Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-17
mars-17
april-17
maj-17
juni-17
juli-17
augusti-17
september-17
oktober-17
november-17
december-17

 

Februari


170227


Blev en massage för Almir istället idag. Han är något varm i höger ben och trött i bakdelen liksom. Han tyckte det var betydligt skönare idag är förra gången.

bild


Vi gick en promenad sen med båda hästarna och efter det var benet bättre. Vi ska låta han vila lite nu för det har varit mycket kring honom nu. Therese som rider han mycket och tömkör, ny hage och ny kompis. Jag tror helt enkelt att han har träningsvärk och man ser på honom att han bygger andra muskler nu. Inatt ska han få gå in och ha back on track på sig och sen blir det bara promenader och stretchning ett tag nu.

Igår sålde jag bilen och tror jag blev mest överraskad själv...Hade ju tänk att det skulle ta hela våren att bli av med den och så gick den på några dagar. Ingen blev gladare änn jag! Brukar ju säga det att när man är på rätt väg så går allt av bara farten...

Dessutom känner jag mig så himla bra nu, är pigg och stabil och riktigt förvånad över att man kan må så här bra. Enda oron jag har nu är att jag får återfall när jag börjar på 50 % jobb nu till veckan. Men samtidigt också roligt att komma igång lite bättre.
_________________________________________________________________________________________

170223


Har bestämt mig för att sälja min bil, har ju tillgång till Johannas nu och dessutom vill jag hellre köra volvo!

bild


https://www.blocket.se/jamtland/Nissan_X_Trail_2_0_Dci_X_71768929.htm?ma=1
En bra drag bil om man vill ha det !!
_________________________________________________________________________________________

170219


Har tillbringat några trevliga dagar hos svärmor i Torsby....Massa god mat som vanligt, men tyvärr är jag inte så mycket för att umgås än. Blir så fruktansvärt trött av att bara prata och lyssna, men jag gick ifrån och läste och vilade huvudet.

Almir har nu upptäckt hur trevligt det är med ston som brunstar, idag har jag flyttat han till en annan hage. Othilia har börjat brunsta och är lika intresserad av honom med. Vill inte att han ska få någon dålig vana med att klättra på dom.
Fanatic kommer också att gå över i denna hagen så småningom och Therese och Janne har fixat en höbehållare som är rena drömmen. Stora härliga hål och inget nät!!! det är baara bra för Almir för nu när han rids så mycket har han börjat tunna ut lite och behöver definitivt mer mat....Undrar om de andra var lite avundsjuka !

bild_________________________________________________________________________________________

170214


bild


När det är -20 och man glömt sätta i motorvärmaren eller lagt på skydd på rutan så man måste skrapa is på rutan....
och man måste upp kl 7.00 för att åka till stallet och släppa ut hästarna... Men först ska man kliva upp, krångla på sig underställ, tjockstrumpor och ett antal tröjor, overall, mössa, vantar och varma stövlar. och ju mer kläder som kommer på destu mer otympligare blir man och helt genomsvettig innan man kommit utanför dörren.... Mörk och svart och fruktansvärt kallt ute....Ja då funderar man på om man verkligen ska ha häst....

Men så kommer det en sådan här dag som idag...Strålande sol och man anar att våren är på gång och man hör nästan hur det droppar från taket....Man rider bort till Dammen med en av sina bästa vänner...surrar och pratar om allt som är viktigt i världen. Två supertevliga hästar som bara rullar på i behaglig trav och galopp! Ja då VET man att man har gjort rätt val i livet och att jag ALDRIG kan tänka mig ett liv utan min älskade häst.
_________________________________________________________________________________________

170213


bild


Nu har vi ny hovslagare och jag är jättenöjd, hon jobbade både snabbt och ordentligt. Trevlig och rolig att prata med och alla hästar skötte sig perfekt.

bild


Efteråt tog jag Theo med till Svegssjön en timme, solen var så härlig och det kändes som vår ute. Där ute var det fullt med renar men Theo är inte särskilt intresserad så de fick vara ifred!
_________________________________________________________________________________________

170211


Vilken tur att jag har så bra hjälp med hästarna för jag skulle aldrig orkat sköta allt själv just nu. Har jobbat i 5 timmar idag och sen var jag tvungen att slumra i 1,5 timme. Det är verkligen jätteroligt att vara på jobbet och det går så bra när jag är där, det är sedan när jag kommer hem som jag blir så fruktansvärt trött.
Men det får vara så och jag har lärt mig nu att när jag jobbar så gör jag inget mer den dagen.

Idag har Nina haft Caladora och hon och Olivia red en sväng. Therese tar hand om Almir onsdag till söndag och de andra två dagarna har jag honom. Tror Therese tycker det är riktigt roligt att rida och skola honom, hon säger att han är så duktigt och att poletten har ramlat ner nu! Ska bli spännande att föjla hennes arbete denna våren.

