Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem


 
 facebook
 
 
januari-20
mars-20
april-20
maj-20
juni-20
juli-20
augusti-20
september-20
oktober-20
november-20
december-20

 

Februari

20200224


Det sista året har min rygg bara blivit sämre och sämre. Till slut fick jag tid hos sjukgymnast för att få lite råd och hjälp. Jag är stel och sned och värst är det när jag ska resa mig upp om jag suttit en stund.
Den sista tiden har det tom. varit jobbogt att rida och då förstod jag att nått måste göras.
Sjukgymnasten sa direkt att jag måste jobba med de inre magmusklerna och att det är där min svaghet sitter. Fick en del enkla övningar att göra varje dag och fick också återbesök inbokat.
Redan nu efter en vecka känner jag mig bättre och har inte tagit någon värktablett sen jag började mina övningar. I helgen googlade jag lite på ridövningar med och att rida barbacka är tydligen suveränt för magen och balansen. Så idag blev det skritt och trav barbacka i 30 minuter, får se om jag känner av det sen.....
Ska ha som mål denna veckan att rida varje dag och givetvis utan sadel då, då borde det märkas skillnad nästa måndag.
________________________________________________________________________________

20200219


Men här var det två som njöt i solen i eftermiddag.

bild


Jag mockade hage och de stod och sov, kändes som vår i luften idag. Men jag hatar isen nu så svårt att gå överallt och vill bara att allt ska tina bort.
________________________________________________________________________________

20200203


Vissa dagar blir helt enkelt bättre än andra.......Idag blev det en superdag!!!
Theo har matvägrat i två dagar utan någon som helst anledning, lika pigg som vanligt och sovit som han brukar. Vi har inte fattat någonting men imorse hörde vi hur hungrig han var för magen kurrade hela tiden, men äta skulle han inte.
Jag började bli lite orolig så jag ringde veterniär och fick lite råd på en tablett mot diareé även om han just inte haft det heller.
Men se efter att tvingat i han en sådan var det som allt lossnade och han började äta igen.....Vet inte om han har mått illa eller om det bara var en fix idé, han kan nämligen köra fast så där ibland, som om han inte fattar hur man gör när man äter.....Den hunden är ta mig tusan inte normal alltid.

Sen skule bilen til verkstaden och det gick både fort och blev billigt !!! Inte så vanligt att man blir förvånad för att det var för billigt.....

bild


Med ett sådan flyt var jag bara tvungen att ge mig ut på Caladora i finvädret..
Det blev en ridtur som var helt perfekt. Strålande sol, -7 grader, vindstilla, en chokladbit och två vattenflaskor. Hon fick jobba hela Dammenrundan och gissa om vi njöt båda två.

bild


Sen slapp hon täcke och fick gå in och rulla sig i snön......
________________________________________________________________________________

20200202


Caladora har haft jättesvårt för att äta äpple och morötter i vinter och är i stort behov av tandvård tror jag. Så nu är Karin inbokad i mars för en heldag hos oss, det var mer hästar som behövde kollas.

bild


Nu är jag bra igång med ridningen igen, får väl se hur länge det varar innan något kommer ivägen. Men jag hoppas att jag kan fortsätta så här nu för tusan vad mycket trevligare hon blir att rida när hon får gå... Inte ett enda hopp idag, men nyfiken och framåt.Är hyfsat nöjd med hennes hovar men kommer att be han ta mer fram på tån nästa gång.Han var nog lite försiktig och tog inte så mycket och det är ju inte så konstigt när han är ny och inte riktigt känner oss eller hästarna!
________________________________________________________________________________