Bloggen
Härstamning
Arkiv
Hem
Gästbok

Februari-08

___________________________________________________________________________________________________________________________________

080229

Kl 21.00 och nu är hästarna inne. Caladora nyklippt och hyfsat ren. Kissfläckarna borta och inatt får hon ha stalltäcket på.Man kan ju iallafall börja med en ren häst. Allt packat och matsäcken är klar, undrar om man kan somna nu. Linda sover över hos Johanna och det kanske blirvärst för dom att sova.
Snöovädret som skulle komma verkar ha ändrat sig och det är jag oerhört tacksam för...
Den stora frågan är nu om hon tänker krångla med transporten, det blir Carina som hjälper mig och jag känner mig lite osäker på om hon har den vanan jag vill ha när det gäller lastningen av Caladora. Men Malin har lovat att komma om jag inte fått in henne 5.45Då VET jag att hon går in....Ska sitta uppe en l iten stund till och sen ska vi sova...Föresten så provade jag att lasta idag, naturligtvis gick det inte så jag fick ringa Malin.... och då gick hon in med en gång. Men Malin kanju inte alltid va med love 
______________________________________________________________________________________________________________

080229

Ja, inatt kom vi iväg.... Det var 70 mil till Grytritten, men vädret var bra och det var enkelt att köra love Fast när vi hade en timmes resa kvar kom jag på att jag glömt Johannas hjälm och säkerhetsväst, ja förresten så hade jag glömt allting, ingen sadel.inget träns eller vatten ellerhö. Hade väl i stort sett bara hästen med mig.... love Vågade inget säga i bilen för jag visste hur besviken Johanna skulle bli när hon inte skulle få rida...Då kom jag på att vi kunde åka till min kusin och låna grejor.Fick tag i en gammal dammig och torr sadel och en MYCKET dammig hjälm. Men sen var vi så glada igen....
Tack och lov så vaknade jag sen.....
______________________________________________________________________________________________________________

080228

Tyvärr blir det ingen grytritt för mig.... Sheya halt, naturligtvis var det ledsamt, jag hade verkligen sett fram emot det.men så är det, man kan aldrig vara säker när man har med djur att göra. Egentligen var det ingen viktig ritt för mig, såg bara fram emot att få rida med Johannamen nu löste det sig så att Helen tar hand om henne och hon är så nöjd med det. Huvudsaken är att hon klarar sin clear round nu, fast det vet man ju inget om innan man gått imål...Själv tänkte jag ta med kameran istället och fota mycket, så lägger jag in det på hemsidan istället.Hur som helst ser vi fram mot en rolig dag ändå, och Johanna tycker det ska bli roligt.
______________________________________________________________________________________________________________

080225

Inte skrivit på ett tag nu, i lördags fick hon en välbehövlig vila (och jag). Mitt huvud mådde inte bra och var nästan sängliggande med huvudvärk.
Likadant i söndags, men då hade jag redan lovat Carina att hon fick låna, tack och lov. Kom på att det sitter i bihålan för det sprängde från kinden under ögat.
Körde in mängder med nässpray i går, och se då släppte det.
Idag skulle vi rida iallafall, Carina och jag. Jag skulle ta Sheya idag för att vara lite van vid henne före Grytan, men det känns precis som vanligt att rida henne, jag har gjort det så mycket att jag är van vid henne. Det största problemet jag har är väl att det tar en kvart innan jag vänjer mig vid hennes låååånga kliv love 
Tyvärr var det något som inte stämmde med henne idag, hon var halt love eller inte???
Nått var det som inte känndes riktigt i alla fall. När vi skrittade var hon helt ren, men när vi började trava var hon först generalhalt... Jag satt av och lindade om benen för trodde jag lindat för hårt, sadlade om så sadeln kom längre bak, eftersom hon hade ett skav där gjorden ligger.
Vågade inte fortsätta så vi vände hem, och se då var all hälta som bortblåst love så inte vet jag....
Allvarligt talat så tror jag det beror på skavet, att det stramar liksom och skaver där, så nu får vi kurera henne så hon fixar det på lördag
Benen var helt rena och inte varma, så det kan inte vara där det sitter denna gången.
Caladora skötte sig bra idag,hon gick bort med bestämda kliv idag när jag skulle hämta, gissa om hon blev snopen när jag tog Sheya och inte ens brydde mig om henne
Hon stog och glodde på mig så där som bara hon kan göra.

