Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-17
februari-17
mars-17
april-17
juni-17
juli-17
augusti-17
september-17
oktober-17
november-17
december-17

 

Maj


170523


Blev ju bra detta med att börja jobba på riktigt......Gick och drog på mig världens förkylning istället och fick alltså sjukskriva mig direkt.....Ordnade med läkarintyg igår och han skrev för hela veckan...Men sen vore det ju sjutton om jag inte skulle kunna jobba som vanligt.

Bara det nödvändigaste har blivit gjort med hästarna men de är säkert inte ledsna för det.
Irja och jag inser nu att vårat hö inte kommer att räcka så idag ringde jag Oskar om en rundbal till och han kommer med den imorgon. Snacka om att han har bra service......
_________________________________________________________________________________________

170517


Första riktiga varma dagen och då blir mina hästar så här lata.....

bild


bild


Fast jag red Caladora och löshoppade henne sen. Hon springer mer än gärna runt och hoppar, behöver knappt mana på henne. Almir hade tappat en framsko så jag tog bort den andra. Hovslagaren kommer snart så det gör inget att han går barfota lite.
_________________________________________________________________________________________

170514


Denna helgen har det hänt en del....I fredags hämtade jag min nya bil i Ljusdal och jag kan ju inte säga mer än att jag ÄLSKAR den.

bild


Exakt samma bilen som Johannas och just en sådan har jag letat ett tag. Nu har jag en bil som får dra min transport lagligt och med lite starkare motor, hade inte gått mer än 14000 mil och till rätt pris.

bild


Idag byggde vi en löshoppningsbana i paddocken och den ska få stå uppe en vecka. Caladora gick i gång direkt och tyckte det var jättekul.

bild


Almir var lite trög i början, fattade nog inte vad detta skulle vara bra för. Sista varvet så drog han på lite bättre och tyckte det var kul....
Jag kommer att köra mina ett par gånger till nu i veckan.

För övrigt har jag en migrän utan dess like...Går på medicin och håller mig på benen, förstod att det skulle bli så här eftresom jag har varit så spänd innan bilaffären gick i lås. Så typiskt när jag slappnar av, då blir jag dålig. Brukar hålla i sig i tre dagar så får väl räkna med imorgon med då.

Annars mår jag så himla bra nu och nästa helg börjar jag jobba på hela min fulla tjänst igen, trodde väl aldrig att det skulle ta en sådan tid att komma på benen igen men så var det.
Hoppas nu bara jag har vett att bromsa i tid innan jag blir för trött igen..... Men Maggan är Maggan...har så svårt att stanna upp, är ju så mycket som är roligt att göra och som jag vill var med på.....
_________________________________________________________________________________________

170509


bild


Men vilka fantastiska dagar vi haft i Amsterdam, strosat runt och ätit gott.

bild


Husen var helt oroliga och så mycket vatten och kanaler överallt. Allt var trångt för man har verkligen lyckat klämma ihop alla hus och gator på en liten yta. Vi hyrde cyklar för det är så man tar sig fram där. Jag lovar att alla cyklar som idioter och jag hade lite svårt för tempot på alla cyklister.

bild


Vi var på lite marknader som höll väldigt hög klass och frukt och grönsaker var helt otroligt fint.

bild


På lördagen tog vi oss till en park och hade lite ostbricka med tillbehör där, hela den dagen var varm och skön så vi kunde sola lite.
Söndagen tog vi bussen till Volendam, som är en liten mindre by utanför. Ganska turistbetonat men väldigt mysigt.....

bild


För övrigt gick det bra att flyga för mig, jag var väldigt orolig när vi skulle lyfta från Arlanda men kunde snabbt inse att det inte var så farligt. Hemresan kände jag ingen oro alls över förutom att det var lite vingligt när vi landade.....
_________________________________________________________________________________________

170502


bild


Så här skrev jag i min dagbok den 7 maj för 12 årsedan... Ja det är Caladora som jag hittade den dagen, från första ögonblicket visste jag att det var hon jag väntat på i hela mitt liv och jag tror det var ömsesidigt.
Egentligen är hon en häst som är alldeles för nervig och hoppig för min smak, men det spelar ingen roll jag har vant mig och vet att hon är den ärligaste häst man kan ha.
Kunde kanske varit lite mindre dramatisk och det är många gånger jag önskar att hon taggat ner lite..men att sälja henne har jag aldrig ens funderat på...
Hon är min och ska stanna hos mig tills hon inte orkar mer....

Min resa från Amsterdam får ni ta del av via facebook eller nästa vecka här, jag kommer att lämna datorn hemma och inte blogga något...OM jag nu kommer hem igen, kan ju tänkas att planet kraschar bild

_________________________________________________________________________________________