Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-16
februari-16
mars-16
april-16
maj-16
juni-16
augusti-16
september-16
oktober-16
november-16
december-16

 

Juli

160728


Men detta var nog den sämsta jävla dagen på länge, sover så dåligt nu och oroar mig för allting. Minsta lilla grej blir så stort för mig och jag vet inte hur jag ska få hjärnan att stänga av en stund.
Jag har nog trott att bara jag får vila lite så är jag som vanligt igen om någon vecka, inser mer och mer att så här kommer det inte att bli. Idag är jag helt slut efter att vankat runt halva natten, har mest grinat åt allt idag och vet rent ut sagt inte vart jag ska ta vägen. Åkte till stallet en stund men kom inte till ro där heller. Det blev ingen promenad med Theo för jag orkade inte, och inte kunde jag vila heller för jag kommer inte till ro....

Troligen har jag gått ut för hårt ändå, tyckte ju jag mådde så bra för några dagar sedan och sen ramlade jag bara ihop igen för två dagar sedan. Måste ju fatta att jag ska ta det lugnt även om jag mår lite bättre ibland.....

Kunde aldrig i mitt liv tro att detta skulle hända mig, tänk om jag hade bromsat itid istället.

Igår gjorde jag iallafall "kolla masken" på Caladora och idag fick jag svaret, hon hade ingen mask så det var ju något positivt iallafall. Önskar att jag hade orkat rida idag, för det är bra medicin för mig men icke. Får se om jag har bättre ork imorgon...
_________________________________________________________________________________________

160725


Blev en riktigt bra dag idag! Önskar bara att jag kunde sova lite längre för jag funkar sämst på förmiddagen. Åkte ner till stallet vid lunchtid och hade tänkt rensa klart paddocken. Men orken räckte bara till en fjärde del, får se hur läget är imorgon om jag orkar lite till då.
Vad som känns mest frusterande nu är att jag vill vara som innan, det är så vansinnigt irriterande att jag inte orkar hålla mitt tempo...Fast det är väl just det jag inte ska.... bild
Sen får jag inte riktigt ordning på mitt blodtryck, det är lite för högt just nu. Tänkte jag skulle få ordning på det om jag gick ner några kilo och kom igång med lite mer motion.

Idag har Nina haft Caladora och de har hoppat så fint i hagen.
_________________________________________________________________________________________

160721


bild

Alldeles på tok för mycket folk här för att jag ska hålla mig lugn!
Hade tid på sjukhuset i Östersund för ultraljud av mina halskärl, en kontroll för att se så inte det var något där som orsakade minnesförlusten.
Mina kärl var fina och blodflödet perfekt, så det var ju skönt. Det är ju ändå bra att allt kollas även om alla är säkra på att det var en TGA jag hade.

Just nu mår jag bra men är oerhört stresskänslig vilket jag kände av tydligt i stan idag, är det för mycket folk omkring mig orkar jag inte och blir jätteirriterad över alla människor som bara går och strossar och inte flyttar på sig....
Vet att det är dumt att stressa upp sig för det men tyvärr inget jag styr över själv nu....Huvudvärken ligger på lut hela tiden och likaså min trötthet. Jag får liksom attacker av trötthet när luften bara går ur mig, men om jag vilar i 10-15 minuter så får jag orken igen.
_________________________________________________________________________________________

160719


bild

Sov som en gris inatt men vakande som en urvriden trasa. Blir liksom inte utsövd någon gång. Men bestämde mig för att inte känna efter mer utan åkte ner och red med en gång.
Tror det gjorde susen för efteråt blev jag piggare och har varit på benen hela dagen nu. Inte gjort så mycket suttit ute och läst, handlat lite och bara haft det jätteskönt. Tror jag måste tvinga iväg mig lite nu så jag får gjort något vettigt.
_________________________________________________________________________________________

160718


Hela helgen har vi tillbringat i farfars stuga i Vigge. Johanna kom också och vi har småplockat lite och bara tagit det lungt, grillat och ätit gott. Jag kommer till ro mer och mer, men kan fortfarnde vakna på nätterna och inte somna om. Det går bättre att läsa nu och jag kan koncentrera mig lite längre nu.

