Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och två kattor hos oss.
Familjen består av två tonårsbarn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

januari-14
februari-14
mars-14
april-14
maj-14
juni-14
juli-14
augusti-14
september-14
november-14
december-14

 

Oktober

141030


Åkte upp till Ytterberg idag för att se när Ingrid behandlade Nikhil. Blev en intressant stund !

bild

Red runt skjutbanan på förmiddagen och det var en härlig tur....Caladora nöjd och lugn idag.
________________________________________________________________________________________

141027


Bestämde mig idag för att plågas oss i paddocken....och det gick så himla bra. Hon gjorde precis som jag vill och jobbade på så bra. Svettiga blev vi men när allt fungerar så är det ju faktiskt kul.
Skrittade bort på Näset sen och för en gångs skull fick jag med Theo, han brukar aldrig vilja följa när jag rider utan blir alltid i stallet.

bild


________________________________________________________________________________________

141024


Lika berövlig som hon var i onsdags, lika go har hon varit i två dagar nu. Det är ju tur att det går över ! Har longerat henne i två dagar och hon har fått jobba, syntes att hon njöt av att få springa lite. Jobbade så fint med hjälptyglarna.
________________________________________________________________________________________

141022


Ridturen jag gjorde idag kunde ju kvittat, hon var så himla nervig och bedrövlig så det var inte kul alls...
ALLT, precis allt var farligt...Ibland blir jag så trött på henne och önskar att vi bara kunde ha en stillsam trevlig skrittur och jag skulle kunna slappna av lite... Men icke, jag är glad att jag har min livlina fast i sadeln.
I morgon ska hon longeras ordentligt så hon får ur sig all energi..
________________________________________________________________________________________

141020


Kanske jag borde ha säkerhetsvästen på mig jämnt i stallet ! Igår skulle jag dela ut äpplen och lyckades trassla in min en fot i eltråden när jag skulle kliva in i hagen. Jag faller pladdask i leran, tyckte inte jag slog mig men idag så har jag ont i armen och revbenen. Jäkla tur att inte strömmen var på för då hade jag garanterat fått panik....

Tre par byxor blev gjorda idag och det passade ju bra för det var inget roligt väder ute !
________________________________________________________________________________________

141018


Blev inte riktigt som jag tänkt mig med lastningen idag, allt gick jättebra ända tills vi skulle lägga på bommen. Hon blev orolig och ville ut, men Johanna stog kvar och bommen låg kvar så egentligen gick det ju jättebra. Hon var däremot jättenervös och hur spänd som helst, men vi tog inte ut henne utan jag borstade och försökte få henne att äta därinne. Själv blev jag också nervös och hon känner det så väl. Men som sagt hon stog nog där inne i 10 minuter men det var med stor vånda !!
Vi stängde aldrig om henne utan slutade sen...Jag blir lite otålig som vanligt och hade väl gärna stängt, men Johanna sa ifrån och vi lät bli. Trodde aldrig hon skulle gå in igen, men det gjorde hon! Så nu fortsätter jag att träna tills Johanna kommer hem igen om två veckor, så får vi se hur det går då.

bild

Snälla Anders kom förbi och fixade min symaskin, så nu jäklar ska jag öva och lära mig sy i skinn och läder...

bild


________________________________________________________________________________________

141017


Snart kommer två av mina flickor hem...bild Johanna och Diza. Ska bli så himla mysigt att få rå om de i helgen, Johanna måste byta till vinterdäck på bilen så därför kommer de hem !

Har som vanligt haft fullt upp hela veckan, jobbat, sytt byxor och lagat trasiga kläder åt svegsbor...Det märks mer och mer nu att folk har hört talas om mig för nu droppar det in en hel del saker som ska lagas...Allt i från dragkedjor till trasiga hästtäcken, nu ska jag bara ha hit en elektriker med som kan fixa min skomakarmaskin sen ska jag sy i skinn och läder med. Bara denna veckan är det fyra stycken som undrat om jag kan hjälpa de med skinngrejor och jag har fått tacka nej....

