Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om min häst och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom häst finns det hund och två kattor hos oss.
Familjen består av två tonårsbarn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 

Februari-10

100228

Kopiera så mycket du vill Liza....Har ju själv kopierat den...smil
.__________________________________________________________________________________

100228

Jag tror Mat-Jan ska få femton stjärnor i himlen av mej. Vi har aldrig någonsin haft så fint skottat som denna vintern. Nu kom han igen och tog både planen och paddocken. Jag frågade lite snällt om han kunde hjälpa oss skotta fram den sista ensilagebalen och det gjorde han så lätt..Fixade även en plan som vi kan lägga det ensilaget som vi ska hämta nästa helg.. Jag han är guld värd...smil
 
Annars har jag skottat fram den näst sista balen på förmiddagen (ja det var innan Mat-Jan kom) och sen rullade vi in den Malin, Jonas och jag. Galet slitsamt att skotta, så då slapp jag gymmet idag med....Jäkla tur att man har häst så man slipper betala för att gå på sånt.
Nu är det jobb som väntar, men bara en natt sen har jag ledigt till torsdag..
.__________________________________________________________________________________

100227

Nu går Caladora in i den veckan som hon var i när hon kastade förra året. jag känner mej inte speciellt orolig för att nått ska hända nu. Vad jag däremot bestämt nu är att jag ska sluta rida henne, Johanna som väger BETYDLIGT mindre än mej kan fortsätta. Hon ska givetvis röra på sig, men jag kommer att promenera henne i stället.
Fölungen hon har i magen nu är stor, lilla Jazira var som ett fullgånget ponnyföl och då tycker jag att det räcker att hon får bära på den.
Idag följde May med oss på promenaden....Fick trampa på rätt ordentligt för det har kommit mycket snö.
__________________________________________________________________________________

100226

Blev en väldigt lugn dag, plockade lite i stallet och sadelkammaren. Gick ju faktiskt att vara ute nu, trots att det snöade en hel del. Har precis varit iväg och tagit in Procasja och Maggie, för Irja är till Norge och Anders jobbar också.
__________________________________________________________________________________

100225

Ja då var höet på plats, det gick på en halv timme, för Lennart följde med ner och hjälpte mej. Ja även Johanna var med så allt kom på plats på en gång. Nu känner jag mej lugn ska bara ha hem ensilaget med och det blir väl någon gång under de närmsta veckorna.
Äntligen en lite mer normal temperatur ute, fast i morse var det -28 här men tror att det bara blir bättre nu.
__________________________________________________________________________________

100224

Väntat på hö hela dagen, så det blev just inget gjort. Men bilen gick sönder så det kommer imorgon istället, givetvis jobbar jag då men de får lassa av det på stallplan så lyfter jag in det sen på kvällen.
__________________________________________________________________________________

100224

En ny hemsida om Crabbetlinjen har Anne och Ingela gjort. Jättefin så glöm nu inte att kika in här ibland.crabbet
__________________________________________________________________________________

100224

Nej nu börjar vi dagen med ett skratt....Fick denna på mailen av Irja igår, flera har säkert fått den. Kan ju vara en tröst nu när ingen kan vara ute och träna smil
 
En kvinnas VECKA PÅ GYM.
 
"Kära dagbok.
Till min födelsedag i år köpte jag en veckas personlig träning på det lokala gymet. Även om jag fortfarande är i fin form sedan jag blev korad till skolans främsta gymnast på gymnasiet för 43 år sedan bestämde jag att det vore en bra idé göra ett försök.
Jag ringde till gymet och bokade upp mig med en personlig tränare som heter Christo, som identifierade sig som en 26-årig aerobicsinstruktör och modell för idrotts- och badkläder.
Mina vänner verkade nöjda med min entusiasm att komma igång! Klubben uppmuntrade mig att föra dagbok för att kartlägga mina framsteg.
 
Måndag:
Inledde min dag klockan 6:00. Svårt att komma ur sängen, men tyckte det var väl värt det när jag kom till gymet och fann Christo väntandes på mig. Han är något av en grekisk gud - med blont hår, underbara ögon och ett bländande vitt leende. Woohoo!smil
Christo gav mig en rundtur och visade mig maskinerna... Jag njöt av att titta på det skickliga sätt på vilket han instruerade sin aerobicsklass efter min träning idag. Mycket inspirerande!
Christo var uppmuntrande när jag gjorde mina sit-ups, men min mage värkte redan från att ha gått och hållit in den hela tiden han var i närheten.
Detta kommer att bli en fantastisk vecka!
 
