Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och två kattor hos oss.
Familjen består av två tonårsbarn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

januari-13
februari-13
mars-13
april-13
maj-13
juni-13
juli-13
augusti-13
september-13
oktober-13
december-13

 

November

131129

bild

Men nu får man äntligen sätta upp alla ljus i mörkret...Men var sjutton är snön? Längtar faktiskt efter snö och lite lagom skidåkning, nu är det bara kallt och hårt i backen.

Caladora bättre i benet idag, helt klart så funkar det när vi lindar över natten, är säkert skönt för henne att få ett stöd så hon slipper att lägga hela sin vikt bak. Vi tog en promenad med i 20 minuter och Diza fick följa. Tänk vad våra hundar fungera bra när vi tar de en och en, tillsammans så blir de så uppeldade och tokiga att det snart inte går. Ska satsa på att ta en i taget nu några veckor och se om de lugnar sig....Egentligen är nog båda våra ensamhundar, skulle förmodligen mått bättre båda två av att bo själv i en familj. Men nu är det så här och jag kan inte göra mig av med någon av dom...
_______________________________________________________________________________

131128

Jag ältar detta med hennes hovar hela tiden, kan inte förstå att det blev så tokigt. Tänk om det är förstört nu och det inte går att rätta till, blir lite orolig faktiskt. Jag hoppas mycket på min nya hovslagare som jag vet flera här omkring är mycket nöjda med. Annars tror jag att jag åker och hämtar Kenneth så får han fixa till det....bild

Återigen lite svullen i höger bak, men gick en bättre promenad med henne och då blir det bra. Ska linda henne igen inatt, är ganska säker på att hon svullnar när hon avlastar sina framben och då lägger all vikt på bakbenen istället. Nu har jag friskskrivit mej, men börjar inte jobba innan om en vecka för jag har lediga dagar nu. Är inte 100 % bra men orkar inte vara hemma mer, det molvärker lite men jag står ut nu iallafall.
_______________________________________________________________________________

131126

Igår kom våran hovslagare och tittade på Caladora igen, kortade lite fram men annars hände det inte så mycket. Vi har pratat nu och jag har beslutat att ta en annan hovslagare sen. Eftersom jag inte är nöjd och vi har lite delade uppfattningar om hur det ska vara så är det bättre att jag byter.
Känns bra ändå men synd att det blev så här. Jag vill inte riktigt rida henne nu utan vi får satsa på tömkörning och longering. Bakbenen är iallafall inte svullna längre, vi har haft henne lindad i två nätter nu och det gjorde susen. Är helt övertygad om att bakbenens svullnad beror på att hon lägger all belastning bak.

Min värk vill inte riktigt ge med sig, men klarar mig utan smärtstillande på dagarna. Till natten har jag tagit så jag kan få sova ordentligt, men är så gott som helt rörlig i armen igen nu.
_______________________________________________________________________________

131124

Lägger ut en bild ändå på Caladoras hovar....så ni ser. Alla som tittat på henne säger att hon är sned så helt fel kan jag inte ha.

bild

Idag blev Almir riden ordentligt, Johanna red i nästn en halvtimme och han är så positiv. Vi funderar lite på hur vi ska gå vidare nu och tror vi ska ta lite hjälp igen. Känns som vi kan detta med halt, stå still och start. Travar gör han också som vi vill, så lite mer tips vore nog bra nu.

Det skedde ett under här idag !! Kenneth Maltesson ringde mig och jag vet inte när jag blev gladare, det bästa av allt var att allt kändes som vanligt. Det lät verkligen som gamla Kenneth....Full med energi och sprudlande som vanligt, att höra han skratta igen var verkligen befriande.... Herregud vad jag saknar den mannen med all hans kunskap och vilja att hjälpa till....

bild

Kom hit igen snälla Kenneth....
_______________________________________________________________________________

131123

Känner mig som världens uslaste hästägare som inte har insett vart det bärt iväg med hennes framhovar. Hur sjutton har jag kunnat låta bli att se detta, fast egentligen har jag inte det. Tyckte redan förra vintern att det inte såg bra ut men sa ingenting. Det kan omöjligt vara ok att man sliter ner EN brodd och resten är så gott som hela, lika på andra fram.
Man kan ju undra varför man är en sådan mes och inte säger ifrån. Kan ge mig sjutton på att hennes ryggonda kommer härifrån, sneda hovar måste ju göra att hon belastar sig fel.
Dessutom är hon tjock i ett bakben utan någon anledning nu.
Känns som det är lite oflyt med Caladora nu......

