Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och två kattor hos oss.
Familjen består av två tonårsbarn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-13
februari-13
mars-13
april-13
maj-13
juli-13
augusti-13
september-13
oktober-13
november-13
december-13

 

Juni

130629

Per-Erik rider!!!!!

bild

Tycker han är riktigt tuff som gör det, han tog tjejerna med sig runt Ulvkälla på förmiddagen....

bild

Vem, vet snart kanske det står en go nordsvensk här nere...... smil

bild

Sen har vi satt slalombacken idag...Det är ett riktigt slitgöra för man måste gå hela slingan och dessutom bära pilar och verktyg. Som tur är har jag en familj som ställer upp på detta spektakel så vi är många som kan bära... Tvärs över backen har vi satt pilarn tätt och där måste man gå precis som det är markerat nu, dock var det rätt ok tvärs över ändå fast det är blött.

bild

Självklart så började det regna när vi var längst bort...Och då snackar vi regn i stora mått...Vi var blöta ända in på skinnet....
Vi blev tvugna att avbryta när vi kom till bilen och jag gör klart på måndag istället...
________________________________________________________________________________

130628

Det blev en sista bättre sväng runt jägartorget idag, nu ska hon bara skrittas och lite dressyr i paddocken innan ritten. Johanna får ta hand om ridningen nu för jag har en sträckning i min ena ljumske som jag slog upp igen idag.

Midnattsritten är igång för fullt, fick en anmälning till igår men istället så hoppade en av idag. Fast det känns rätt ok med 17 starter och det är bara att inse att så många fler blir vi inte...
________________________________________________________________________________

130626

Men idag har väl himlen öppnat sig...ett vansinnigt regnande hela dagen.
Passade på att städa och baka bröd istället, så dagen blev inte helt förstörd ändå.

Tog in hästarna några timmar på förmiddagen så de skulle torka upp lite innan jag lade på dom täcke. Både Nikhil och Almir passade på att sova lite, fulla med spån och hö när jag skulle släppa ut dom igen....
Blev naturligtvis ingen ridtur idag, men igår klättrade vi upp på Fläcksberget....
________________________________________________________________________________

130624

Så var det då dags för ett bad i thermobaren igen....

bild

Under tiden han höll på här skodde Ulrika hästarna. Caladora fick sulor så hon är redo för Midnattsritten nu. En till anmäld idag och än är inte hoppet ute om att det dyker upp någon till...

Ikväll har jag åter igen varit ute på skallgång efter den försvunna mannen, och nu har polisen avblåst all eftersök. Tycker så synd om de anhöriga som måste åka hem i ovisshet nu.....
________________________________________________________________________________

130623

Red slalombacken igen idag med Irja och Sussie, bara att konstatera att vi måste markera tätt tvärsöver och uppmana alla ryttare att gå precis där pilarna står. Sen håller vi tummarna för att det inte blir mer regn, det går att ta sig igenom men man måste ta det lungt och kanske rent av leda hästen där.
Johanna red Almir sedan och idag blev det lite trav.....
________________________________________________________________________________

130622

Ja inte jublade jag i morse när jag såg att 2 till har hoppat av Midnattsritten, bara 14 st då kvar. Fast nu har jag anmält Johanna med så då blev det 15....
Vet inte hur man ska göra för att få hit folk, men det är ju uppenbart att man orkar inte åka hit, det är väl för långt helt enkelt. Märkligt att det är längre för folk hit än vad det är för oss att åka till dom.... Ja det känns lite surt och jag kommer att tänka till många gånger innan jag är med och arrangerar nått igen...

bild

Var i korallen med Almir i eftermiddag och det är hur kul som helst, så roligt att se hur han funderar när han ska lösa problem... Han tog sig över tunnorna till slut, fast lite krångligt var det.