caladora


dynga


______________________________________________________________________________________________________________

080220

Känner ni igen henne ???? Hittade det i dag när jag kollade lite kort. Första kortet jag tog på henne hos Eva Borg,man kan ju undra vad jag såg love 

caladora


caladora


              Inte jättesmal heller......
______________________________________________________________________________________________________________

080220

Idag hade Carina Sheya, vi tog en lugn tur upp till hurtigrutten. Carina red i repgrimma för första gången och jag tyckte nogatt Sheya gjorde lite som hon ville. Kanske att de känner varandra för lite för att de ska förstå vad den ena menar.
Hemåt gick det i ett förskräckligt skritt tempo....Själv var jag så trött efter nattjobb att jag höll på att somna på Caladora.
På hemvägen mötte vi Irja och Prosessa, känner att jag saknat att rida med dem, har ju inte blivit något i vinter.
  

irja


Överhuvudtaget är jag less på att rida "dammen", "hurtigrutten", "nilsvallen", längtar verkligen till att det blir lättare att ta sig fram i skogen.
Idag var det verkligen vår i luften +5 grader ute....Jag vill ha sol i massor nu.....och kvällarlove
Irja har också anmält till Grytan nu, å vad jag ser fram emot det, ska bli så himla kul. Sen vill jag att Jenny hör av sig, vill veta hur det går med Fanatic.
______________________________________________________________________________________________________________

080219

NU HAR JAG ANMÄLT till grytritten love Oj vad skoj det ska bli....och jag som inte vill tävla har plötsligt blivit helt besatt av grytritten???? Måste väl bero på att jag inte FÅR tävla mer sen..Ja, vad konstigt det kan bli...Nu håller vi tummarna för att allt går i lås med transporter. Antar att jag kan få besked av Jenny ikväll, och annarsverkar det ju lugnt med Therese transport.
Vi tog en skrittur runt Ulvkälla idag, lugna och fina båda två...
______________________________________________________________________________________________________________

080218

Vad vore livet utan hästar ????? ganska trist och tomt tror jag i varje fall för mig. Förstår inte hur jag skulle fördriva dagarna..troligen skulle jag sitta framför datorn hela dagen och bli fet....
Vi red runt dammen idag, nu funkar allt med båda, lugna och sansade och trevliga. Caladora verkar må mycket bättre och är inte alls sur längre.
Letar en extra transport nu, för eventuellt så måste Jenny hämta hem Fanatic igen, och då kanske det blir att hon åker den 1 mars.Jag behöver ju inte anmäla innan på torsdag så jag kan ju lugna mig lite till...Pratade med Therese med och kan kanske få låna hennes, skulle höra av sig ikväll.
______________________________________________________________________________________________________________

080217

Jobbat hela helgen igen... suck vad jag är less på varannan helg, men nu äntligen byter vi schema och kommer att jobba 2 och en halv helg på 7 veckor.
Jag och Malin runt Nilsvallen, en härlig tur, behövde rensa huvudet och tänk vad en ridtur är bra medicin, känner mig'mycket bättre till mods nu. Malin fick rida i repgrimma idag, för det går inte att ha träns på Sheya.
Vi bestämde oss för att inte rida till skidstadion, för det var Kalle Anka cup där, så då blev det Nilsvallen istället.
Bara det att när vi kom till Södra skolan och Ica så hade skidtävlingarna slutat och alla var där istället love Men det gick jättebra i röran. Båda skötte sig exemplariskt....En rolig grej till idag, när Malin kom i sin röda volvo över järnvägen gnäggade Sheya högt....Hon kände igen bilen och blev så glad.
______________________________________________________________________________________________________________