Ja jag plockade bort förra inlägget, känns inte riktigt ok att alla skulle läsa det. Ni som inte vet eller undrar får fråga mig istället.
_______________________________________________________________________________

131120

Fick så fina blommor och choklad av Dalagatan idag, glad så jag blev mitt i all elände.

bild

Fast jag har ridit idag för första gången, gick bra och kunde till och med sadla själv. Däremot fick jag väldigt ont efteråt och kanske jag inte var riktigt mogen för det än, men man måste ju prova.
_______________________________________________________________________________

131119

Var till doktorn igår och blev sjukskriven i två veckor till, önskar att det hade funkat att börja jobba men har fortfarande alldeles för ont. Smärtan beror helt enkelt på att det inte har läkt klart.

Men allt jag kan göra ska jag göra nu så idag har jag inte varit snäll mot mig själv. Har skruvat upp nya krubbor i stallet, mockat, sytt lite hösegel och ridbyxor....Under mycket smärta så klart, men tjurig som jag är så gör jag det ändå. Grejen är den att jag har ont även om jag inget gör så då kan jag ju lika gärna köra på... Klarade mig utan smärtstillande ända fram till kl 17 idag och det är det längsta sen jag föll av...Alltså blir jag bättre och bättre.

Har äntligen köpt nya krubbor och vattenhinkar till hästarna och blev så himla nöjd, nu är det bara Caladoras låda som ska snickras med och det blir till helgen.

bild


_______________________________________________________________________________

131116

bild

Visst blev hon fin i sitt back on track täcke. Tror detta blir en av de saker som jag köpt till hästarna som jag blir extra nöjd med.
För några årsedan köpte jag ett ylletäcke på globen som jag älskar med, minns att jag tyckte det var dyrt då men har inte ångrat en dag att jag köpte det.

För övrigt har Jonas snickrat en hölåda till Almir idag, får se om han fattar att han ska äta höet där nu. Caladora ska också få en när vi får tid.

Malin masserade Caladora igen och tyckte hon var bättre idag, sen bad hon att få låna henne och rida lite i paddocken....Givetvis fick hon det för Johanna hann inte rida idag för det var möte på Mysen om sammanslagningen med Svegs Ryttarförening. Själv orkade jag inte gå för det gör ont att sitta still för länge.
_______________________________________________________________________________

131115

Det finns alltid folk som har det värre och är sjukare, men nu är jag uppriktigt trött på detta och tycker faktiskt synd om mig själv.
Jag har en sådan värk i armen att jag blir helt handlingsförlamad. Bitvis vet jag knappt var jag ska ta vägen och får ta till smärtstillande i ganska stora doser. Vad som är positivt är att armen blir mer och mer rörlig iallafall.
Återigen sover jag dåligt för jag måste ligga i samma ställning hela natten. Min högsta önskan nu är att få sova på högersida men vågar inte ens tänka tanken på hur det skulle kännas att ligga på den armen.
Tänk en dag utan smärta nu vore kanon....
_______________________________________________________________________________

131113

Fy fasen vad denna arm värker, jag har blivit mycket rörligare och känns helt klart bättre. Men har en värk utan dess like emellanåt, klarar mig inte utan värktabletter och det är betydligt starkare tabletter än alvedon.
Troligen är det läkningen som gör detta, jag hoppas det i allafall.

Idag tog jag Jonas med till Hedins och köpte virke, nu ska vi bygga lådor till höet i boxarna och sen ska det småmaskiga nätet över. Är inte riktigt tillfreds med att de står och äter upp mot taket, hästar ska ju äta från backen. Men vill heller inte ha näten så lågt att det finns risk för att de fastnar i dom, alltså blir det en bra lösning med en låda nu...

Har också beställt ett Back om track täcke till dom, inte för jag har råd men vill ändå ge dom det. Kanske mest för Caladoras skull men det blir ju till Almir med.... Konstigt att man alltid har råd med grejor till dom ???
_______________________________________________________________________________

131111

bild

Caladora har markerat lite väl mycket över sin rygg den sista tiden så igår fick Malin massera henne. Vi fick lite bakläxa, hon har tappat jättemycket muskler fram och över ryggen och jag vet det.

Har varit slö med ridningen hela hösten och inte gjort något vettigt alls. Det märks också att hon börjar bli äldre och tappar allt fortare. Så nu var det bannor från Malin, vi måste göra mycket lösgörande övningar och stretcha henne. Nu har Johanna och jag satt som mål att få henne i form snabbt och rida mycket i paddocken. De började idag och Malin H hjälpte dom.
Eftersom det inte kommer att bli nått tävlande i distans med henne nästa år så kan vi lägga ner den träningen och fösöka få till dressyren lite bättre. Får väl se hur länge det håller.

bild

Tror Almir lärde sig flema idag, tror han höll på i 5 minuter med detta. Såg för rolig ut.....

