Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och två kattor hos oss.
Familjen består av två tonårsbarn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

januari-13
februari-13
mars-13
april-13
maj-13
juni-13
juli-13
augusti-13
september-13
oktober-13
november-13
december-13

 

Oktober

131031

Fatta hur ofta man använder sitt nyckelben...typ hela tiden och lika helvetesont gör det än. Försök att resa dig upp, kliva upp ur sängen, vända dig i sängen, klä av och på dej, äta, tom läsa en tidning gör ont.....

Men igår fick jag ringt om starkare smärtstillande och fick utskrivet bättre varor.. Så inatt har jag faktiskt sovit en hel del förhållandevis smärtfri...
Fast isället kändes det som jag hade bomull i hjärnan, jätteläskig känsla.
Otålig är jag och trodde kanske att det skulle kännas bättre nu, men inser att detta nog tar tid. Hade väl hoppats på att jag skulle varit smärtfri nu....

Inatt drömde jag till och med att jag klädde på mig och lika ont gjorde det då...Även när benet gick av har jag hört flera gånger nu. Tänk er att ni knäcker ett tjockare kycklingben...precis så lät det i mig när benet gick av.....

Alla olyckor beror väl oftas på att man gjorde nått fel, dock kan ju ingen klandras för att saker händer...Men jag kan bli så arg på mig själv ibland. Jag är väl den i stallet som tjatar mest om säkerheten runt hästarna...TÄNK ALLTID FÖRE om vad som kan hända....
DÅ kan man ju fråga sig varför jag rider Almir i alldels för lång stigläder, i hala ridbyxor och i en paddock som jag inte ens stängt för.... Jo för jag tänkte som så att jag ska BARA rida i tio minuter och han har ju aldrig gjort något förut. Jag hade helt enkelt glömt bort att han är en unghäst och att saker kan hända med dom. Nu kostade denna lärdom mig ett brutet nyckelben och minst tre veckors sjukskrivning...Ganska surt måste jag säga...

Så nu säger jag till er som läser och mig själv....TÄNK EFTER LITE FÖRE.....
_______________________________________________________________________________

131029

Jaha detta var ju surt, brutet nyckelben....Sjukskriven i tre veckor och då ska jag ta det lugnt och låta det läka...Tur det finns värktabletter för ont har jag.
Som ni förstår blev jag tvungen att ta mig till doktorn idag och blev röntgad direkt. Det var ett fint litet brott på nyckelbenet och vad jag kunde se så låg det fint ihop och då kan man hoppas att det läker ihop snabbt.
Jag fick röra mig som jag ville, men inte ta i och inga tunga lyft. Rida gick också bra bara jag inte ramlade av mer... Fast just nu tar jag mig inte upp på någon häst hur gärna jag än skulle vilja.

Jonas fick rycka in idag och mocka och fixa med foder, Johanna har jobbat hela dagen.
_______________________________________________________________________________

131027

Har åkt av så det heter duga idag.

Fick för mig att passa på att rida Almir när Moa var där. Hade tidigare stått och skrytit för henne om hur snäll och go han är.... och DET är han.
Men idag blev han rädd för något och tog ett snedsprång, jag tappade balansen och han började bocka....
Jag lovar att jag for som en furie i backen. Tror han fick i en spark på min väst också för det small till efter att jag landat. Precis över nyckelbenet och jag har ont nu.....

Jäkla skit för jag har verkligen inte tid eller råd med detta nu....
Johanna fick komma ner och hjälpa mig och hon fick också komma upp på han, hade tänkt göra det själv men axeln sa ifrån, det gör så ont att det var omöljigt för mig att ta mig upp på han igen...

Moa och lilla Agnes var ner idag, hon har blivit stor hon med och vill hjälpa till....

bild


_______________________________________________________________________________

131025

Inte trodde väl jag att det skulle bli ett sådant riv efter mina byxor. Jag sydde ju bara ett par till mig själv som jag lade ut på facebook och nu har jag en stadig ström med beställningar. Så himla kul och jag står i startgroparna till att skaffa företag, har fått hjälp med detta av Kerstin som driver en redovisningsbyrå för själv fattar jag ingenting.....

Roligaste är när mina kunder kommer med egna idéer och jag kan hjälpa till och lösa dom. Dessa ska gå till Norge och de kommer att bli riktigt bara.

bild

Sen kan man ju undra varför jag drar på mig mer jobb, egentligen räcker det ju som det är men kan bara inte låta bli när det är så roligt.

Igår fick hästarna vaccin så de får ta det lite lungt några dagar....
_______________________________________________________________________________

131021

Jobbarhelgen är över, alltid lika skönt när det är klart även om jag tycker det är helt ok att jobba helg.
Idag red jag Almir och Johanna Caladora, vi höll till i paddocken och travade lite tillsammans. Gick jättebra och nu kan vi nog våga trava lite när vi rider ut med.
Nu är det dags att åka ner igen och fixa med handikappridningen.
_______________________________________________________________________________

131017

Idag har båda hästarna fått vintermundering. Nya skor, sulor och brodd så nu kan snön komma. Blev en liten skrittsväng med båda med på eftermiddagen.

bild


_______________________________________________________________________________

131013

Lasttränat igen idag och jag är så himla nöjd med henne, idag backade hon långsamt och försiktigt ut alla gångerna. Nu tänker jag inte ge mig utan ska fortsätta tills hon är bekväm med detta. Känns som detta vi gör med henne nu är helt rätt, hon lyssnar mycket bättre och är inte alls lika hysterisk längre.

