Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem


 
 facebook
 
 
januari-16
februari-16
mars-16
april-16
maj-16
juni-16
juli-16
augusti-16
september-16
oktober-16
december-16

 

November-16

161126


Nu är det bestämt att Almir ska hem den 8 december. Både Johanna och jag blir lite nervösa för lastningen, sä därför har vi bestämt att ta hjälp. Idag kom det ut en NH tränare som hon fått kontakt med, de hade inte kommit så långt att det gick att lasta honom utan börjad lite från grunden med ledarskap mm. Nu ska han lära sig att hålla avstånd, han vill ju gärna vara nära och nästan på en hela tiden vilket han absolut inte får. På onsdag ska Rosa komma igen och fortsätta och jag önskar också att hon kan komma den dagen vi ska åka med honom. Jag känner mig motiverad nu att ta itu med lite övningar när jag får hit han i vår.

Denna helgen tillbringar Lennart och jag i Gläntan, jag behövde komma hit och bryta mitt stressade tillstånd och hoppas jag tar känslan med mig hem.
Min kurtor kontakt säger att jag måste backa lite nu och hitta tillbaka till där jag var för några veckor sedan och att jag inte får bli så besviken när det inte hela tiden går framåt....Men det är ju sådan jag är...bråttom, bråttom.
Har fått tid för rehabmöte med nu.
_________________________________________________________________________________________

161119


Caladoras ben är mycket bättre, redan igår vände det och nu är hon bara lite lite tjock. Dock är hon varm än men det blir också bättre.

Själv känner jag mig inte lika positiv, börjar återigen gå upp i varv utan anledning, mycket hjärtklappnong och ångest igen nu. Minnet sviktar mer igen och jag kommer verkligen inte ihåg saker. Fattar inte varför för jag har det lungt om kring mig och tycker jag har plockat bort nästan alla måsten.
Jag styr verkligen inte över detta själv, det bara kommer...En sak är säker och det är att jag vill verkligen inte må så här..

Nu har iallafall min arbetsgivare hört av sig och vi ska ha ett möte med företagshälsovården nu och göra en plan om hur jag smidigast kan komma igen till jobbet. Det ser jag fram emot och hoppas få lite stöd från dom.

bild

Men nu ska jag berätta något roligt. Jag ska få hem Almir ett halvår. Johanna kommer att läsa sin sista termin i Amsterdam och då får han komma hem till mig. Så någon gång före jul ska vi hämta honom.
Jag inser ju också att jag egentligen inte kan ha två hästar i mitt liv just nu så därför har jag ordnat med bra hjälp. Vi har köpt loss hans stalldagar så jag slipper de, sen kommer Olivia att ta hand om ridningen med viss hjälp av Nina.
Själv vill jag inte rida honom eftersom jag känner mig lite för tung, hade istället tänkt lägga lite krut på tömkörnig.
Det ska hur som helst bli så roligt att få hem den lille igen....Ha ha, han är ju "bara 6 år nu" men för mig är han alltid den minste.
_________________________________________________________________________________________

161117


Igår började Caladoras ben bli tjockt och varmt. Ringde min veterinär direkt och bad om penecillinsalva, så jag startade med det då. Såret är jättefin, torrt och läker bra men benet är fortfarande för tjockt. Hoppas det blir bättre under helgen annars får jag ringa dit någon, hon har iallafall ingen feber och är för övrigt precis som vanligt. Hon har fått stå inne i två nätter men inatt får hon gå ut, tror det är bättre hon får vara i rörelse än att bara stå still.

Har jobbat i två dagar och det har gått bra. Det som är jobbigast nu är timmarna innan jag ska dit. Jag ältar mitt arbetspass igen och igen, är så rädd att jag ska glömma något viktigt. Men väl där så känns det som jag har allt under kontroll.
_________________________________________________________________________________________

161114


Vaknade av att Theo stog och pep i morse, han kan göra så ibland när vi går och tänkte att han blev besviken när Lennart gick till jobbet och inte fick följa.....
Jag ropade på han men han bara fortsatte pipa, alltså blev jag tvungen att gå upp och se vad som var fel....

bild

Där stog han i trappan och vågade inte gå förbi Greta, jag blev full i skratt och vägrade hjälpa honom, herregud vilken respekt han har för den katten. Kan ju säga att hon vägrade flytta på sig och tillslut tog han mod till sig och gjorde ett jätteskutt förbi henne.

Caladora skadade sig igår kväll på bakbenet, inget märkvärdigt men det blödde rätt mycket. Bara en liten skråma som jag gjorde rent. Idag var hon lite varm och svullen så fick avstå ridningen igen.

Har pratat med min läkare igen och det blev fortsatt sjukskrivning i 3/4 delar, fortsätter alltså året ut med att jobba 25 % och det känns bra.
_________________________________________________________________________________________

161112


Så förtrollande vackert ute nu. Tycker väl i och för sig att vinter kunde väntat några veckor till men ska det nu ändå bli så får det gärna vara sådana här dagar.

bild

Har mockat vindskydd och kört in tio kärror halm...behövs ingen mer motion idag......

Jobade igårkväll och ska jobba 4 timmar imorgon....Det är riktigt roligt, men jösses vad trött jag blir. Känns som jag måste dubbelkolla mig själv hela tiden så jag gör rätt och fråga om allt. Känner mig livrädd för att göra något fel...
Blev glad när en jobbarkompis sa till mig att jag såg så lugn ut....Frågade henne då hur jag såg ut innan och hon var ärlig och sa att jag alltid såg stressad ut... Undrar hur hemsk jag var egentligen....

En sak har jag upptäckt nu och det är att allt har ju bara gått vidare på jobbet utan mig, alla boende mådde bra och allt såg ut som innan. Det innebär ju att jag INTE är oumbärlig....alla andra kan precis lika bra och det var så skönt att inse att jag inte behöver ha koll på jobbet till 110%. Känns så skönt att inse det...
_________________________________________________________________________________________

161105


Kan lova att någon var skapligt trött på mig idag. För första gången så sparkade Caladora mig. Skulle skruva dit brodd och det var inte helt enkelt, speciellt inte när hon vägrar att hålla upp sina hovar själv och lägger all tyngd på mig....Jag orkar bara inte och ryggen ger med sig. Lyckades till slut men när det var en brodd kvar så tyckte hon att det fick räcka och kickade mig. Lovar att jag är rätt öm på låret och kommer att få en rejäl lårkaka.

bild

I går släppte vi ihop alla hästarna och någon större dramatik blev det inte. Var väl bara Sessan som tyckte att Othilia är hennes så Cloe fick inte hälsa på henne..

bild


_________________________________________________________________________________________

161102


Den här snön som kom kunde ju kvittat....Har ju varken sulor eller brodd på Caladora och Daniel har nyss varit här.....
_________________________________________________________________________________________