Jag och Petra tog återigen itu med vindskyddet och körde in en massa halm. Att ha lösdrift innebär ju inte att det inte behövs skötas. Det behövs ju mockas där med och helst varje dag eller i varje fall ett par gånger i veckan. Tror aldrig jag har kört så mycket halm som denna vinter för de ligger där inne jättemycket och dessutom äter de upp den. Nästa vinter måste vi försöka få tag i halm som inte är så god!!
Våran paddock har också blivit skottad idag, Petra och Tomas tog itu med det och så härligt att kunna använda den igen.
_________________________________________________________________________________________

170208


Undrar om någon har hästabstinens????

bild


Hon ville komma ner och mocka en box idag.bild
_________________________________________________________________________________________

170207


Meningen var att vi skulle ridit ikväll, Malin och jag men det blev -15 grader ute så vi struntade i det.

bild


Istället fick han massage av henne, och han hade så mycket trix och grejor för sig. Han liksom vägrade att slappna av och såg till att hålla sig vaken hela tiden. Vi såg nog att han ville släppa taget, men vägrade in i det sista.
Vi ska försöka massera han en gång i månaden nu, han var lite stel i nacken och bakdelen.

Idag har jag jobbat i 6 timmar och det gick så bra. Fortfarande lite ångest innan jag är på plats men väl där så är det verkligen så roligt. Kul att surra med arbetskamrater och att få vara med de boende... Äntligen är det skoj att jobba igen..
_________________________________________________________________________________________

170206


Idag har jag ridit Almir, första gången på flera år. Det kändes inte så annorlunda mot att rida Caladora. Hon är kanske något bredare men han är väldigt bred med. Vi höll till i paddocken först men sen red vi ut på Näset.

bild


Min ångest är något bättre idag, men inte helt ok. Förstår inte varför det blev så här nu när jag mått så bra så länge.

bild


Jag är glad att jag har hästarna att åka till och varva ner lite, att rida Almir idag gjorde att jag var tvungen att lugna ner mig lite och det funkade.
_________________________________________________________________________________________

170205


Har nu den sista tiden mått så himla bra, känner mig stark och stabil. Har hittat ett lugn som jag hoppas kunna hålla fast vid, inser att jag inte behöver göra allt med en gång utan kan skjuta på saker. Försöker också var mer i nuet även om det är svårt....

Därför blev jag väldigt förvånad idag av att vakna med världens ångest och det har pågått hela dagen, fattar inte varför för finns inget att oroa sig för.... Men det är väl den där lilla jäkla reptilhjärnan som spökar igen. Jag är medveten om det och försöker andas mig igenom dagen.

Igår hade jag bestämt att jag skulle lastträna Caladora, egentligen var det ju dömt att misslyckas eftersom jag troligen bara sprutade ur mig stresshormoner. Caladora kan man aldrig lura i hur man mår..
Men kanske just för att jag var så medveten om hur jag mådde så gick det så himla bra. Hon fick många pauser och vi körde en massa NH först. Fick henne upp på rampen i lugn och ro med alla fyra ben och där stog hon länge tills jag var nöjd, helt avslappnad med sänkt huvud och tuggandes... Jag har backat lite med lastningen av henne och börjat om efter det som vi lärde oss av Rosa till Almir... Måste säga att denna metoden känns mycket bättre, gäller bara för mig att ta det lungt och inte stressa på.

bild


I pauserna fick hon lite belöning och år lite hö...

När jag ändå hade transporten framme så tog jag Almir lite snabbt med, men han är det egenligen inget problem med alls nu. Han behäver däremot tränas i att stå kvar själv och att man springer runt och omkring både bakom och framför, att det låter i väggarna osv.

bild


Theo hade full kontroll på läget från sin snöhög, den hunden har ju synpunkter på det mesta....

Det går bra för Johanna och vi hörs varje dag, vi ringer via facebook och då kan vi också se varandra. Veckan för henne har farit fullspäckad och först idag som hon var helt ledig. Hon har fått nya vänner från hela världen och har börjat utforska Amsterdam så smått. Det verkar ju vara hur vackert som helst där och jag hoppas att jag fixar att åka dit i vår....
_________________________________________________________________________________________

170201


bild


Då har hon då kommit iväg till Amsterdam och jag har pratat med henne och hon har hittat sin lägenhet.
Jonas och jag körde ner henne till Arlanda och eftersom hon behövde vara där kl 06.00 i morse så har vi kört hela natten. Kan ju lugnt säga att vi är rätt trötta nu. Men allt har gått bra och vi var tillbaka här i Svegt mitt på dagen.
_________________________________________________________________________________________