Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
februari-16
mars-16
april-16
maj-16
juni-16
juli-16
augusti-16
september-16
oktober-16
november-16
december-16

 

Januari

160131


Klev upp tidigt idag för att hinna med allt jag vill. Började med en ridtur utöver det vanliga, en ordentlig trav sväng upp på Hurtigrutten och nästan ända bort till Lillån.Blev en sådan där magisk tur när allt är perfekt, solen skiner, perfekt underlag och Caladora så lugn och tillfreds. Bara jobbade som jag ville och inte ett enda skutt år sidan. Det är sådana här dagar som man fattar varför man har häst.

bild

Hon blev ordentligt svettig och efteråt lät jag henne gå ut utan täcke och rulla sig....

bild

Inatt ska de få vara ute igen, finns ingen andledning till att ta in de när vädret är så fint och de har sina vindskydd att gå in i. _____________________________________________________________________________________________

160127


Blev en ridtur på förmiddagen innan jag satte mig med bokföring och försöka klura ut hur man gör ett bokslut....Ja inte är jag smart på det men jag ska ta mig sjutton lära mig.
Det som är mest frustrerande är att jag inte fattar vad jag gör???

Efter ett noga övervägande fram och tillbaka det sista året har vi nog bestämt nu att Diza måste få komma till någon annan familj, hon kräver så mycker mer än vad vi har tid att ge henne. Hon behöver få jobba både i huvudet och i kroppen, så nu ska vi börja leta och se om vi kan få något napp.

bild

_____________________________________________________________________________________________

160125


Just nu sitter jag bara i soffan och stirrar.....Fick just ett meddelande om att en vän till mig är svårt sjuk, hur illa det är vet jag inte men med tanke på diagnosen så är det nog inte säkert att det går vägen.
Återigen får jag det bekräftat att man ska leva sitt liv, för man vet aldrig när det tar slut. Jag har sagt det till min mamma flera gånger men hon lyssnar inte, tycker bara att det är mest synd om henne i hela världen och kan inte förstå varför hon skulle bli så sjuk.... Ja, vad svarar man?? Kanske det är så att man får vara nöjd med det man har när man är 85 år.

Känner att det räcker nu och tog idag beslut om att inte ställa upp som arrangör för Härjedalsritten, jag måste lyssna på mig själv och jag orkar inte. Kommer däremot att ställa upp med lite praktiska saker som blir i slutet, sätter gärna bana osv.

Blev inbeordrad i går och fick jobba dygn. Magsjukan härjar på mitt jobb och alla har nu haft den, tyvärr är det flera som den har tagit om på och måtte jag slippa få den en gång till.

Caladora fick stå idag, jag var för trött och orkade inte. Hon fick en ordentlig tur igår för jag fick be Olivia och Therese om hjälp när jag fick jobba. De var ute i två timmar så hon fick en bra tur då. _____________________________________________________________________________________________

160123


Men äntigen blev det en ridtur, trots att det snöade ordentligt så gav vi oss iväg Kerstin och jag. Blev trav nästan hela vägen bort till Dammen och hem igen. Båda hästarna så pigga och glada. Däremot måste jag iväg med Caladora på en längre tur så hon får ur sig lite energi, kändes på henne idag att hon vill så mycket mer.

bild

Hoppas hoppas att det inte blir så kallt mer nu, idag hade vi bara -4 och det är helt ok!

Nu har vi dragit igång med att ordna ett annat boende till min mamma, har pratat med handläggare som ska träffa henne nu och se vad som måste göras. Blir förhoppningsvis en flytt i vår.
Jag känner nu att denna våren blir lika uppbokad som förra, mina syjobb börjar nu ramla in inför säsongen och blir det som förra våren har jag fullt upp med detta fram till augusti/september. Sen tar det en hel del kraft att hjälpa mamma, att lugna henne i telefonen, ringa olika instanser och fixa och dona så gott det går härifrån.

Detta gör att jag faktiskt har tagit mig en funderare på om jag ska hjälpa till med Härjedalsritten, min hjärna säger nej för jag orkar inte men samtidigt är det ju roligt. Men vet också att jag gör knut på mig själv och mår så dåligt när jag inte hinner med allt. Har ju ett jobb också som ska skötas....Vad som blir resultat av detta är att Caladora får stå åt sidan och det är ju där jag helst vill vara! Ja, ja vi får se, ska ta mig en fuderarare till några dagar. _____________________________________________________________________________________________

160120


Börjar återhämta mig efter en kort men INTENSIV magsjuka. Började på morgonen igår och höll i sig till mitt på dagen, hela eftermiddagen sov jag och började så smått få i mig lite mat på kvällen. Idag sov jag till halvtio och det mina vänner inträffar inte ofta....
Nu är jag bara matt och orkeslös men det fixar vi till med en natts sömn till.

