Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-17
februari-17
mars-17
april-17
maj-17
juli-17
augusti-17
september-17
oktober-17
november-17
december-17

 

Juni


170626


Slängde iväg ett mail i helgen om vi kunde få köpa lite telefonstolp och i morse ringde dom och sa att det bara var att hämta. Så i eftemiddag tog jag med Lennart och hans mortorsåg och hämtade. Det kostade en sats bullar men det var det värt. bild

bild


Sen har jag forsatt att mocka i vindskyddet, vi ska ha bort allt för att sen lägga en bra botten där, jag känner mig jättetaggad att börja bygga nu när allt flyter på så bra.

bild


Något ridit blev det inte för jag väntar på bootsen till Caladora och dessutom har det blåst något förskräckligt idag och varit nästan höstväder....
_________________________________________________________________________________________

170625


Midsommarhelgen har spenderats i Värmland hos svärmor. Trevligt med god mat och riktigt bra väder.

bild


Men som tur är får man ju komma hem igen, för hemma är ta mig tusan bäst. Åkte ganska omgående till stallet och snusade lite på hästarna, vi flyttade över Fanatic, Caladora och Almir till en annan hage och Almir skulle givetvis stajla lite... de andra åt. Petra och Ylwa har valt att ha sina på lite magrare bete för de blir lätt tjocka. Egentligen skulle Caladora också gå där men jag avvaktar lite och ser hur rund hon blir.

Bara så ni vet är det bara två veckor kvar tills Johanna kommer hem.....Vad jag längtar efter det!!
_________________________________________________________________________________________

170621


bild


Så skönt att få hjälp av Per-Erik idag. All dynga i hagarna körde han ihop och lade på hög, så nu ska vi bara invänta en annan som kan köra ut det i skogen åt oss. Allt för att få det så maskfritt som möjligt.
_________________________________________________________________________________________

170619


Nu är vi på gång med vindskyddet, igår var vår snickare ner och tittade och förslog lite hur vi skulle göra. Petra och jag ska till bygghandeln på onsdag och prata lite med dom med. Det kommer att bli stort och bra och med en hyfsad takhöjd. Nu ska vi bara ska se till att det blir så billigt som möjligt.
Sen har Per-Erik lovat att komma med traktor och rensa bort all dynga i hagarna och vindskyddet, han får lägga det på hög så får någon åkare forsla bort det sen. Vill få bort all dynga i år så vi gör det så bra som möjligt med att få bort all mask.

Caladora hade en tappsko nu och jag tog bort den andra, red henne idag och hon är jätteömfotad. Hovslagaren kommer inte innan om en månad och jag blev lite förtvivlad. Dels har jag semester nu och vill rida och sen kan hon inte gå och inget göra så länge för då blir hon som en tunna.... Kom på den ljusa iden att köpa boots till henne, så nu har jag beställt två stycken.Har faktist tänkt på det innan att det skulle vara bra att ha när de får tappskor....
_________________________________________________________________________________________

170617


Idag blev det en sådan bra dag, har fått gjort massor...Vi började med att köra skräp till återvinningen och jag fick ordnat med komposten.

bild


När jag kom till stallet så red Olivia Almir och jag kikade lite samtidigt som jag fixade med vår nya "hinderhållare" det blev så himla bra och nu ska vi bara bygga ett tak över så de ligger lite skyddade.

bild


Körde vatten och dunkar till nya hagen för nu måste vi flytta de till Järnvägshagen

bild


Kan ju lugnt säga att de var nöjda med att komma dit!!
_________________________________________________________________________________________

170614


Äntligen lite värme och sol, tog en sväng ut på näset med Theo och plockade liljekonvalj...
Theo är alltid lika glad och lycklig.

bild


Igår fick Almir högsta betyg av chiropraktorn, fanns inget att göra på honom. Han var mjuk och fin, inga låsningar och inget ont någonstans. Så himla skönt....
Tog en klättertur med Caladora på förmiddagen och i eftermiddag var jag duktig här hemma med att sortetra skräp !
_________________________________________________________________________________________

170609


När ungarna kommer hem ser man till att sätta de i arbete!! Idag har Jonas och jag rivit vindskyddet för vi ska göra ett nytt i sommar. Var nog tur att vi tog itu med det för det var väldigt lättrivet, hade aldrig fungerat en vinter till och dessutom måste vi ha ett som är högre och större.

bild


bild


bild


Så nu ska vi bara ha dit snickaren som lovat att hjälpa oss så får han tala om vad som ska köpas in, sen ska vi snickra........