Blir det däremot för surrigt omkring mig så börja jag känna stressen igen, klarar inte av för mycket intryck och går fortfarande igång när jag bir upprörd. Johanna har äntligen fått sålt sin bil och det kändes så skönt även för mig! Nu hoppas vi bara att hon snart kan hitta något nytt så jag kan få igen min bil. Fast det är nog en mening med att jag inte ska ha bil nu, för jag promenerar till stallet i stället och det känns skönt.

Idag har jag en lite sämre dag igen, orkar ingenting och kommer nog inte upp på Caladora idag. Får fortfarande lite ångest över att hon inget får göra och fetare och fetare blir hon !!
_________________________________________________________________________________________

160713


Har idag lärt mig att det tar 21 dagar för hjärnan att lära sig en ny vana, så det innebär att jag har några dagar till på mig. Jag är fortfarande uppe i varv för mycket, jobbar stenhårt på att vila och inget göra. Läser och vilar en stund varje eftermiddag, men det kånns inte riktigt ok finns ju så mycket jag borde gära istället.
Jag är fortfarande jättetrött och har haft planer på att rida varje dag, men både i måndags och igår blev det inte så. Det är så motigt att ta mig ner till stallet och tanken på att hämta henne ute på Näset och sadla gör att jag backar direkt. Men idag så tvingade jag mig och hade en alldeles underbar ridtur, mest skritt men så skönt att bara vara ute i naturen med Caladora.
Jag ska försöka att komma iväg varannan dag iallafall och inte ha dåligt samvete för att det inte blir av alltid. Går ju ingen nöd på henne för hon är ute dygnet runt.

Johanna hade åkt av Almur idag och som tur var inte gjort sig jätteilla, men hon blev ordentligt blöt för det var en bit ut i vattnet. Däremot hade Almir skadat sig på benen och får bara hoppas nu att det inte blir något krångel med det. Känns som det räcker med olyckor nu
_________________________________________________________________________________________

160711


Hade läkartid idag och hade tänkt att jag skulle få en veckas sjukskrivning till just för att jag är så trött. Men läkaren tyckte annorlunda. Mitt blodtryck var alldeles på tok för högt och jag ska göra ultraljud på mina kärl i halsen så det inte är någon förträgning där.
Han sjukskrev mig till den sista augusti och jag ska VILA !!! En varnig sa han att det var och definitiv inget man ska ta med en klackspark. Måste säga att jag blev lite förvånad trots allt men samtidigt lättad att jag får denna möjligheten till återhämtning.
Nu ska jag bara få huvudet att sluta jobba hela tiden och lära mig lite avslappning.
_________________________________________________________________________________________

160708


Detta med att vara utbränd är inget som jag trott på riktigt. Inte så att jag inte har trott att det kan förekomma men har tyckt att folk oftast slänger sig med det och säger att man är utbränd till höger och vänster.
Tyvärr är det nog också så att man tar till uttrycket när man känner sig slut.....Jag lovar att jag har aldrig kännt mig helt slut utan bara kört på utan att känna efter och för att min kropp skule fatta var hjärnan tvungen att säga stopp, känns som jag har varit två individer ett tag.......

Nu känner jag mig inte utbränd så, jag är inte deprimerad men fruktansvärt trött, sover gott på natten men kan fortfarande inte vila på dagen. Mitt problem framöver är att jag måste lära om, måste få mig att fatta att det är ok att vila och säga nej. Man behöver inte ha saker och projekt på gång hela tiden och jag behöver inte bära andras bekymmer. Detta kommer att blir svårt för jag är en person som älskar att ha mycket på gång....Min första tanke nu är att gå ner ytterligare i tjänst och ägna mer tid i mitt företag. Det har nog tagit mer på mig än jag förstått den sista tiden på jobbet för vi har det tungt där.....