Har nu återigen suttit i telefonen nästan hela förmiddagen, ringt hemtjänst, jagat KSK och handläggare utan resultat. Mamma var jättekonstig i morse och jag blev orolig, hemtjänsten kollade lite extra och de säger också att allt börjar bli ohållbart nu. Pratade med trygghetsboende dit man kan få komma om man behöver lite mer trygghet en kort tid. Tyvärr var de nästan otrevliga där och ifrågasatte om hon behövde, dessutom fick inte jag ringa utan hon måste göra det själv! Jaha, men om hon nu inte orkar då ??? Ja det lär ju inte hända något idag, varken handläggare elle KSK ringer tillbaka så vi får se imorgon om vi kan ordna något snabbt. Hon måste definitivt ha ett nytt boene nu. _____________________________________________________________________________________________

160118


En lång jobbhelg är äntligen över och nu väntar en lång ledighet.
Började med en timmes ridtur och det blev en hel del skritt i lite djupare snö. äntligen har den stränga kylan givit med sig och man kan njuta av att vara ute.

bild

Fortsatte sen med en skidtur med Diza, hon skötte sig perfekt och det gick riktigt bra för mig med. Fast bindningen på ena skidan hade gått sönder så jag fick rota fram mina gamla. Ska fixa nya bindningar i morgon.... _____________________________________________________________________________________________

160113


En ridtur i -18 grader, barbacka i djupsnö.....Inte så dumt.

bild

_____________________________________________________________________________________________

160109


Aldrig blev det som man tänkt sig.
Började med att vi inte fick ljus i transporten, det kärvade i kontakten och det berodde säkert på denna envisa kylan. Till slut så fick vi igång allt men då hade vi legat och hållt på i över en timme.

Sen var det dags för Almir och jag trodde i mitt stilla sinne att det skulle gå som en dans..men icke, idag hade han en riktigt usel dag och vi höll på i över två timar i -22 grader... Kan ju lungt säga att mitt tålamod trött långt tidigare och faktiskt så började Johanna också tröttna idag och då har hon en ängels tålamod.
Vi hade mer eller mindre gett upp och jag sa att vi tar av alla skydd och täcke och så skickade jag in Johanna så hon fick värma sig lite. Gjorde ett sista försök och se...då går han in, två gånger tom. Det är alltså skydden och täcke som gör att han fattar att det ska hända något..
Ja dum är han inte, snarare oroligt smart

Vi kom iväg tillslut ca tre timmar försenade och själva resan är inga problem, han tuggar och äter i godan ro hela tiden. Var framme i Sundsvall vid halv fem tiden och jag åkte tillbaka till Sveg strax före sextiden. Nåja nu är alla på plats och allt har gått bra. _____________________________________________________________________________________________

160108


Imorgon åker dom....

bild

De hade gärna fått stanna ett tag till men det känns ändå ok. Framförallt är det ju så skönt att de trivs så bra båda två. Får se när jag får hem dom igen. _____________________________________________________________________________________________

160106


Sent i går kväll kom Linn tillbaka, Sara har köpt igen henne för det blev inte bra hos nya ägaren.

bild

Jag var lite rädd för att hon skulle varit nergången, men mat hade hon fått iallafall. Däremot trodde nog Sara att hon inte hade gjort så mycket mer än att bara stått denna tiden...

Vinterns kallaste dag är det nu -26 grader så man njuter inte ute. Jag är hemma från jobbet men är bättre, dock har jag ont i luftrören och skarp i halsen. Lika bra att bli hemma tills jag är alert igen.

Till helgen ska vi åka med Almir och Johanna till Sundsvall igen, dessa veckorna gick som vanligt alldeles för fort. Jag kommer att lämna transporten där för hon har större nytta av den än jag. Dessutom måste hon hålla igång hans lastträning och också åka med honom ibland.
Caladoras lastträning är ju som den är, vet att jag får in henne om det krisar och det är huvudsaken, åka ska hon inte göra om det inte är så att hon måste till klinink.

Mamma är återigen inlagd på sjukhus och nu har jag tappat räkning..... _____________________________________________________________________________________________

160104


"En dag ska vi dö, men alla andra ska vi leva" Så himla bra citat tycker jag, det är faktiskt våran skyldighet till livet att leva det fullt ut även om man tycker att det skulle räcka nu.

bild

Att bara ge upp och strunta i allt att inte bry sig hur vi runt omkring tycker är fruktansvärt egocentriskt tycker jag. Har svårt att tro att man inte har NÅGONTING kvar att leva för.....Ja som ni förstår är allt lika snurrigt runt min mor och vi har inte en susning om hur vi ska få någon rätsida på detta. Jag kan visst förstå att hon är trött och nöjd nu men samtidigt så är det bara klag hela tiden finns inget som kan göra henne lite mer nöjd eller minsta glad. När hon inte ens kan glädjas åt sitt första barnbarns barn blir jag faktiskt lite irriterad...
Känns som denna våren kommer att bli tuff......

Helgen är avklarad med jobb och igår åkte vi och hälsade på Jonas i Lofsdalen, hade en superdag med bowling och lite liftturer upp till hans arbetsplats. Det blåste något fruktansvärt på toppen men utsikten var helt otrolig, att få sitta inne i lifthuset och njuta av det är nog rätt ok ! Innan vi åkte hem så åt vi en god middag.

Jag har åkt på förkylning och blir hemma från jobbet imorgon. Näsan rinner och jag har ont i huvud och luftrör. Tog mig till stallet nu och fixade klart mest för att se i vilket skick jag är, ibland måste man känna efter riktigt och då är det lika bra att utsätta sig lite...Men inser nu att jag är så sjuk att jag inte bör vara på jobbet!!

Äntligen kom det snö...... _____________________________________________________________________________________________

160101


De här två har verkligen funnit varandra dessa veckor. Fina och Almir verkar trivas ritkigt bra tillsammans.

bild

Idag blev det lite lastträning och ha gjorde allt som han skulle, både med skydd och utan. Ska bli intressant och se om han fattar att vi ska åka om en vecka och kommer att krångla då!

bild

_____________________________________________________________________________________________