Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och två kattor hos oss.
Familjen består av två tonårsbarn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-13
februari-13
mars-13
april-13
maj-13
juni-13
juli-13
augusti-13
oktober-13
november-13
december-13

 

September

130930

Hade go hjälp av dessa parvlar idag när vi skulle såga ner runt eltråden...

bild

bild

Jag ska göra resten imorgon så vi får bra ström i vinter.

Imorgon ska vi också lägga energi på att lastträna Caladora. När hon skadade sig i veckan så blev jag återigen påmind om att hon är krånglig nu. Tänk om vi måste iväg på klinik och man står där med en häst som kanske måste drogas för att gå in. Nej nu jäklar ska vi lägga krut på detta igen. Jag är helt nöjd med att få in henne med hjälp av linor, men vill veta att det går lungt tillväga och inte behöver hantera en hysteriskt galen häst.
_______________________________________________________________________________

130927

Nu har Caladora ett sår på insidan av ena framknät..Det påminner onekligen mycket om almirs skada i vintras. Men har svårt att tro att hon har kunnat bli sparkad där, snarare har hon nog fått en reva av en gren.
Hon är svullen och varm, vi har tvättat det efter konstens alla regler och får se hur det utvecklas i helgen. Hon har ingen feber iallafall.. Vill verkligen inte ha mer skador nu, tyckte vi fick så det räckte i vintras. De får gå i inatt med och vila.

Hindrena är instoppade i containern för vinterförvaring och ena vindskyddet har vi halmat upp....
_______________________________________________________________________________

130926

Nu är det höst på riktigt, för nu är sommarhagen nerplockad. Alltid lite vemodigt att göra det men skönt samtidigt.

bild

Tog och tömkörde/longerade Caladora i eftermiddag, gick jättebra och kom på att jag nog ska försöka göra det en gång i veckan nu.
Plockade ihop grejorna i korallen och ska fortsätta med det imorgon, hindrena ska in och vi måste ordna nått för släden som står ute.
_______________________________________________________________________________

130924

Idag kom Nikhil hem och Almir och hon fann varandra direkt, tyvärr var Caladora mindre trevlig men efter en stund lugnade hon sig. Hon är väldigt bestämd med att ha Fanatic för sig själv och jagade bort Nikhil direkt.
Jag hoppas att det ska fungera i vinter annars så måste vi ordna med någon omfördelning av hagarna.

Passade på att lasta Almir med när transporten var kopplade till bilen, och allt var precis som vanligt, jag bara skickade in han direkt.

Ikväll var jag med på ridverksamheten och jag tyckte tjejern hade blivit så otroligt duktiga, vad mycket det har hänt på detta året. Nu galopperas det för fullt och alla har koll på sina hästar..
________________________________________________________________________________

130922

Efter gårdagens lilla ridtur på båda hästarna har Johanna och jag bestämt att Almir ska få sin vila nu. Dels är han jätteömfotad utan skor och sen tyckte Johanna att han var omotiverad, så därför får han vara nu. Han har ju faktiskt varit igång hela sommaren och det känns som vi gjort ett bra grundarbete inför våren då han ska igång på riktigt.
________________________________________________________________________________

130920

Haft ett intressant möte på Mysen idag...Mycket som tål att tänkas på och förhoppningsvis kan jag berätta mer under hösten.
Vet att många varit upprörda över att vi bildade en ny förening i Sveg, men hur det än blev så bidrog det till att en massa ungar nu får rida regelbundet och att det satte en press på många "hästmänniskor" i Sveg, jag kan bara se att det blev positvit för alla.
Tror inte så mycket hade hänt om inte vi rört om i grytan....

Blev över en timmes skritt med Caladora idag, egentligen tycker jag det är astråkigt att bara skritta men ack så nyttigt. Hon var lite slö idag och jag vill ha en rask skritt men på hemvägen gick det fortare.
Sen hade jag tänkt ta Almir, men han hade tappat en sko så det får vänta tills i morgon. Malin kommer ner kväll och tar av den andra.
________________________________________________________________________________

130919

Men nu är allt i sin ordning igen, jag är full med energi igen och känner mig friskare än någonsin. Konstigt det där, hur mycket friskare man känner sig efter att man varit sjuk. Idag red jag Caladora igen, var över två veckor sedan som jag var upp på henne. Får starta lite lätt med några skritturer nu efter denna ofrivillga vilan.
________________________________________________________________________________

130916

Det blev en händelserik kväll när vi hade handikappridningen. Den tredje tjejen som kommer lite före de andra red idag, från att inte vågat titta på Skuggi för ett halv årsedan så ville hon sitta på honom idag....Tänk vad hästar kan göra med människor. Hon var så glad efteråt och bara skrattade, det kom till och med en tår av lycka ....

