Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
februari-19
mars-19
april-19
maj-19
juni-19
juli-19
augusti-19
september-19
oktober-19
november-19
december-19

 

Januari

190130


Idag dag har jag och Einar tillbringat flera timmar hos distriktsveterinärerne i Hede. En stund var jag helt övertygad om att jag inte skulle få med han hem igen.

bild


Igår kväll insåg jag att han inte har varit ut eller gått på lådan i minst ett dygn. Han låg också på exakt samma ställe hela dagen igår och kom inte när Lennart kom hem, vilket aldrig har hänt.
Imorse kokte jag abborre som han alltid kastar sig över men nu vägrar och äta, ja han hade j givetvis inte ätit på flera dagar heller kom jag på. Kände mig inte jätte orolig men tänkte att jag tar väl febern ändå och då hade han 39.5. Då ringde jag Hede och de sa att jag skulle komma genast, inte alls bra om en katt inte äter eller dricker på flera dygn utan då ska man titta på dom genast.
Väl där tycker de att han verkar ha vätska i bukhålan och ber mig överväga hur vi ska göra för han är ju givetvis oförsäkrad. Jag bryter hop för inser så klart att jag inte vill vara av med denna katt och bestämmer att han iallafall ska få en röntgen så vi verkligen vet.

Tack o lov så var det ingen vätska utan troligen en förstoppning, Han har fått dropp, smärtlindring och parafinolja, och är redan nu piggare. Nu väntar jag bara på att han ska bajsa och börja äta självmant för nu måste vi mata han.... Denna katt är så himla speciell för oss och hans historia gör ju att vi absolut inte vill bli av med honom. Men nu ska han försäkras för detta blev dyrt!!! ________________________________________________________________________________

190119


Min nya idé om att vi ska promenera istället för att skritta tycker Caladora är skit.... Men Theo tycker det är toppen och jag mår bra av att promenera.

bild


Hon fick springa lite i paddocken sen och det var roligare tyckte hon, visade upp sig lite efter att jag fått igång henne.

bild


Sen blev det lite julgransutdelning, lika spännande varje år....

bild


bild


________________________________________________________________________________

190109


Men hur söt kan man vara...En lite påhittig häst men det går liksom inte att bli arg på henne.

bild


Idag blev det en skrittur med Malin, vi måste snart få till en bättre tur så de får springa ur sig all energi. ________________________________________________________________________________

190105


Igår gick det inte att gå här nere, så jäkla halt och allt var bara isbana. Men idag såg det ut så här och hur glad blir man inte då !!

bild


Vi har också fått satt upp nya armaturer i storstallet. Godkända för att få sitta här och det känns skönt !

bild


Jag tog en promenad med Caladora och Theo igen idag, gör så istället för att skritta henne och både jag och Theo för röra på oss med... ________________________________________________________________________________