Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-16
februari-16
mars-16
april-16
maj-16
juni-16
juli-16
augusti-16
september-16
november-16
december-16

 

Oktober

161030


Nu har äntligen nya hästen kommit, verkar jättetrevlig och fin. Glömde ju fråga vad den hette men träffar väl Ylwa sen och får fråga.

bildHade ett riktigt bakslag igår med migrän och hjärtklappning hela dagen. Förstår nu att det är sviterna efter att jag jobbat lite för mycket i tre dagar. Så fort jag känner mig lite bättre kör jag på som vanligt och sen blir det soma att sticka hål på en ballong och all ork och energi är borta....Måste lära mig att hushålla med krafterna för det tar så mycket på mig att börja om igen....
Sen gör ju inte saken bättre att jag är så otålig och tycker jag borde vara ok nu, till veckan ska jag arbeta tre dagar så då får vi se hur jag mår nästa helg.
_________________________________________________________________________________________

161026


Blir inte så mycket bloggande nu för det händer inte så mycket...Är ju just det som är bra för mig att det inte händer så mycket. Har dessutom prioriterat bort lite saker och att blogga har hamnat där liksom.

Men en liten uppdatering ska ni få. Jag mår rätt hyfsat nu bara allt är lugnt omkring mig så känns det nästan som vanligt.
Mår bäst här hemma när det är tyst och lugnt och jag får göra saker i min takt. Har fortfarande svårt för ljud, mycket folk, och kan bli jättestressad över minsta småsak. Stör mig på att folk inte flyttar på sig på ica eller kör fort nog igenom blinkljusen när det är grönt...Småsaker givetvis men tillräckligt för att trigga igång mig och det känns inte riktigt normalt.

Jag har svårt för att förstå instruktioner och blir tokig på mig själv när jag inte fattar. Måste ofta fråga om och dubbelkolla att jag förstod rätt...
Men i det stora hela så känns det rätt ok och jag hoppas verkligen att det kommer att hålla nu med att jobba. Fast just nu känns det rätt avlägset att jobba 75 % igen....

Det är lite avslaget med Caladora också nu, jag åker gärna till stallet och går där och drar men ridningen kommer lite åt sidan. Det är ofta som om luften går ur mig när jag kommer dit och jag ändrar mina planer.
Dock tog jag mig upp både igår och idag, skrittade på Näset och tog Theo med så han skulle få springa lite....Båda två tycker det är astråkigt och fattar inte vad det ska vara bra för.... Önskar jag kunde få med Theo ut i skogen men då måste vi gå på trafikerade gator och jag litar inte på att han lyder så bra när han är lös.
_________________________________________________________________________________________

161017


Fick ett meddelande från May igår kväll att hon satt ensam hos Skuggi och väntade på veterinär. Han hade fått fång. Tyckte så synd om henne för jag vet vilken jävla sjukdom det är. Som tur är fic ajg veta idag at han var mycket piggare men att det var boxvila i 10 dagar och antibiotika nu. Så håll alla tummar för att det ska gå bra.

Imorgon ska jag börja jobba, kommer att börja med 25 % nu ett tag så får vi se sen. Känns skoj att komma igång igen och måtte dewt nu hålla....
_________________________________________________________________________________________

161012


Haft en riktig svacka några dagar, vet vad det beror på och varför jag rasade igen. Märker dock att det går fortare att komma igen och nu är jag bara förbanand. Att bli anklagad för något utan någon som helst anledning gjorde att jag ramlade ihop igen. Jag vet att jag inte gjort fel och min familj vet det med ändå får jag kastat en massa skit på mig av en person. Mitt beslut nu är att inte ha med vederbörande att göra mer. Jag blir sjuk av den hen och då ska jag inte heller ha den i min närhet. Svårt ändå eftesom hen mer eller mindre hör till familjen, men för min egen överlevnad så får det bli så. Synd bara att personen inte kommer att begripa vad hen har ställt till med...
_________________________________________________________________________________________

161009


Känt att det varit lite mycket igen nu, tyvärr har jag svårt att varva ner när jag blir starkare. Nu har jag börjat bli så där ofantligt trött igen, men vet också att jag kört på alldeles för mycket de sista två veckorna. Jag kommer nu att börja jobba om en vecka på 25 % det käns helt ok även om en viss oro finns. Är nog mest orolig för hur jag ska tackla alla konflikter och ljud som är där hela tiden.
Har blivit så otroligt ljudkänslg och vissa tv program får jag nästan sänka ner till jättelågt. Men samtidigt så måste jag ju prova och lite grann utsätta mig också. Vad som också är jobbigt är att jag har så svårt att förstå instruktioner, måste fråga om flera gånger innan jag vet att jag fattat. Känns som jag har blivit lite dum i huvudet, tänker långsamt liksom...

Caladora har haft det bra denna veckan, har inte riktigt haft energi att göra något vettigt med henne, men Nina har tagit i helgen. Blev faktiskt glad idag när Nina skrev att hon bestämt sig för att komma hem och läsa på gymnasiet här istället. Nu får jag tillbaka den bästa hjälpen man kan ha och dessutom tror jag hon uppskattar och gilla Caladora lika mycket om jag! trots hennes hopp och skutt-
_________________________________________________________________________________________

161003


Det var som om hon ville be om ursäkt för ridturen igår...Idag skötte hon sig exemplariskt, inte ett enda hopp eller skutt. Lugn och tillfreds och jag kommer återigen på varför jag älskar denna häst så mycket.

bildJa idag blev det både äpple och morot...
_________________________________________________________________________________________

161002


Men idag var Caladora billig...Precis allting var farligt och hon var helt tokig, ibland orkar jag inte med henne och hennes dramatiska sinne. Blev inget äpple där idag.
_________________________________________________________________________________________

161001


Red runt Eggardammen med Petra och Sara...en superhärlig tur trots att det blåste rejält..

bild
_________________________________________________________________________________________