Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-17
februari-17
april-17
maj-17
juni-17
juli-17
augusti-17
september-17
oktober-17
november-17
december-17

 

Mars


170331


Har köpt en leksak till hästarna och naturligtvis så var Fanatic fram först........

bild_________________________________________________________________________________________

170328


Tråkigt att erkänna men jag är inget bra nu....Sover uselt och är så full med ångest igen. Antar att boven ligger i att jag återigen har nattjobb imorgon, vet också att om jag klarar av det så blir det bättre sen. Men vete sjutton om jag fixar att konfrontera ångesten denna gången...Har inga problem med jobbet, men att jobba ensam är inte kul.

Idag blev Almir lastat igen, mest för att se hur han skulle fungera efter resan i fredags, han gick på som vanligt och nu ska jag inte lasta mer innan Johanna kommer hem..
Jo då!! Johanna kommer hem en vecka innan påsk, alla hennes vänner där skulle åka hem och hon kände att det inte var så kul att vara kvar själv. Ingen blev väl gladare än jag !!!!
Caladora har börjat magra av, så typiskt när det är vår och pälsfällning. Hon brukar alltid bli lite nergången då men i år märks det tydligare. Beror väl på att hon börjar bli äldre. Jag har bestämt att hon ska få gå in en timme varje dag och äta sitt hö i lugn och ro.
_________________________________________________________________________________________

170326


Har gjort min första natt sedan jag blev sjukskriven. Hade ångest hela dagen igår för att jobba själv men intalade mig att det ALDRIG händer något på natten på mitt jobb.Naturligtvis blev det inte alls så utan inatt blev jag väckt kl 4 av en boende som verkligen behövde hjälp. Följden blev att jag inte kom till ro mer utan fick ett stresspåslag utan dess like istället, undrar om det var för tidigt att börja med ensamarbete ändå ??? Ska prova en gång till på onsdag iallafall.
Sov i en timme när jag kom hem och det var skönt.

bild


Tog itu med vindskyddet igen, jag och hästarna älskar verkligen detta skydd men ack vad tråkigt det är att hålla rent. Undrar hur mycket halm jag dragit in där i vinter? Nu är det rent och fint ett tag till. Tanken är att det ska rivas nu under våren och byggas om, det är för litet och för lågt i taket. Vi har lite ideér om hur vi vill ha det och det kommer att bli så bra! Bar hö till Almir och Fanatic och fixade vatten, man kan ju inte påstå att man inte får en massa gratis gymnastik när man har häst !!
_________________________________________________________________________________________

170324


Eftersom träningen i morgon blev inställd körde vi Almir till sandbacken idag istället. Allt blev så himla perfekt, han klev på transporten snällt och vi åkte dit. Theresé red honom och han tyckte det var skönt att få gå på riktigt underlag.
Lite protest när vi skulle lasta där sedan men inget som blev något bekymmer. Tror han blev förvånad när han återigen kom hem och inte hamnade i Sundsvall. Nu ska vi bara hålla igång detta positiva med lastning och åkning....

bild_________________________________________________________________________________________

170322


Undrar ni varför jag inget skriver ??? JAG HINNER INTE!!! Helt sjukt men jag är inne i ett sånt tempo igen nu och det är inte friskt. Att det ska vara så svårt att hitta balansen och ta det lite lungt. Jag får helt enkelt inte lov för mig själv att vila.
Just nu känns det som jag helst vill vara i stallet och jobba, rida funkar inte för det har jag på något konstigt sätt inte ro till. Jag låter det vara så och istället så fixar jag en massa annat, thermobarer, bära mat, kratta och bara pyssla med hästarna. Almir har blivit lastat flera gånger och det går så bra.
Jag vet att det går över men så trist när jag får dessa återfall...

Ser fram emot lördag för då ska Therese rida Almir på Sandbacken för tränare..
_________________________________________________________________________________________

170314


Har återigen tappat lite sugen på att rida, men att vara i stallet ger mig ro. Idag pysslade jag på ett bra tag, tog itu med vinskyddet och körde in en massa halm. Bar ut hö till grabbarna, mockade, fixade lite allmänt och rensade hundskit från stallplan. Det är så himla skönt att bara gå där och dra.
Inatt fick mina hästar gå in, jag har de utan täcke nu och igår blev det typiskt aprilväder på eftermiddagen så de fick gå i och och torka och vila på natten. Idag är de givetvis också utan och det är så skönt att se hur de njuter...

Igår red jag iallafall Almir en halvtimme. Inget märkvärdigt vi skrittade bara på Grålokevägen och Näset men nyttigt för mig och det känns bättre och bättre att komma upp på honom.
_________________________________________________________________________________________

170311


bild


Tänk vad lite vårsol kan göra gott med folk. Vi red en lite längre sväng Petra och jag idag, solen var helt otroligt skön och det var mycket skoterfolk ute. Måste säga att alla skötte sig exemplariskt med att sakta ner och köra lugnt förbi oss. Hästarna var inte rädda alls och alla vinkade och log.....
Bilarna stannade och en stängde till och med av bilen.....Så idag kan vi inte klaga på våra medtrafikanter.
Däremot borde Caladora gå lite "tagga ner dig skola" nu för hon var inte rolig idag, berodde säkert också på solen och lite för mycket energi. Hormonerna börja väl också ge sig till känna på riktigt.
_________________________________________________________________________________________

170309


bild


Det blev som jag trodde.....några kliv tillbaka igen och jag som känt mig så urstark och full med energi.
Igår inträffade något som fick mig att falla igen, en skitsak egentligen och inget jag borde bry mig i alls, ändå tar jag på mig det och allt känns som det är mitt fel.
Vet ändå att så inte är fallet, var och en får stå för sitt beslut. Typiskt när jag inte mår bra att jag ska försöka ordna det så att alla andra får det bättre på bekostnad av mig själv.
Tur var igår att jag har några vänner som han stoppa mig innan jag lovade något jag inte orkar stå för.....Just nu är jag bara oerhört trött och en anledning är säkert att jag jobbar mer nu, min kurator har varnat mig för att jag säkert skulle få ett bakslag när jag började på mer procent. Imorgon ska jag åka till Jonas i Lofsdalen och det ser jag fram emot. Vi ska umgås några timmar och äta lunch.
_________________________________________________________________________________________

170307


Tyvärr ser jag tecken igen nu på att jag stressar på...Mår ju så bra och då känns det helt ok att ha fullt upp igen. Varför i himelens namn ska det vara så svårt att inget göra...
Både igår och idag har jag mest rusat omkring och fixat en massa, tyvärr har jag återigen tappat lite lust till att rida och käner igen det nu...Hinner inte och så blir jag stressad av att jag inte gör det.
Men jag är också urless på att rida upp till Hurtigrutten och vill ha vår så man kan komma ut på ite roligare svngar.

Imorgon är det mindfullness igen och det är nog välbehövligt nu.
_________________________________________________________________________________________

170302


Theo heter numera SilverTheo.....

bild


Stackarn gjorde en stooooor operation i tisdags och han blev dömd att ha skärm i två veckor....

Nåja, han tog bort en vårta men med hans mått vara han döende i tisdagskväll! Att ha tratt på han skulle bli en prövning både för oss och honom så då kom jag på att sy en lite tajtare tröja till han och den fuknkar utmärkt. Nu kan han vara ute och och leka precis som vanligt...alla nöjda och belåtna!
_________________________________________________________________________________________