Vissa stunder känner jag mig riktigt bra i armen men får fortfarande ta tabletter för att stå ut. Vill så gärna rida men det känns ganska avlägset än, kanske jag skulle fixa att skritta henne men få på sadeln är otänkbart för så högt upp får jag inte armen...
Man kan lungt säga att jag är less på detta nu. Min högsta önskan nu är att få vara smärtfri....
_______________________________________________________________________________

131109

Fick ett riktigt bakslag med armen i torsdagskväll, smärtorna var nästan olidliga. Så igår var det till att ta sig till läkare igen och ny röngen, men allt ser bra ut och det läker som det ska.
Fick utskrivet annat smärtstillande och jösses vad jag sovit inatt dessutom helt utan smärta, att jag blir yr och lullig av den struntar jag i för nu vill jag bara inte ha ont mer.
Har ordentlig ont igen nu och det är sträng vila som gäller.
_______________________________________________________________________________

131107

Det har hänt något med Almirs kropp de sista veckorna, han är mycket mer stadig och bjuder framåt på ett helt annat sätt. Kan ju vara det att han fått skor på fötterna och att han helt enkelt växt till sig.
Det är så himla roligt att se han röra sig och han travar så fint.
Som ni ser har vi "backat" lite och har longerlina som en extra säkerhet.

bild

Själv har jag haft ett litet bakslag med armen idag, sov uselt för det värker så och har haft lite ont i dag med. Är så in den trött på att inte kunna ligga som jag vill på natten. Så fort armen kommer i fel läge gör det ont och jag vaknar...Längtar till att kunna ligga på höger sida igen.
_______________________________________________________________________________

131106

Jag blir bara bättre och bättre, ont på nätterna fortfarande och armen fungerar inte när jag måste hålla den högt.

Fick longerat Caladora idag för det funkar hyfsat med en arm. Det blev en halvtimmes jobb för henne i alla fall och det behöver hon.
Hon är på väg att bli tjock som en tunna igen nu och måste igång med motionen snarast nu.
_______________________________________________________________________________

131104

Nej nu är inte detta roligt längre... Jag ÄR mycket bättre i armen men det molvärker istället för den där intensiva smärtan som var innan. Jag är så förbaskat trött på att inte kunna göra allt jag vill och när detta är över har jag nog blivit vänsterhänt.
Fattar inte hur jag ska stå ut i två veckor till och hemska tanke...tänk om det inte är ok då ???

Grejen är den att jag är lite rädd att det ligger fel nu, känns som en knöl och att benet liksom skaver mot varandra...Svårt att förklara men det känns lite läskigt. Jag hoppas att det beror på att det bildas brosk nu...som någon sa.

Tjurade på i stallet en timme, mockade med vänster och fixade med fodret... Vet inte om jag är dum ihuvudet som gör det men jag mår så dåligt av att behöva be om hjälp hela tiden... Ikväll kommer iallafall Johanna hem och då får hon ta över.

Malin och hon har nämligen varit på konsert i globen och det var dom väl unnat så mycket som de har jobbat hela hösten.

För övrigt fick jag ett glädjande besked från kommunals olycksfallsförsäkring, jag kommer att få en hyfsad slant av dom för skadan. Tack Kristina för att du berättade det för mig !!... Och glöm inte det om ni råkar ut för något på fritiden...Kolla era försäkringar.
_______________________________________________________________________________

131102

Idag blev det äntligen tid för Johanna att rida Almir, May var där så hon fick vara med och hjälpa till. Själv vågar jag inte än för det gör för ont. Hände så klart ingenting och det känns ju bra. Vi fortsätter som innan men tar och kopplar på longerlina några gånger först nu.
Önskar att jag kunde ta mig upp på han med, men just nu är det helt otänkbart.

Jag känner att det är mycket bättre nu, går dock på smärtstillande fortfarande men kan höja armen betydligt högre än för några dagar sedan.

Almir stog inne medans Johanna mockade och han var mest intresserad av att gosa med henne under tiden...

bild

Det var länge sedan de här var med på bild, vi har fortfarande en del jobb med Diza. Har kontaktat Ulrika igen och hon ska komma en dag och hjälpa oss, det är i grunden en sån himla go hund, MEN hennes dåliga humör tar ofta över och vi blir less och irriterade på henne. Hon skäller på allt och alla och ska alltid ha sista ordet...Allt är så mycket enklare med Theo som aldrig gör något större väsen av nått. Tänk att två hundar kan vara så olika...

bild


_______________________________________________________________________________