Nu har jag bestämt mig för att lägga ner mina planer på att köra in Almir. Vill lägga all ork och energi på inridningen och ska jag då dessutom försöka få till någon inkörning blir det bara ett stressmoment för mig och inget blir bra. Jag kommer att ha dåligt samvete för att jag inte hinner med allt och kommer att köra slut både på honom och mej.
Tänker sälja selen med tillbehör, kanske är dumt men känner att jag behöver lägga de pengarna på nått jag har större nytta av nu.
Även vagnen kommer jag att göra mig av med, så är det någon som behöver ett underrede att bygga nytt på så hör av er...Jag lovar att jag inte ska ha många kronor för den..
________________________________________________________________________________

130619

Hittade inga hästar i hagen idag och det berodde på att alla låg och sov i en grop...man blir ju nästan sugen på krypa ner bredvid dom..

bild

Blev en lätt skrittur på 20 minuter idag, ville bara mjuka upp henne lite efter igår.

Har köpt gurkmeja till Almir nu, det har samma medicinska effekt som glukosamin men är betydligt billigare. Efter att googlat på gurkmeja så fattar man vilka fantastiska egenskaper den har. Jag ger han det för att jag hoppas att stoppa (fördröja) förloppet med hans spatt, möjligt att det är fel men jag tänker banne mej prova ändå.
Har också tänkt att Caladora ska få en underhållsdos, med tanke på att hon börjar bli äldre och stelare så kan det inte vara fel att ge henne med..
Dessutom är mina hästar så lättfödda så de pengarna jag lägger på foder är inte så hög och då kan jag unna dom detta...

För er som funderar på Midnattsritten kan jag tala om att den blir av, vi har bestämt att vi kör ändå trots det låga antalet ekipage.
________________________________________________________________________________

130618

Nu blir det inte så många knop gjorda för mig mer idag. Har ridit nästan 4 mil i friskt tempo med Irja och Sussi, red A-slingan runt Ytterberg-Överberg. Tyvärr är knättvägen full med ny beläggning så hoppas verkligen att alla 8-milar lägger på sulor på sina hästar, annars blir det en lång skrittsträcka för dom...
Caladora var inte kul att rida idag, hon var så stressad och skulle ligga på i någon vansinnig trav, ville inte lyssna på mig för fem öre. Jag gillar inte att rida henne på det viset utan vill ha henne i ett avstressat och lagom tempo.
Dessutom ökar ju skade risken betydligt när hon bara slarvar....Själv är jag helt slut i armar och ben efter att försöka få henne i normalt tempo...
________________________________________________________________________________

130617

Forsatte lite på mitt projekt idag, hängde in lite gardiner och ett plåtlock. Byggde vidare på bron och fick till lite annat småplock med.

bild

Det blåste friskt idag så Caladora fick verkligen känna på den ordentligt. Hela presseningen hade släppt och fladdrade helt fritt.
Hon gick självklart på tårna, men blev tvungen att lugna sig till slut och då fick jag henne både över bron och under presseningen. Blev jättenöjd med henne.

bild

Ikväll tog vi dit Almir, han gör just ingen affär av nått utan han vill bara lukta och känna. Sen tycker han att man ska gosa istället...
Han brydde sig inte det minsta om att det fladdrade och prasslade överallt....
Efter stunden där så red Johanna han lite med och det gick bra...
________________________________________________________________________________

130616

Ja, jag är fortfarande inte säker på att det blir någon Midnattsritt det är bara 16 anmälda och anmälan går ut på tisdag....Erkänner att jag är lite nervös
Det vore så vansinngt trist om det inte blev av, men för att det ska gå ihop måste vi få ihop minst 20 ekipage....