Tisdag:
Jag drack en hel kanna kaffe, men jag tog mig till slut ut genom dörren. Christo fick mig att ligga på rygg och pressa upp en tung skivstång i luften och sen satte han vikter på den! smil Mina ben var lite vingliga pålöpbandet, men jag klarade de två kilometrarna.
Hans belönande leende gjorde att det var värt all möda. Jag mår toppen! Det är ett helt nytt liv för mig.
 
Onsdag:
Det enda sättet jag kan borsta mina tänder på är genom att lägga tandborsten på handfatet och flytta min mun fram och tillbaka över den. Jag tror jag har ett bråck i båda bröstmusklerna.
Bilkörningen är OK så länge jag inte försöker styra eller stoppa.
Christo var otålig med mig och insisterade på att mina skrik störde andra gymmedlemmar. Hans röst är lite för KÄCK så tidigt på morgonen och när han skäller blir det ett nasalt gnällande som är mycket irriterande.
Det gjorde ont i bröstet när jag klev på löpbandet, så Christo satte mig på trappmaskinen. Varför i helvete skulle någon uppfinna en maskin som simulerar en aktivitet så gammalmodig som hissar? Christo sa att det skulle hjälpa mig komma i form och njuta av livet. Han sa något annat skit också.smil
 
Torsdag:
Rövhålet väntade på mig med sina vampyrliknande tänder som exponerades då hans tunna läppar drogs tillbaka i ett hajleende.
Jag kunde inte undgå att bli en halvtimme försenad - det tog så lång tid att knyta mina skor.
Han tog med mig för att träna med hantlar. När han inte såg det, sprang jag och gömde mig på toaletten. Han skickade nån spinkig kärring för att leda reda på mig.
Då, som straff, satte han mig på roddmaskinen - som jag sänkte. smil
 
Fredag:
Jag hatar den där jäveln Christo mer än någon människa någonsin har hatat någon annan människa i världshistorien!!! Dumma, spinkiga, anorektiska lilla skitaerobicsinstruktör!
Om det fanns nån del av min kropp jag kunde röra sig utan outhärdlig smärta skulle jag slå honom med den.
Christo ville att jag skulle jobba med mina triceps. Jag har inga triceps!
Och om du inte vill få bucklor i golvet, ge mig för fan inte en skivstång eller något som väger mer än en smörgås!
Löpbandet kastade av mig och jag landade på nån slags kost- och dramaläraren eller körledaren?smil
 
Lördag:
Satan lämnade ett meddelande på min telefonsvarare och undrade med sin retsamma, gälla röst varför jag inte dök upp idag.
Bara ljudet av hans röst fick mig att vilja slå sönder maskinen med min almanacka, men jag saknade styrkan att ens använda fjärrkontrollen och tvingades ligga elva timmar i sträck och se Väderkanalen...smil
 
Söndag:
Jag har bett kyrkans taxi att hämta mig för gudstjänsten idag så jag kan gå och tacka Gud att denna vecka är över.
Jag hoppas också att min man kommer att välja en rolig present till mig nästa år - som en rotfyllning eller en livmoderoperation. Jag säger fortfarande att om Gud hade velat att jag skulle böja mig, hade han spridit ut diamanter över hela golvet!smil

__________________________________________________________________________________

100223

smil smil smil smil


__________________________________________________________________________________

100222

Bara för att nån jävel har retan någon högre makt, behöver väl inte hela Sverige straffas för det.smil
Jag vet att det är lika för alla och att man inte kan göra nått åt vädret, men jag står faktiskt inte ut längre. Orkar inte ta mej för någonting, sitter här och glor på alla tussar på golvet efter Lukas, men de får ligga kvar....
Det var "bara" -33 här i morse och då vet jag att det var värre på andra ställen i Sveg...
Ja, ja bara och bita ihop och ta sig till stallet och mocka....
__________________________________________________________________________________

100221

Grått, trist och kallt idag...det roligaste som hände var fölsparkarna vi kände ikväll
__________________________________________________________________________________

100220

Det är hårda kvinnor i Härjedalen...vi tog en ridtur, Irja och jag. -15 grader och blåst, efter 100 meter hade vi ont i kinderna, efter 300 meter dog mina tår....Men nu känns det skönt....
Sen kom May och räddade mig från ett sammanbrott...fixade Johannas dator som krånglade..
__________________________________________________________________________________

