Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-19
februari-19
mars-19
april-19
maj-19
juni-19
augusti-19
september-19
oktober-19
november-19
december-19

 
Ridtights 

Juli

190731


Allt går i sin gilla gång här hemma, jag har börjat jobba igen och det var helt ok. Einar är aldrig långt borta, tror han blev lite rädd och håller sig hemma nu. Hoppas det varar. Själv sliter jag med Caladoras mugg och det blir väl kanske något bättre men är segt ändå. Hon har aldrig haft et så illa någon gång och snart blir jag nog tvungen att få tag i starkare grejor av veterinär. Men ska kämpa på några dagar till.
________________________________________________________________________________

190722


Tänk att vi hittade honom. En tant ringde sent på fredagkväll och sa att han satt på Storön. Jag slängde mig iväg och mycket riktigt där satt han, blev så glad att jag nästan grät. När jag skulle åka hem med honom slet han sig och jag tappade honom. Lika glad som jag var innan, lika förtvivlad blev jag då. Vi letade och ropade i säkert en halvtimme men han visade inte sig.
Troligen har han blivit skrämd och rusat över bron och sen inte vågat gå tilbaka i all trafik.....Lille Einar vad han måste varit rädd..

bild


Jag åkte hem för jag skulle jobba tidigt dan efter och behövde sova några timmar, men sova var ju inte att tänka på. Hade bara Einars ledsna blick i huvudet och kom inte till ro. Åkte ner en gång till för det var mycket lugnare då, ingen trafik och bara jag. Då hittade jag han igen på kanten till Ljusnan, mager och eländig och skygg. Fick ta det väldigt varsamt innan jag fick tag i honom och sen höll jag han i ett järngrepp tills vi var hemma.
Hela naten sov han sen bredvid mitt huvud och var så nöjd, denna katten är så himla speciell och vi vill verkligen inte vara utan han.
Han har inte velat gå ut så mycket nu i helgen utan äter och sover mest!

Idag har jag tagit itu med muggen ordentligt igen på Caladora, Nina har skött om det i helgen när jag jobbat och det såg hyfsat ut. Men skulle nog vilja att det släppte nu för varken hon eller jag tycker det är kul. Blev en liten skrittur med...
________________________________________________________________________________

190717


bild


Einar är borta, han sågs här hemma sista gången i lördags. Men folk har sett honom här i Ulvkälla så han lever iallafall. Troligen har han inte vågat sig hem eftersom vi har haft folk här och en massa främmande bilar på gården. Vi ropar och ropar och springer runt hela Ulvkälla utan resultat.
Jag blir djupt olycklig om han inte dyker upp snart för jag saknar honom verkligen.

Caladoras mugg har varit riktigt ettrig, men nu har jag börjat med en hemmagjord honungsalva och lagt omslag med den för att hålla det mjukt och redan efter första dagen såg jag en förbättring. Än är det mycket kvar men det är mycket mjukare och inte alls lika mycket krusskor som det brukar bli. Har inte ridit så mycket nu men idag ville Nina och Olivia låna.
________________________________________________________________________________

190709


Idag lyckades vi bli fyra stycken som kunde rida ihop, tyvärr blir det alldeles för sällan för vi har så olika tider i stallet allihop.

bild


Jag visade de "slalombacksrundan" så underbart fin men krävande för hästarna.

bild


Att stå högst upp i slalombacken och se en stor del av Härjedalen är mäktigt.
________________________________________________________________________________

190708


Jodå, de är här i år med. Varje år så byggs det ett bo i vårat stall.

bild


De stackars föräldrarna flyger in och ut hela tiden och ungarna tycks aldrig bli nöjda.

bild


Lite gulligt är det ju fast de skitar ner så förskräckligt, mitt ena täcke var fullt med fågelskit så det går inte att hänga något på dörren nu.
________________________________________________________________________________

190706


Har fått lite bannor för att jag är dålig på att blogga nu, vet egentligen inte varför för jag tycker ju det är roligt. Framförallt är det ju så kul att läsa tillbaka hur det var förr. Tiden går så fort att man inte hänger med.

Just nu har jag semester och har bland annat varit i Gläntan över midsommar, hunnit rida en hel del och fjällvandrat.

bild


Jag och ungarna gick Jämtlandstriangeln och det blev en utmaning. Inte för själva vandringen för det fixar jag även om det inte går så fort.....Men vädret var en prövning.

bild


Vi hade snö, hagel, regn, sol och friska vindar i tre dygn. Är oerhört glad att vi bokat in oss på fjällstationerna så vi kom inomhus på kvällen. En varm dusch och en god middag med lite vin gör att man mår så himla gott sen. Älskar faktiskt att ta ut mig så här och sen bara njuta av att man mår så bra. Så trots vädret hade vi några enastående dagar....

bild


Mycket syjobb har jag och det är så roligt, planerar nu ett större inköp av en ännu bättre maskin. Jag har ju i stort sett inte investerat något i företag utan börjat helt från noll. Känns nu som det skulle vara dags att utvecklas lite. Jag har dessutom bestämt mig för att vara tjänstledig ett halvår från slutet av september. Kommer då att lägga lite mer krut på syningen och bara gå som vikarie på kommunen, då blir jag lite friare att ta de tider jag vill och reglera det lite med hur mycket jobb jag har här hemma.

Man ska väl inte prata illa om sin arbetsgivare men allvarligt talat är det ju inte suoer kul att vara anställd i denna kommun, känns som man aldrig får något igen utan allt blir bara sämre och sämre, ingen som lyssnar på oss som är ute i arbetslagen utan det ska bara sparas överallt....

För övrigt så har Caladora fått mugg igen, inte så mycket men det är där. Jag kör min vaniliga kur med såpavatten och salesylvaselin, hoppas det snart ger med sig.
Malin har bestämt sig för att sälja Nikhil och hon ligger ute på annons och har haft några som tittat på henne. Hon har insett att hon inte hinner och vill lägga lite energi på hundarna och att Leah ska få hålla på med Karamell.
________________________________________________________________________________