________________________________________________________________________________

130615

Ja då var jag igång med ett nytt projekt i stallet...Tänk att det är lika varje år....Måste bara ha nått på gång i där varje sommar..

bild

Efter att sett denna filmen blev jag så superinspirerad till att göra en "toleransbana". Vår korall används just inte så mycket så då passade jag på att fylla den med en massa läskiga saker.
Började bygga idag och ska fylla på eftersom jag får ideèr. Det blev iallafall en passage under en pressening och en trappa att gå i..

bild

Ska blir intressant om jag får Caladora genom detta imorgon, Almir blir det inga problem med han gör som jag vill...det är värre med den andra.
Sen när de har vant sig vid allt ska jag gå hit när det blåser mycket....

bild

Jag och Malin tog en klättersväng idag och den turen blev helt suverän...En massa miljöträning där med. Hela soptipps vägen är nämligen under uppbyggnad för nästa helgs bilrace där. Det var fullt med STORA vita vattendunkar och nät och konstigheter överallt. Båda hästarna gick på tå men blev ju så illa tvugna att lugna ner sig...
De är så olika i sättet, Nikhil vill fram och kolla närmare när hon lugnat sig, men Caladora vill bara rusa förbi och få det undanstökat. Det känns som hon blundar och tar ett djupt andetag och går förbi raskt och sen vägrar hon titta på det mer...
________________________________________________________________________________

130613

Tanken idag var att vi skulle ridit A-slingan, det är den som går över Ytterberg och Överberg. Men vaknade i morse att ett ihållande regn så vi bestämde oss för att skjuta upp det. 4 Mil i regn är ju inte jättekul om man inte måste.

bild

Så himla lägligt igår att Caladoras nya regntäcke kom. Älskar denna nya butik som jag hittat, de har så himla fina täcken till bra priser. Rider sport. Gillar passformen på deras täcken mycket bättre än de jag har handlat på Hööks, köpte Almirs vintertäcke där med och har nog aldrig varit så nöjd någon gång.

Ja inte blev det gjort något med hästarna idag, men jag fick gjort en hel del här hemma, så det var rätt ok att det regnade ändå.
________________________________________________________________________________

130611

Känner mig så himla priviligerad som har Malin Holmin i stallet, hon sitter inne med så himla mycket bra kunskaper efter sin hästutbildning och dessutom delar hon mer än gärna med sig..
Idag stog det longering på schemat och jag insåg snabbt att jag inte var så kunnig på det området. Men efter dagens lektion med både Almir och Sofus så fattade jag lite mer.
Fast jag tyckte nog att det var roligare att tömköra...

bild

Mellan passen var de ju tvungna att snacka lite grabbarna...Det syns så väl på dom att de blir glada när de får träffas. Måste nog släppa ihop dom nån eftermiddag....
________________________________________________________________________________

130610

Nu är slinga D också riden, ville kolla av lite hur blött det var i slalombacken och idags läget var det precis att det gick att rida där. Hoppas inte det blir så mycket regn framöver för då finns det risk för att vi inte kan använda den..

bild

Sussie och Hector var med...
Ikväll var det sista gången med Handikappridningen, kommer att sakna Emma och Micke i sommar...
________________________________________________________________________________

130607

Idag har jag ridit båda mina hästar.... Caladora och jag red "gula slingan". Synd att man inte rider den lite oftare för den är riktigt trevlig. Kom på att jag måste vara med och sätta den eftersom den är lite snirklig på småstigarna bakom torvfabriken.
Sen var jag upp på Almir, känner mig inte mogen för trav än. Fast idag tog jag ett varv i paddocken utan longerlina...
________________________________________________________________________________

130605

bild

Detta är anledningen till att jag inte har bloggat de sista dagarna, har helt enkelt inte hunnit. Johanna har tagit studenten och vi har haft släkten på besök.
Hästarna har jag inte hunnit med och då är man glad att Lisette finns som kan hjälpa till. Men nu är allt över och vi får vardag igen...
________________________________________________________________________________

130601

bild

Bra ställe att bo på här....Frukost på sängen....

Hade tänkt tömköra han idag, men har haft en smygande migränhuvudvärk några dagar och idag tog det fart. Har inte kunnat göra många knop så det blev sängläge en stund istället.
Känns som det är lite bättre nu, hoppas det för detta har jag inte tid med.

Ikväll ska jag hämta min mamma och svägerska i Mora, de kommer för att vara med om Johannas student på onsdag..Ska bli så roligt att få träffas igen...
________________________________________________________________________________