Sen fick Emma en ordentlig galopp och avåkning, Tobbe var på världens bushumör och det gick lite överstyr...Men Emma är tuff hon klev upp direkt fast resten av lektionen ledde jag henne..
_________________________________________________________________________________

130913

Dom här antibiotika kurerna tar kål på mig...Något så vansinnigt trött, jag kliver upp och tvingar i mig lite mat, lägger mig och läser, sover och går upp och tvingar i mig lite mat. Alla prover är bra eller på rätt väg iallafall så jag skyller allt på antibiotikan nu. Klarar bara lite mat och "lätt" mat, blir nästan spysjuk när jag tänker på viss mat och jag har inte druckigt kaffe på en vecka.....Med andra ord, jag är inte mig lik.....

Caladora sa till mig idag att det är helt ok....Hon är så nöjd med att få en liten höstsemester...
__________________________________________________________________________________

130911

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig, började i fredags med smärtor i ländryggen som under kvällen flyttade sig till magen. Jag låg i soffan och undrade när magsjukan skulle bryta ut på riktigt men det hände inget mer. Sov gott på natten men vaknade med samma magonda på morgonen. Att var uppe gick inte för då ökade smärtan och jag mådde illa.

Efter tjat från de här hemma så ringer jag sjukvårdsupplysningen
( fast under mina protester....såååå sjuk var jag ju inte smil )
Där hänvisade de mig till 112 ??? jag tyckte själv det var löjligt och ville inte ringa dit och störa. Låg och funderade på hur jag skulle göra och bestämde mig för att försöka vara uppe och se hur det kändes, och kan lugnt säga att det kändes inte bra..

Alltså ringer jag 112 och börjar med att ursäkta att jag stör dom..Men killen där var så trevlig och förstående och ville skicka en bil med en gång.
Men se det vägrade jag för inte var jag så sjuk att jag inte kunde ta mig till hälsocentralen själv.
Nu började jag iallafall inse att en läkare måste titta på mig och kanske ganska snart eftersom det kändes som det ökade.
Vi bestämde att jag själv skulle ringa tillbaka till sjukvårdsupplysningen för att få komma in nu. Sjuksköterskan där ringer till Svegs hälsocentral och pratar med jourhavande läkare och "hen" säger att jag får vänta till kl 16.00. Då var klockan 12.00 och jag började faktiskt känna att det var lite väl länge att vänta...
Men Svensson är snäll och mjäkig och finner sig i detta.

Då kommer Johanna hem från jobbet och genast ringer hon 112 igen, troligen såg jag väl för hemsk ut då och hon blev rädd. Ambulansen kommer och bestämmer ganska omgående att jag behöver in nu. Men för att vara på den säkra sidan så ringer de läkaren igen och bekräftar detta.....Men se "hen" vägrar ta emot mig före kl 16.00 ????

Hur sjutton har läkaren mage att sitta däruppe och bedöma hur ont jag har utan att ens ha pratat med mig ??? Och någon feber hade jag inte för 37.7 räknas inte sa "hen" rent ut. Då är jag väldigt lågtempad så själv visste jag att jag hade feber.
Ambulanspersonalen såg smått förtvivlade ut när de åkte och inte kunde ta med mig, själv bet jag ihop i två timmar till innan Lennart kunde köra in mig.

När jag väl fick komma in på HC gick det fort...."hen" konstaterade att jag var ordentligt uttorkad (hade ju inte fått i mig någon vidare vätska alls) och att febern nu var 38,9.
Jaha sa läkaren, det blir ambulanstransport upp direkt och hade jag vetat hur uttorkad du var och att du hade feber så hade du fått åka tidigare?? Men Hallå !!!! Flera sköterskor och ambulanspersonal hade pratat med "hen" innan och bedömt att jag borde åka in, men läkaren sa ju att det inte behövdes ??

Sen hade "hen" dessutom mage att skylla på att det var ambulanspersonalens fel för de hade inte tagit tempen riktigt på mig och inte heller tagit urinprov??
Ja vad säger man....För mig gick det ju bra, kom till akuten på Östersunds sjukhus och blev inlagd. Man är så gott som säker att jag hade inflammerade tarmfickor som i sin tur gett upphov till en inflamerad tjocktarm. Jag fick insatt antibiotikan och svarade bra på den. Kommer att utredas bättre när jag blir frisk. Nu är jag bara helt slut och försöker vila upp mig och gissa om jag sovit gott i natt i min säng.smil Jag undrar hur det gått om det varit något allvarligare och man måste vänta i 4 timmar innan läkaren vill se en ???
_______________________________________________________________________________

130905

Första riktiga uteturen med Almir blev det idag.

bild

Jag red Caladora och vi tog med oss Malin som ett extra stöd....Men som vanligt är han helt cool, varken bilarna eller traktorn brydde han sig om.
Nu ska vi ut och skritta han i skogen...

Imorgon ska Malin köra ett dressyrpass på Caladora och det tackar jag henne för...Själv orkar jag aldrig rida dressyr fast jag vet att jag borde...
_______________________________________________________________________________

130902

bild


Men hur roligt var det inte att träffa dessa underbara människor igen...

bild


Handikappridningen är igång igen och alla var så glad över att ses...

Jag red Almir idag och nu blev det en hel del trav...Tänk att jag rider min lilla fölunge nu, hur fort gick inte dessa åren.