Caladora fick nya skor i tisdag och nu kan man nog säga att hennes framhovar är som jag vill ha dom, tänk ett år tog det att rätta till dom ! Men vad jag har lärt mig mycket om hovar nu, så något gott hade det ju med sig..Kommer alltid i framtiden titta kritiskt på alla hovar.
Jag har hunnit rida några gånger med och igår blev hon vaccinerad, hon ska få vila några dagar nu.
Nu när Johanna är hemma i helgen har vi planerat att lasta och stänga för transporten med Caladora, hon ska inte åka bara bli instängd. Jag tror inte det blir några problem men känns bästa att Johanna är med när vi gör det första gången
___________________________________________________________________________________________

141012


Jobbat i helgen och gick av i morse, trodde det mest skulle bli soffhäng idag med tanke på regnvädret. Men det blev gjort massor istället! Först körde vi ett lass skräp till tippen, sen byttes det till vinterdäck på transporten och jag fick en undervisning i hur jag ska göra om jag får punktering på vägen !
Eldade lite grenar och sly från trädgården och Theo var flitig som vanligt.

bild

Jag har så smått börjat fundera på nästa års ritt. Har redan fått ihop ett bra och stabilt gäng som vill hjälpa till och flera av de "tyngsta" posterna är redan klart... Bara att jobba på att vi får den tävlingsledaren vi vill ha med. bild

Det är kanske bra att ha ritt vartannat år för då har man hunnit glömma allt jobb och kommer bara ihåg det roliga. För trots allt jobb så är det ju så skoj med. Man sliter och jobbar och gnäller och surar och tjatar på folk, men väl framme vid målet på tävlingsdagen och allt funkar då får man glädjen över att allt gick vägen !! Så återigen säger jag det.... Vi ska göra den bästa ritten någonsin !
___________________________________________________________________________________________

141009


Fick klagomål av Johanna att jag bloggade dåligt ! Lovar att skärpa mig men faktum är att det händer inte så mycket, sitter mest vid symaskinerna numera.
Men idag blev det en trevlig dag.
Först en promenad med Malin och hundarna, det var så himla längesedan vi träffades och där händer det grejor minsann. bild Men det är bara att gratulera !!
Sen han jag med tandläkaren och fick godkännt.

Har just inte gjort något med Caladora på två dagar för det spöregnar hela tiden, hon fick gå in en stund igår eftermiddag och torka lite. Fast hon verkar inte speciellt besvärad av regnet, är nog mest jag som tycker det är kallt och blött.

Fick ett roligt samtal av Lillie med....Om vi blir tillräckligt många som ställer upp så kan vi få ordna en distansritt nästa sommar ! Från början var det helt nej från styrelsen men nu har de tydligen tänkt om. Men som sagt det gäller att folk ställer upp då ! Ska lägga ut lite frågor ikväll på fb så får vi se hur responsen blir.
Sen gäller det ju att vi får med för anmälningtiden har redan gått ut, fast Gitz har ju aldrig varit omöjlig.bild
___________________________________________________________________________________________

141005


Vilken rolig helg vi haft i Sundsvall, en snabb visit på Ikea hann vi med och sen åkte vi till Almir. Han var väl inte jätteimponerad över att jag kom, men till slut kom han och ville hälsa ! Lite tunn kanske men hade också växt på höjden och speciellt bak. Vi bestämde att hon skulle köpa lite lucern och ge han med nu.

bild

Blev lite kliat i örat med och han ÄLSKAR det!!

bild

Sen åt vi en supermiddag och gick på bio.

Idag åkte vi till Almir igen innan vi sa hejdå efter en go fika inne i Sundsvall. Johanna och Almir skulle rida för Anna för första gången idag och äntligen tror jag det lossnade lite för dom. Almir hade varit jättepositiv och Johanna tyckte det var så roligt.
De backade lite i utbildningen med han eftersom han varit dålig på att lyssna ett tag. Blev mycket "basic" övningar idag, men det hade gått så bra och de slutade med en galopp som fungerade ! Nu ska hon ta hjälp av Anna regelbundet.

Nina har tävlat idag med, Caladora hade tappat en sko så det började ju inte så bra.
Tyvärr så vägrade hon ur sig men tyckte ändå att det var duktiga. Caladora har inte varit riden på Sandbacken många gånger och definitivt inte hoppat där, så bara att hon var där och skötte sig var över förväntan, Jag var både stolt och nöjd ! tycker verkligen att Nina har gjort det jättebra. Nu ska jag lägga fokus på att lastträna henne och börja åka med, för då ska jag skjutsa dom till Sandbacken så de får hoppa där !
___________________________________________________________________________________________

141003


Å vad jag längtar efter Johanna och Almir nu ! imorgon får vi ses igen.
Johanna fyller 20 på måndag och vi åker upp hela familjen för att fira henne men go middag och lita bio !
Ska givetvis hinna med att umgås med Almir och ska bli spännande och se hur han är nu. Diza ska med och var hos henne några veckor nu för hon vill ha lite sällskap på kvällarna !

bild

Idag tog jag en ordentlig travsväng uppför Hurtigrutten, så himla skönt i det helt otroliga höstvädret vi har nu.
___________________________________________________________________________________________