Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
februari-17
mars-17
april-17
maj-17
juni-17
juli-17
augusti-17
september-17
oktober-17
november-17
december-17

 

Januari


170131


bild


Sista ridturen på väldigt länge för Johanna och mig. I morgon åker hon till Amsterdam och är inte hemma igen innan terminen är slut.
_________________________________________________________________________________________

170128


bild


Körde ner en gran till från jobbet idag. Men nu tyckte Sessan det var hennes tur och Almir fick finna sig i att titta på...
_________________________________________________________________________________________

170123


bild


Det blev en alldeles fantastisk ridtur med Johanna upp till sportstugen idag. Fint väder och hästarna skötte sig fint! Vi får passa på att rida och njuta nu för om en ve ka åker hon till Amsterdam.
_________________________________________________________________________________________

170121


Åkte ner för att ta itu med vinskyddet och då hade redan Petra och Ylwa gjort ett jättejobb där. Bara att börja köra in halm istället. Det är ju så skönt att veta att hästarna älskar sitt skydd och står där jättemycket, MEN måste de skita där och mumsa i sig halmen.... Nästa år tror jag vi måste leta halm som inte är så god !!

En gran till fick vi idag och Almir kastade sig över den, han jagade iväg de andra för han ville ha den själv.

Det var så fint väder mitt på dan så då bestämde vi snabbt att ta en skrittur runt Ulvkälla, Ylwa och Petra red barbacka men jag tog det säkra före det säkra och tog sadel !

Fortfarande känner jag mig stabil och mår så himla bra....Hoppas, hoppas det håller i sig nu.....
_________________________________________________________________________________________

170119


När jag kom till stallet idag stod det en gran där som jag misstänker att Ulla kört dit. Slängde in det till hästarna och de blev helt galna, som småungar som får en ny leksak. De sprang och sparkade och höll på. Så småningom lugnade sig några och kunde börja mumsa på den....

bild


Jobbat i två dagar nu och det är så himla roligt, tror inte jag känt en sådan glädje på jobbet på flera år...Plötsligt förstår jag varför jag valt detta yrke och det måste väl betyda att jag börjar bli återställd. Känns som jag äntligen börjar få ett lugn i mig.....
Nu hoppas jag bara att inget konstigt händer så jag ramlar tillbaka igen, låt det bara få var lugnt och skönt omkring mig....
_________________________________________________________________________________________

170117


Önskar så att jag nu ska få må som jag gör, känner mig lugn och tar det lugnt. Att jag dessutom idag fick lite extra terpi när jag red med Malin gör ju att allt genast känns så mycket bättre....Tänk vad dessa ridturer ger mej mycket, att få älta och diskutera och bara berätta gör att allt lättar....

Är dock lite nervig inför Mindfullnessen i morgon, jag är verkligen inte mycket för att göra saker i grupp, har aldrig fixat lagsporter och inte heller aktivitere som typ "korpen" vill helst vara ensam när jag ska motionera eller liknade. Men ska ge detta en chans eftersom jag tror att det är bra för mig ändå...

Sen tappade jag sugen lite igen efter att öppnat min jobbmail, återigen ifrågasätter kontoret hur jag lägger mitt schema ? Innan ville de att jag skulle ta på mig helgtimmar och nu när jag gör det så ska jag inte få jobba så ändå....Alltså i min förvirrade hjärna fattar jag inte hur det ska vara. Denna gången började jag iallafall inte grina utan blev bara förbannad. Har förklarat för dom så många gånger hur jag mår och att jag måste få ta det tider som jag vill och vet att jag klarar. Alla är SÅÅÅ förstående!! Eller inte???. Nåja för se vad de svarar på mitt mail som jag skickade innan....
_________________________________________________________________________________________

170111


Almirs öga mycket bättre idag, inte så svullet längre och tittade nästan helt nu. Olivia ville rida honom idag och eftersom Nina hade Caladora så red de tillsammans.

Efter att jag nu har tyckt att jag kännt mig starkare och friskare i flera veckor så ramlade jag fullkomligt ihop igår kväll.Blir så trött på dessa bakslag och det känns så himla hopplöst. Mycket ångest och gråt blev det, helt utan att jag vet varför. Kanske det ändå berodde på att jag idag skulle börja kurs i Mindfullnes. Osäkerheten när jag inte har kontroll över vad som ska hända och att vara i en grupp med människor jag inte känner eller känner mig trygg med. När jag väl kom dit så var vi 9 personer och det var flera kända ansikten, med andra ord så finns det fler i lilla Sveg som behöver detta. Alla med olika bagage med sig men med stor stress inombords, detta måste vara den största hotet mot vår folkhälsa nu... Denna jäkla stres och prestationsångest.

