Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-19
mars-19
april-19
maj-19
juni-19
juli-19
augusti-19
september-19
oktober-19
november-19
december-19

 

Februari

190220


Jag har en gratis hund igen idag.....

bild


2 gånger denna veckan har han spatserat hem från stallet. Det måste vara en löptik som drar i närheten för detta är inte likt Theo. Han älskar att vara i stallet och brukar aldrig vara långt ifrån mig, och så gör han så här nu??? Som tur var denna gången var att Lennart var hemma på lunch och släppte in honom när han krafsade på dörren. Förra gången tog en granne hand om honom. Man är ju mest rädd för att han ska bli påkörd. Fortsättningsvis blir det hundbur eller hundgården där nere.

För övrigt mår jag riktigt skit igen, har inte känt mig så här nere på över ett år. En incident på jobbet gör att jag klappat ihop denna gång och som vanligt får vi väldigt dåligt stöd i gruppen från högre instanser. Känner mig både kränkt och ledsen över att det är så illa skött. Tack och lov har jag goda arbetskamrater och ett fack som stöttar.
________________________________________________________________________________

190211


Men idag mådde de gott i hagen, alla stog och solade och halvsov.

bild


För några dagar sedan kom jag på att jag skulle sälja min ena box istallet. Johanna har fått fast jobb i Östersund och kommer väl att vara kvar där nu en tid. Att jag ska behöva ta hem Almir finns knappast och i såfall får han gå på lösdrift. Hade tänkt lägga ut annons under våren men vi hade årsmöte i stallet igår kväll och då berättade jag mina planer. En timme efter mötets slut var boxen såld...Så jäkla skönt!
Sara köper den och det innebär att de blir kvar med Corona och Pepplan, känns också bra att veta att de trivs och vill stanna. Sen är de ju villiga att hugga i med det ena och det andra och sånt folk vill vi gärna ha i stallet. Ylwa som hyrt min box innan väljer att stanna kvar med Cleo men får då gå på lösdrift istället. ________________________________________________________________________________

190206


Den här lille mannen är redan i full gång med att rida och sköta om Pebblan. Han rider själv ut med sin mamma och klarar det galant. Men så är ju Pebblan en klok och snäll ponny med!

bild


När han inte nådde upp att borsta idag så hämtade han sparken.bild
________________________________________________________________________________

190204


Jag är mer än lovligt trött på kyla och snö i år. Tycker vi fick nog förra året och önskar bara värme nu....

bild


Men de här håller nog inte med! -20 grader i stallet och alla står och solar och vilar sig. Helt klart så njuter de av kylan och fryser inte alls.
Eftersom jag jobbat hela helgen och det var min mockarvecka så gjorde jag det idag istället, körde in en massa halm med så nu har de fått rent och nytt i vindskyddet ! ________________________________________________________________________________