dagarna, är betydligt lugnare men märker också att jag inte orkar med för mycket omkring mig. Var på invigningen av allaktiviteshuset på Sandbacken i söndags och det gick så där. Blir för mycket surr och folk så på kvällen var jag helt slut.

bildJag kommer att börja jobba så smått nu efter den 15 oktober och hoppas verkligen att det ska fungera.

Igår kväll kom det dock ett bakslag igen, fick en känga av en person som har gjort mig till någon slags ansvarig för saker i vår familj. Trots att jag inte ens har med det att göra....Blivit påhoppad flera gånger denna sommar och mått dåligt över det. Igår kom hen hit igen och började tjata om detta, att jag skulle ha gjort saker utan att att personen godkänt mm. Då har vi flera gånger förklarat att hen har fel och att hen inte har lyssnat när vi berättat. Igår fick jag nog och sa ifrån, ja jag blev riktigt arg och tänkte att nu får det räcka, varför ska jag ta skit hela tiden ????? Personen i fråga begrep nog att hen hade fel för sen blev det så smörigt och fjäskigt här....Orkade inte svara utan satt bara kvar och tittade på tv..

Ja som ni förstår räckte detta för mig för att jag återigen kliver två steg tillbaka, så inatt har jag sovit dåligt med hjärtklappning och ångest igen....OM jag bara kunde sluta att ta åt mig så....
_________________________________________________________________________________________

160925


Så här såg det ut i stallet när Petra kom dit imorse.....Någons häst hade roat sig hela natten !!

bildbildJa inte var det min utan givetvis Othilia, nu får hon gå i mittenhagen för där är det bra med ström....bild

_________________________________________________________________________________________

160924


Följde med Petra till Sandbacken idag för att hon ville att Othilia skulle gå in i ridhuset. Imorgon ska vi dit igen för det är invigning av aktivitetshallen och hon ska vara med i en ras uppvisning.

bildDen hästen gör då inget väsen av någonting, så himla lugn och sansad.

Började förmiddagen med att hämta Linn ute på Näset, hon hade tagit sig ut och gick där och betade i godan ro. Börjar väl tryta med betet nu så de börjar ta sig ut lite hur som helst en del av hästarna.
_________________________________________________________________________________________

160921


Känner mig verkligen så mycket bättre och starkare nu....MEN känner också att jag mer eller mindre är tillbaka i samma stadie som jag var innan jag blev sjuk. Samma tempo, en massa lappar på saker jag MÅSTE göra och ingen tid för återhämtning.... Suck hur svårt ska det vara, vill verkligen inte ha det så här. Har påbörjat nu kurator kontakt och det kändes bra. Måste få mer verktyg till att tänka och lära om.

Denna veckan har jag iallafall haft två helt underbara ridturer, båda gångerna runt Dammen. I måndags red jag ganska hårt och både Caladora och jag var ordentligt svettiga, idag red jag med Petra och vi tog det lite lugnare. Har också kommit ut på promenader med Theo och plötsligt har jag kommit på hur skönt det är att bara komma ut och gå....Tyvärr något jag inte hunnit eller "unnat" mig innan.

Idag har jag faktiskt tagit det riktigt lungt, promenerat, ridit, lyssnat på ljudbok och målat....Jag fick en målarbok av Johanna i helgen och det är så himla skönt att måla och lyssna på bok. Båda sakerna var jag helt övertygad om att jag INTE skulle gilla och så var det en kanongrej för mig!!!
_________________________________________________________________________________________

160914


bild

Vaknade med en skön känsla i kroppen i morse och såg fram emot att börja dagen...då har jag fått ett sms av Johanna där hon skriver att Anne har tagit bort Gimmick......

Men kan inte allt elände sluta nu, han hade tydligen fått kolik och gick inte att rädda. Tycker så förtvivlat synd om Anne och kan nog inte i min vildaste fantasi förstå vad hon går igenom, vet ju att de hade ett väldigt speciellt förhållande. Jag är glad att vi har Almir efter honom och hoppas vi får ha honom kvar tills han blir gammal.

Tog mig en ridtur ut i skogen för att skingra mina tankar, den dagen som inte Caladora finns mer vill jag inte ens tänka på.
_________________________________________________________________________________________

160912


Det blir lite länge mellan blogginläggen nu, mest för att jag helt enkelt inte riktigt orkar. Förra veckan vara jag till läkaren igen och det blev sjukskrivning fram till 15 oktober, då hoppas jag kunna börja jobba lite igen kanske 25% eller något. Förra veckan var en bra peirod, kände mig urstark emellanåt, jag och Lennart åkte till Gläntan och plockade lite och det kändes bra. Igår föll jag ihop igen över en bagatell, troligen blir jag tvungen att byta vattenpump på bilen och det räckte.....Fattar inte varför jag ska bli så förtvivlad över en sådan sak det är ju bara en bil...Men för mig just nu så fixar jag inte en enda motgång och det känns som jag hoppar två kliv tillbaka igen. Ångesten sitter kvar idag och jag är så trött nu. Blev iallafall en liten ridtur på Caladora, mest för att jag faktiskt tvingade mig. Mår lite bättre efteråt men ändå har inte oron släppt helt.

Fattar verkligen inte hur det kunde bli så här, jag som alltid har fixat allt och varit full med energi har nu stora problem med att få något gjort. Har hjärtrusningar varje dag och får ångest för minsta lilla grej, vill verkligen ordning på allt igen...
Har iallafall tagit och ringt en kurator igen så jag får prata med någon igen som kan hjälpa mig styra upp allt...
_________________________________________________________________________________________

160906


Har ju lovat mig själv att vara ärlig mot mig nu... Ändå lovar jag idag någonting som jag inte alls ville... Hur svårt ska det vara att bara säga som det är direkt, detta drog givetvis igång en lättre ångestattack och på något sätt måste jag rätta till allt sen. Annars mår jag rätt bra nu, har äntligen börjat känna att jag kommer till ro men minsta lilla motgång så ökar min stress direkt.

Har varit rätt duktig med att rida nu, men idag blev det inget. Började rulla lite eltråd istället och letade efter grejor som vi ska ha när vi tar ner hagarna. Det är rätt skönt att rulla tråd, bästa terapin för mig....
_________________________________________________________________________________________

160901


bild

Förr hade jag mer eller mindre ångest när vi skulle sko, Caladora skulle alltid vara lite krånglig och var inte riktigt bekväm. Daniel accepterar hon till 100% och hon krånglar aldrig numera. Det är bara kul när Daniel kommer nu och det blir gärna en massa tok och skojeri när han är där. Lovar att vi har inte haft en bättre hovslagare sen Kennet slutade.

bildIgår fick Fina sluta sina dagar, hon har varit halt en längre period och de bästämde att hon skulle få slippa. Hon fick en sista sommar hemma på Eggen och fick sluta där med...Kommer att sakna henne för hon var en mysig häst.

bild


_________________________________________________________________________________________