100219

Full fart hela dan, först jobbat till halv fyra. Fixat med foder igen, nu har Sussie ordnat med hö och jag beställde ett halv ton till. Det är svårt att få tag i hö nu, allt är uppätet runt omkring här nu, just på grund av kylan. Men Sussie lyckades få tag i från Oviken.
Sen har Malin ordnat med skjuts så vi får hem ensilaget från Hede...Allt föll på plats idag, så himla skönt.
Efter jobbet var det raka vägen ner till stallet för att rulla ensilage, det är nästan omöjligt att rubba dom i all snö nu, nästa år ska jag ha småbalar ensilage för jag vägrar ha det så här en vinter till, det är så jäkla tungt att man får blodsmak i munnen.
Nu är det en god middag som gäller och sen soffan.....
__________________________________________________________________________________

100218

Men äntligen lite sol....Fast förmiddagen var gråkall. Jag och Irja red runt Ulvkälla och det kändes i tårna. Men efter Lunch kom solen och skidorna åkte på.

smal

Äntligen känns det som man börjar ana vad som ska komma....Längtar så efter sol och takdropp, vårfåglarnas kvitter och kaffet vid stallväggen....Det är snart här, eller hur ???smil
__________________________________________________________________________________

100216

Till och med att mocka hagen känns som ett roligare alternativ än att behöva åka och jobba nu. Inte för att jag är trött på jobbet, men det är så mycket roligare att vara i stallet och greja. Varför är man alltid mest sugen på det när det är jobbdags ???
__________________________________________________________________________________

100215

Blev både skidåkning och ridtur med Irja idag. Caladora så himla pigg och tramade på ordentligt, tror båda hästarna tyckte det var kul med sällskap.
Själv börjar jag mer och mer inse att om tre månader kanske vi har föl, jag känner mig tämligen säker på att det går vägen denna gången. Johanna har börjat fundera på namn, riktigt så långt har inte jag kommit än, vill inte heller veta vad hon har för förslag....
__________________________________________________________________________________

100213

smal

Ja det är tydligen bäst ensilage längst ner...Vilka hålor de gör och jag som knöt nätet så omsorgsfullt i torsdags...
Min häst är iallafall en finsmakare...Idag när hon fick sitt gamla märke av lusern då åt hon upp, men hon får allt vara så god att äta upp den andra säcken med, får väl blanda ut det åt henne....
__________________________________________________________________________________

100212

Caladora har vägrat äta upp sin lusern den sista veckan, jag har funderat och funderat.. Hon äter sin ensilage och är pigg och alldeles som vanligt. Men vägrar som sagt att äta upp lusernen. Tänkte att hon var mätt eller att fölet tryckte på så hon inte får plats med nån mer mat, men då skulle hon ju lämna ensilaget med ???
Men så kom jag på det, bytte ju till ett annat märke förra veckan....Hon gillar helt enkelt inte smaken, så nu får hon sitt gamla "märke" igen...Är helt övertygad om att hon äter ikväll...
__________________________________________________________________________________

100211

Idag har Maggie flyttat tillbaks till Nilsvallen för att ta hand om Procasja. Sessan har kommit till oss istället, Procasja ska avvänjas nu.Allt gick lungt tillväga och Sessan fann sig till rätta med en gång.

smal

Jag longerade en halvtimme, håller verkligen på att avveckla ridningen nu. Hon har dessutom exploderat de tre sista veckorna, börjar bli riktigt stor och tung. När jag ska hämta henne i hagen går hon iväg, vill verkligen inte att jag ska göra nått med henne. Men givetvis ska hon inte få stå fram tills det är dags, nej då , fast jag kommer att dra ner på kraven, gå promenader och lättare skritturer. Ska passa på nu när Irja är hos oss ett tag och rida med henne.
Förresten nu är det tre månader kvar och hon går in i hög dräcktigheten nu..Måtte nu allt gå bra i slutet....
__________________________________________________________________________________