Fortfarande är inte huvudet med, min tidsuppfattning är inte ok och jag kan inte förstå att det är en vecka sedan idag allt hände, för mig är det som att det var för två dagar sedan. Jag glömmer fortfarande och tappar namn och när saker har hänt.
Man kan lungt säga att jag tänker långsamt. Har en läkartid på måndag och då får jag träffa samma läkare som tog emot mig på hälsocentralen. Han får sjukskriva mig ett tag till. Just nu önskar jag bara att min hjärna kunde varva ner lite för den går fortfarande på högvarv....
_________________________________________________________________________________________

160706


bild

Hur trött kan man bli??? Jag orkar knappt sitta uppe idag, men förstår ju vad det beror på.
Igår fick jag veta av en bekant som var med på svegs hälsocentral när jag kom dit att jag varit glad och pigg, hade känt igen henne och visste vad hon hette. Men hade sagt att jag kände mig förvirrad och hade upprepat samma saker hela tiden. När jag skulle få åka helikopter hade jag blivit glad och tyckte det skulle bli kul.....Hallå!!! Finns väl ingen som kan tycka det är kul att åka ambulanshelikoper, för då är det ju bråttom. Men jag har ju givetvis inte förstått, alla trodde jag hade en hjärnblödning så det klart att det blev helikopter då.

Jag jobbar stenhårt på att ingenting göra och tyvärr går det sådär. Känner fortfarande en inre stress över att jag bara är lat nu, och det är just den stressen jag måste jobba bort. Men min trötthet idag sätter stopp för allt för idag orkar jag inte.

Jag har också ångest över att det ska hända igen, varje gång jag vaknar på natten så måste jag tänka till och känna efter om jag är här på riktigt eller inte. Frågan är ju om jag vet det då??? För egentligen är det ju bara mnnet som är borta....oj vad svamligt detta blev! Känns fortfarande som jag inte har hjärnan med mig riktigt...

bild

Att allt kunde hända förstår jag så väl nu. Fyra dödsfall i min närhet på fyra månader, tog beslut om att ordna något nytt för Diza, Almir blev sjuk och Johannas nya bil visade sig vara ett riktigt måndagsexemplar. Sen har det varit en oerhörd belastning på mitt jobb med ny boende och dödsfall där. Allt har jag bara rusat igenom och fixat och donat. Ringt tusen samtal för min mor, suttit i telefonköer och försökt att hålla henne vid gott mod. Ja det är kanske inte så konstig att hjärnan sa ifrån när jag inte fattade själv vad som var på gång....
_________________________________________________________________________________________

160704


bild

Ja det blev ju en konstig helg, vaknade upp vid lunch tid på akuten i Östersund. Lennart hade hittat mig på golvet i köket tidigt på fredasmorgon, jag hade spytt massor och var förvirrad.
Hade klätt mig konstigt och han larmade 112 direkt. Jag har hela tiden varit kontaktbar och pratat med honom, även pratat med ambulanspersonalen och gått själv ut till ambulansen.
Vid halv 9 tiden ringer jag Lennart och säger att jag ska vidare till Östersund och att det är helikopter som gäller.

Själv vet jag ingenting om detta, allt är bara ett svart hål....Minns absolut ingenting från det att jag lade mig i torsdagskväll tills jag vaknar så smått på sjukhuset.
Hela fredag är sedan konstig, vet att jag blev röntgad i huvudet och att de tog av mig mina öronhänge. Sen är det lite glapp igen, jag har ringt och skickat sms till familjen men det är först efter lunch som jag börjar veta vad jag gör. Det är så vansinnigt läskigt att inte förstå detta... Nu ska jag se detta som en varningsklocka och ta det lite lugnare, det jag har drabbats av heter TGA Transitorisk global amnesi..Helt enklet en minnesförlust som kan vara upp till 24 timmar. För mig är hela torsdagnatt och fredag förmiddag borta, även delar av veckan tillbaka.

Jag känner mig fortfaradne förvirrad över vad som hände och hur det kunde bli så här. Har googlat massor och vet nu att det kan utlösas av psykisk stress, det har helt enkelt blivit för mycket denna våren och nu sa min hjärna stopp. Jag ska nu ta mig en funderare på hur jag ska leva resten av mitt liv, måste försöka släppa lite saker och inte bry mig så mycket i hur andra mår och har det. Sen har jag nog inte riktigt huniit ikapp med att mamma gick bort i våras....Jag börjar med att vara ledig resten av sommaren....

bild


_________________________________________________________________________________________