Vad som var mindre kul idag var att vi nu fått svar på stora blodmasken och Caladora och Fanatic har tyvärr. De är ju avmaskade nu så för deras del är det ju ingen fara men det innebär alltså att vi har det i hagarna.
Problemet för oss är att vi är beroende av vinterhagarna på vintern och har svårt att plöja upp eller låta någon ligga i träda flera år. Vi har helt enkelt för lite mark.
Nu har vi iallafall bestämt att hagarna får bli mindre i vinter och att vi måste mocka där hela tiden. Vi funderar nu på hur vi ska sätta hagarna för att det ska bli så lättsamt som möjligt. Vi är ju ändå gång med att byta elrepet där och idag har jag tagit bort allt gammalt. Tror nog att det blir bra till slut bara vi får bukt med masken...
_________________________________________________________________________________________

170608


Har blivit en hel del gjort med hästarna denna veckan. I måndags åkte jag och Malin med Almir till Sandbacken och vi tränade enbart lastning. Som vanigt lite mer krångel när man är på annat ställe än hemma. Vi höll nog på i ca 20 minuter innan han gick in och det kändes ändå helt ok.

bild


Vi gick ett varv i ridhuset med och sen ville han ha lite gos av Malin...Det är väldigt lätt att tycka om denna häst!

I tisdags red jag honom tillsammans med Nina och Petra, en liten skritttur runt Ulvkälla.

Igår tog jag Caladora på en bättre sväng och det var suveränt trots ganska hård vind. Hon var ovanligt lugn trots vädret.

bild


På kvällen igår så blev alla avmaskade och går nu i småhagar som vi måste mocka sen. Almir och Cleo var de enda som inte behövde och de fick gå över i en större hage med mycket gräs nu. Almir kom inte ens i morse och hälsade på mig som han brukar....Han bara äter nu.

Idag blev det ingen tid att rida utan i stället så plockade jag bort plaststolp i vinterhagen och monterade ner en höbehållare. Tog vara på hönät och gjorde en massa småplock, alla hagarna på näset är klara och jag har gått med häcksax och tagit bort gräs och sly så strömmen ska kunna gå fram bra.
Får jag tid i morgon ska jag börja riva vinterhagen för vi måste byta elrep där....
_________________________________________________________________________________________

170604


Nu börjar hagarna på näset ta plats... Ylwa och Petra gjorde ett jättejobb igår och satte nästan allt. Jag har gått utmed järnvägshagen idag och Stefan tog på sig att röja sly ikväll. Therese o Janne har satt ner all trästolp. Men vi kommer inte att släppa de där än för först ska några av hästarna avmaskas, vi hoppas få gjort detta i vecka.
Idag blev det en härlig ridtur med Ylwa och Petra, visade dom Modoslingan och hoppas de kommer ihåg nu så de kan komma ut själv på lite roliga ridturer.

bild_________________________________________________________________________________________

170601


Veckorna går alldeles för fort och jag hinner inte med att blogga. Kommer en liten snabbsummering nu. Förra helgen var vi i gläntan och hade det skönt, Jag har börjat jobba på riktigt och anser mig frisk nu. Jag har ridit Almir och idag hade vi hovslagare. Igår var jag och Malin ute på en härlig skrittur runt gamla skjutbanan och jag har haft massor med syjobb. Så nog rullar det på som vaniligt.

bild_________________________________________________________________________________________