100210

Har jobbat hela dagen och samtidigt ringt och donat med hö och ensilage. Det har ju gått så fruktansvärt med grovfoder i denna vinter att det faktiskt börjar ta slut redan. Men håller nu på att ordna med hö och Therese har fixat med mer ensilage. Jag hatar när jag inte har allt under kontroll och nu känns det som att all mat bara försvann. Men har pratat med May och vi åker och hämtar ett släp ensilage om några veckor...allt brukar ju ordna upp sig. Imorgon ska jag bara vara ledig och ha det skönt, för sen är det jobbarhelg igen....
__________________________________________________________________________________

100209

Nu har ungarna och jag rullat 300 kilo ensilage i 30 cm nysnö......Säger bara fy fan vad tungt....smil Tror det var den värsta rullningen jag gjort i mitt liv. Att sen försöka knyta på ett nät i mörkret med tre vrålhungriga hästar omkring sig är näst intill omöjligt. Höll nästa på att slå Sheya med järnstången....Hon ger sig aldrig, måste var med och krångla hela tiden...Mitt humör var liksom inte på topp efter jobbet idag.....smil
__________________________________________________________________________________

100208

Att köra bil och prata i telefon samtidigt är ingen bra idè....Fråga vår hovslagare, han körde nämligen i diket 100 meter från stallet idag. Med tanke på hur fruktansvärt bra däck jag har på min bil, så tog det en stund innan jag fick upp han. Men hästarna blev verkade och skodda så småningom...
__________________________________________________________________________________

100207

Åkte och mockade på förmiddagen och sen blev det en skidtur. Kände mig så igång efter den att jag fick lust att rida, men se ....det sket sig. Kom nått ivägen hela tiden. Jonas skulle hem från träningen, telefonen ringde och vips hade det blivit mörkt...Ja, ja så är det ibland.Imorgon kommer hovis...

__________________________________________________________________________________

100206

Äntligen kan man ana lite vårsol, hästarna stog och solade och jag tog av Caladora täcket. Ska ner och lägga på det igen sen när det börjar skymma. Så himla skönt att få se lite sol idag, hade egentligen inte hjärta att ta ut henne från hagen, men kände samtidigt att hon har gjort alldeles för lite den sista månaden. Blev lite longering i allafall.

smal

Sen tog Jonas och jag en skidtur.....Underbart....
__________________________________________________________________________________

100205

smal

Men vad hon växer nu, man ser skillnad vecka till vecka nu....Hon protesterar mot sadelgjorden och det har hon aldrig gjort förut. Red en lätt liten skrittur idag, känns som det räcker både för henne och mej nu. Jag håller på att avveckla ridningen mer och mer, blir av sig själv liksom.

smal smal

Oskar och Soya ville va med på kort idag.....
Plötsligt blev jag 800 spänn fattigare....Foder, mineraler, lite godis, mediciner och lite annat från apoteket.....????
__________________________________________________________________________________

100204

smal

Sheya till Caladora i morse : -Idag när vi kommer ut så äter vi från varsitt håll och ser hur lång tid det tar innan vi möts !!!!smil man undrar ju hur de bär sig åt ??
__________________________________________________________________________________

100203

smal

Tänk vad en hemsnickrad bänk kan göra mig glad...Kom till stallet idag och då hade Janne snickrat denna till oss. Nu kan vi ha lite ordning bland vattenhinkar och dunkar...Under kan vi ställa tandläkare Hedlunds gamla element, så får vi en perfekt värmekälla....smil
__________________________________________________________________________________

100202

Kände inga sparkar idag, men stackarn måste väl få vila någon gång. Var snabbt ner och mockade hos Caladora och Skuggi. Nu ska jag kasta i mig lite mat och sen är det jobb resten av dagen.
__________________________________________________________________________________

100201

Ja som Malin säger nu är det iallafall Februari....En månad närmare värmen, fast det vete sjutton -30 grader igen. Jag sitter här och tröst äter en massa godis och försöker bli varm...Men det GÅÅÅÅÅR inte.
Tycker ni ska titta på förra årets sommarfilm igen nu, kanske, kanske det kan bli så igen ???

May fick ett tråkigt besked igår, hon blev tvungen att åka hem till Norge, hennes mor är jättesjuk och det är inte säkert hon klarar det.Vi fixar givetvis Skuggi åt henne så länge det behövs...Tänker på dej May.... smil
Hade tänkt mocka där idag, men Janne hann före...Nåja det blir väl fler dagar....Fixade Sheyas istället, för de är fortfarande lite sjukt hos Malin...
Jo föresten, jag struntade i ridningen idag.smil Nu ska jag strax iväg och jobba...
__________________________________________________________________________________