Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

Jag är uppfödare av Silver Almir som är dubbelbärare av CA. Han visar symptom när han är uppmärksam på något eller kommer till nya platser.
 
Idag äger Johanna honom och de bor i Östersund, han rids och hanteras som vilken annan häst som helst.
 
almir

 
Lite mer fakta om CA kan du läsa här.
 

 
 facebook
 
 
januari-20
februari-20
mars-20
april-20
maj-20
juli-20
augusti-20
september-20
oktober-20
november-20
december-20

 

Juni

200628


Det är så vidrigt tomt här hemma och ibland vet jag inte var jag ska ta vägen....Vet att vi inte kunde gjort annorlunda men känns så himla orättvis att han inte fick vara med längre. Vi turas om Lennart och jag att vara ledsna och vi pratar mycket om honm. Jag hör och ser han hela tiden......

bild


Igår tänkte iallafall Johanna och jag rida tidigt innan det blev för varmt, men redan kl 8 på morgonen var det olidligt. Vi tog en skrittur runt Ulvkälla och sen fick de duscha kallt istället. Två hästar som njöt av att bli lite avkylda.
________________________________________________________________________________

200624


bild


Det gick inte bra för Theo, han fick sluta sina dagar idag. Började spy på förmiddagen och blev bara slöare och slöare. Vägrade äta så jag fick tvångsmata honom. Hela han skakade när jag gjorde det så han hade ont. Helt klart fixade inte hans lever medicineringen vi startade på tisdag. Jag är så ledsen och det gör så ont i mig att vi inte fick ha han längre. Men lida ska han inte göra och han kanske aldrig hade blivit riktigt smärtfri. Jag har så mycket funderingar nu om vi gjorde något fel, men har fått hans journaler och återigen pratat med veterinär och vi kunde inte gjort annorlunda, han var för sjuk....
________________________________________________________________________________

200623


bild


Nej Theo var inte alls frisk i ryggen... Han har slutat äta sen ett par dagar tillbaka, har inte tänkt så mycket på det för det har ju varit så varmt. Men igår kom hans skakningar tillbaka och han verkade mer och mer påverkad av något.
Jag tvingade i han vätska och tvångsmatade honom. Ringde jourveterinär och vi kunde ge han lite smärtstillande och avvakta natten. Fick komma in till Hede idag och det blev både provtagning och röntgen.
Tyvärr var beskedet inget bra, han har väldigt ont i ryggen pga. spondylos, benbryggor som hans kropp har byggt över ryggens kotor. Detta kan man smärtlindra och han kan få ett hyfsat liv ändå, med vissa restrektioner. Men problemet nu är att han har väldigt höga levervärden och skulle egentligen inta ta någon medicin alls.
Vi har liksom inget val, han måste få smärtlindring så han orkar börja äta igen för det ger också höga levervärden när han inte äter. Vi måste nu jobba på att få igång maten igen.
Sen hade han väldigt mycket vita blodkroppar och har alltså en infektion/inflammation i kroppen som troligen sitter i levern. Blev nu utskrivit både smärtlindring, antibiotika och magmedicin. Speciell mat har han också fått, men jag är inte säker på att detta går vägen. Han är väldigt trött och allmänpåverkad nu och jag är rädd att levern ger upp. Tecken på det är att han börja spy, blir ännu sämre och ögonen gula.
Naturligvis ska han få slippa om han blir sämre men det känns så tungt, han är ju bara tio år och borde fått några år till med oss. Vi kan inte göra så mycket heller just nu mer än att vänta och se, jag har telefontid med veterinär på fredag och ska på återbesök på måndag. Hoppas, hoppas att det vänder och att han börjar äta själv igen.....
________________________________________________________________________________

200615


bild


Theo är frisk iryggen nu, hade Finn som tittade på honom i lördags och allt var bra sa han. Men han får ändå ta det lite lungt en vecka till, vägrar dock att äta i värmen så igår kväll tog vi en promenad till stallet så han fick bada lite.
Även Caladora och Almir var bra. Caladora var jättemjuk och fin nu och behövde ingen mer behandlig, Almir var 4 cm sned men det var lätt att årgärda och behövde ingen mer behandlig men skulle dock vila bågra dagar.

bild


Äntligen fick vi fixat klart med avmaskningen, har väntat på resultat på stora blodmasken och jag blev så himla glad över att Caladora äntligen var fri den nu. Så i fredags avmaskande jag mina och idag fick de äntöigen komma på bete. Almir såg ut som han kom till himelriket och undrade nog om han verkligen fick lov att äta allt detta.

I fredags tog jag också mod till mig och gav mig ut själv i skogen med Almir och det gick så himla bra. Han är så enkel och okomplicerad bara gör som man vill och trampar på. Johanna kom hem en snabbis och vi hann med en liten skrittur på lördag förmiddag.

bild________________________________________________________________________________

200610


bild


Jag njuter verkligen av att ha båda tillsammans nu, det är ett sådant lugn i hagen och det känns som båda är så nöjda. Snacka om hästminne alltså... De vet vilka band de har.

bild


Igår fick Linnea rida han för första gången och det gick hyfsat, vi skrittade ut och han var väl lite överpigg...Ville nog helst slängt sig i en lång galopp, men tyvär är det skritt som gäller några dagar till.
________________________________________________________________________________

200607


bild


Det är ett sådant lugn i hagen och båda verkar så nöjda och tillfreds med att vara tillsammans igen. De har inte träffats på tre år ändå så verkar det som de aldrig har varit ifrån varandra. Jag har ridit han en gång och blev så positivt överraskad över hur pigg och villig att jobba som han var. Betydligt nättare i stegen än vad Caladora är som kan vara lite tung.
Jag föröker organisera lite i stallet så jag får plats med allt och ska också försöka sälja av lite grejor när jag får tid.

Theo har återigen varit dålig i ryggen och förra tisdagen var vi tvugna att ta han till veterinären i Hede. Han fick smärtstillande och blir behandlad som att han kan ha diskbråck. Han är beordrad stillhet i 2 veckor och det är ju lätt som en plätt med en jack russel....Vi har iallafall satt för trappan och försöker lyfta han så mycket som möjligt. Får se nu vad som hämder när medicinen är slut.

Själv är jag måttligt trött på detta covid virus, har återigen halsont och tung i bröstet så det är bara att bli hemma från jobbet. Vet inte om jag är ovanligt mycket sjuk i år eller om man bara är mer uppmärksam nu. Skulle verkligen vara katastrof om det kom in på mitt jobb, för där är alla i riskzon.
________________________________________________________________________________

200601


bild


Nu har jag fått hit Almir, vi hämtade honom igår och efter en liten diskussion så gick han in i transporten. Jag ska försöka och lasträna en del i sommar nu. Caladora gnäggade när han kom och han svarde, men sen var det som de bara hade varit ifrån varandra några timmar. Brydde sig inte ens om att hälsa på varandra.
De vet vilka band de har så då behöver man inte hälsa.
I morse låg han och sov så här när Johanna kom och Caladora låg på ett annat håll. Nu ska jag bara organisera grejor lite för det blir lite trångt.
________________________________________________________________________________