Ja vad gör vi då ???
Vi går före henne in och vi har en långt spö i handen, då kan vi nå henne bak med det trots att vi står framför henne, vi driver henne alltså framåt utan att stå bakom henne. Sen gör vi allt väldigt långsamt och försiktigt och inga höga röster eller yviga rörelser. Det känns som hon litar mycket bättre på oss nu. Vi har också i två dagar bara tränat att backa ur, det är oftast där hon stressar upp sig genom att kasta sig ut.
_______________________________________________________________________________

131012

Men vilket enastående väder vi har, solen värmer ju fortfarande och det är så himla skönt. Kan inte fatta att det är i mitten av oktober.

Haft två superdagar med hästarna, igår blev det en ordentlig sväng uppför Hurtigrutten och idag ett rejält pass i paddocken. Hon är så himla full med energi och egentligen skulle hon behöva en 2-milare i ordentligt tempo. Kanske jag kan få tid en dag till veckan. Lasttränat henne har vi också gjort och nu lägger vi allt fokus på att få henne att backa lungt. Idag gick det riktigt bra, men man får vara så himla försiktigt i rörelserna och bara be henne ta små,små kliv bakåt. Längtar tills den dag vi har egen transport så man kan träna lite mer intensivt.
_______________________________________________________________________________

131007

Vaknade i morse och fick ett infall att jag skulle rida dressyr idag, tur var väl det för det gick så himla bra...För en gångs skull var det riktigt roligt. På onsdag har Malin lovat att ta ett pass på henne igen, tror det är bra om någon som är duktig kör igenom henne ibland.

I eftermiddag var jag bort till Irja och fotograferade Procasja, hon ska säljas nu och jag hjälpte henne med att få ut lite annonser. Svåra beslut att ta, men finns inte tid eller orken så ska man nog tänka om. Att ha häst ska vara roligt och inte nått som tynger en.

Hästnet 

bild


_______________________________________________________________________________

131005

Det känns faktiskt inte som det är alldeles kört för Caladora och lastningen. Jag har nu lasttränat henne fyra gånger denna veckan och får henne nästan ända in. Dock är ju all inredning urplockad så hon har gott om plats men jag är jättenöjd med det och så småningom ska ju inredningen in igen.
Tror dock att jag ska strunta i mellanväggen och låta henne åka brett.
Igår tränade vi mest på att backa lungt och sansat ut och det är det värsta momentet, hon slänger sig handlöst bakåt de flesta gångerna, men några gånger i går gick det bra. Jag låter henne smälta detta nu och ska köra några gånger i slutet på nästa vecka med.

Almir har lärt sig att "fuskäta" ur sitt småmaskiga nät. Han äter nämligen uppifrån istället, så nu har jag fixat en hissanordning så jag kan hissa upp de i taket. Igår hade han i ren troligen ren ilska dragit ner alltihop, så idag har Jonas hjälpt mig att skruva dit ordentliga ringar i taket så han inte ska kunna få ner det mer.

Vi har också börjat ned ensilaget idag och rullade in första balen, Caladora är redan för tjock så nu måste hon igång och ridas ordentligt.
Det blir lite krångligt för mig nu för egentligen behöver hon gå in på nätterna så jag kan reglera hennes matintag, men Almir vill jag ha ute eftersom han ska vara i rörelse så mycket det går i och med hans spatt... Men han kan ju inte gå ute själv, jag kör något mellanting nu och plockar in de ibland.

Det blev en ridtur med Malin och May idag på förmiddagen.
_______________________________________________________________________________

131002

Nu har vi lagt lite krut på lastträningen av Caladora, vi lånar Therese transport och har plockat bort hela inredningen. Den är dessutom fronturlastad så det blir mycket plats och rymd i den.

Igår gick det så där, men idag betydligt bättre. Jag lyckades få in henne och det var så himla nära att hon gått igenom, men är inte riktigt mogen för det än.
Jag jobbar nu med att få henne tänka framåt och allt bakåt är fel. Lyckades också få henne stå kvar i säkert 10 minuter.
MEN hon är fruktansvärt obekväm och hela hon är spänd som en fjäder...Men vi jobbar vidare.

De här hästarna är inte längre än två meter ifrån varandra, ju äldre de blir ju mer tajtare också. Men de har känt varandra i många år och är ju dessutom lika..

bild

Den här skitungen är sällan två meter från oss, han vill så himla gärna umgås jämt... Förresten så gick han rätt igenom transporten idag, tyckte det var lite läskigt att gå ut fram, men gjorde det dock....

bild


_______________________________________________________________________________