För mig var det inte lätt att ligga still i över en timme och jag hade jättesvårt att komma till ro. Men efteråt infann sig ett lugn och jag mådde så gott när jag kom hem. Helt klart ska jag fortsätta och hoppas nu när jag vet lite hur det går till att jag kan lyssna bättre och komma till ro nästa onsdag.

Imorgon är det ett nytt projekt, då åker Lennart och jag till Sunsvall för att ta hem Johannas grejor och hjälpa henne städa ur. Vet inte hur fort dessa åren i Sundsvall gick tycker inte det är länge sedan vi var och kollade var hon skulle bo och nu ska hon flytta där ifrån......
_________________________________________________________________________________________

170110


Almir gjorde illa sig i ögat i söndags och är fortfarande inte ok. Han är svullen och irriterad. Men nu i eftermiddag så börjar det lägga sig något. Inte lika rött heller och mindre svullet. Vi har inte ridit honom utan nu får han bli bra först.

bild


Jag tog mig en bra tur igår på Caladora, red upp för Hurtigrutten och det var super underlag där... Vi njöt båda två.

Idag red jag inte utan tog en skidtur istället, fast så kul var det inte mer plågsamt faktiskt. Varken glid eller fäste hade jag så man kan lugnt säga att jag slet. Hade Theo med mig och han fick också jobba för det var mycket mjuksnö där han sprang.

Nu är jag helt slut och förbannar mig för att jag inte sparar på mina resurser, har gjort alldeles för mycket idag. Fick in massor med sy jobb och satte mig med det, roligt så klart men måste ju inte göra färdigt allt på en gång.

Ikväll räckte det med att middagen inte blev som jag tänkt för att jag skulle bryta ihop, blir så trött på mig själv men styr inte över det.

bild


Tog av mina hästar täckena idag, Caladora slängde sig direkt i snön och rullade sig. Almir tyckte också det var skönt.

bild_________________________________________________________________________________________

170107


Har varit en hård kyla i några dagar så då blev det inte ridit så mycket. Men både i måndags och tisdags kväll kom vi ute en sväng Johanna och jag. Idag hade jag väl tänkt rida men kände att vindskyddet var viktigare att få rent. Så jag mockade och körde in en massa halm istället. Therese var ute med Almir och idag hade de galopperat för första gången....Hon var helt lyrisk över hans stora galopp och han hade varit så glad.

I onsdags var jag och fick träffa en som håller kurs i Mindfullnes.
Handlar om att lära sig att andas rätt, stressa mindre och vara i nuet mer. Måste nog säga att jag kände mig lite skeptisk men efter pratstunden så insåg jag att detta borde vara helt rätt för mig...
Så på onsdag ska jag börja denna kursen på sjukgymnastiken här. Ska bli så spännande fast just nu känner jag lite ångest över att träffa nytt folk och att jag inte har kontroll riktigt. Det har varit en usel vecka nu, ångest igen och något så vansinnigt trött utan orsak. Har jobbat lite och efteråt är jag helst slut...Alltså 3-4 timmar, 2 gånger i veckan är vad jag fixar nu. Känns väldigt avlägset att kunna gå upp till 75 % igen, kommer jag någonsin att bli normal igen ???
_________________________________________________________________________________________

170101


bild


bild


Känns som att 2017 måste bli bra för det har varit en toppendag idag. Åkte ner på förmiddagen och bara pysslade i stallet. Körde lite NH med båda och det gick så bra. Almir är jätteduktig och lyssnar på mig, Caladora ha svårt att förstå att flytta framdelen men gjorde ändå rätt till slut.

Sen avslutade jag dagen med en ridtur med en av mina bästa vänner...Kan ju knappast börja bättre än så! Malin ville rida så vi tog en skrittur runt Sveg, vi kommer att rida en gång i veckan nu när jag har Almir här hela våren och det ser jag fram emot.

Det här med selfies är nog inte riktigt våran grej.bild

bild


bild_________________________________________________________________________________________