080214

sheya


Så här såg Sheya ut i morse när Malin kom ner.... Kom på att hon måste ha krockat med ett träd. Hon skulle kunna ha gjort det. love fast i detta fallet är det nog hennes brunstande väninna som gjort det. Känner inteigen henne nu, hon är så elak mor Sheya och de som brukar vara så goa vänner.Jag är helt övertygad om att det beror på brunsten nu.
Jag har jobbat hela dan och orkade inte göra nått ikväll.Mockade och Johanna red barbacka i paddocken, svinkallt ute och jag ville bara hem och slänga mig i soffan. Imorgon ska jag rida...
_____________________________________________________________________________________________________________

080212

JAG RINGDE.... kom på att det var lika bra att få det gjort. Hon tyckte inte alls jag ställde konstiga frågor, utan svaradesnällt på allt. Vi pratade länge om allt ifrån brunst till betäckning och om alla föl hon haft. Hon skrattade gott när jag sa att jag planerar att sälja mitt föl. Hon hade kvar sin "förstfödda" än, 21 år gammal och fortfarande "liten". Man säljer inte sitt första fölsa hon för det är nått speciellt med det... Ja ja vi får väl se.
Hur som helst tyckte hon vi ska vänta till maj, hon tyckte inte det var någon som helst fördel med att få de för tidigt. Inte bra om ungen lägger sig på kall backe,de får lätt lunginflammation, och man måste ha de inne om det är kallt, bättre att se till att de föds tidigast april el. maj.
Min transport kunnde stå kvar tills jag hämtar henne och det var bra, sa att vi skulle göra studiebesök där, jag och Malin och det tyckte hon var jättekul. Hon väntadesina första föl i april och maj så gissa om vi ska vara sjuka när vi kommer ditlove
Hon hade starka funderingar på att komma och rida härjedalsritten, och jag erbjöd sängplats....hon tackade ja.
  
Ja jag hade mycket funderingar och frågor, men hon svarade snällt på allt. Skorna kunde hon ta av....behövdes inget intyg från veterinär om att hon skulle vara frisk, utan räckte med att jag visste att hon var det.
SH-avgiften går på 400:-trodde hon och den betalar man via ett inbetalningskort. Det är tydligen en avgift somman betalar för en registrering att hon är betäckt.
Oj nu kommer jag inte ihåg vad vi pratade om mer, skriver mer sen
_______________________________________________________________________________________________________________

080212

Nu är jag helt säker på att hon är på väg in i brunst, mycket rödare slemhinnor idag, hon är fortfarande surmen kanske högbrunsten blir om någon dag då ??? Om allt blir som planerat åker jag ner med henne i mitten av april då. Hade tänkt ringa Ingela idag, men blev sittande vid datorn med papper och ritningar till Härjedalsritten. Detta tar verkligen tidmen samtidigt är det ju kul. Sen satte jag mig och sydde "foderhöpåsar" till transporten. Gjorde en till Irja med.Borde ju varit ute i det fina vädret, men blir inte alltid som man tänkt. Jag red en skritttur på förmiddagen iallafall.Hade ju hunnit att ringa Ingela om jag ville, men gruvar mig lite ändå.... Hon kanske tycker jag är konstig när jag ställer dumma frågor.Jag SKA ringa någon av de närmsta dagarna.
_______________________________________________________________________________________________________________

080211

Oj, oj vad surt det är nu då..... Får knappt röra henne, öronen bakåt och blänger på mej, så har hon ALDRIG varit mot mej innan.Kan hon vara på väg in i brunst som jag tror nu??? Jag får inte röra henne vid svansroten blir nästan som hon tänkte kicka mej.Jag lät henne vara, hade tänkt rida i paddocken men tyckte hon kunde få vara ifred när hon mår så här.Tog istället av täcket och låter henne få sola idag, hon behöver massor med solljus nu.

caladora


_______________________________________________________________________________________________________________

080210

Det blev en lugn helg.... Hade en "hästfri" dag igår. Carina lånade för att få rida med Malin och Sheya. Naturligtvis kunde jag inte hålla mig från stallet ändå, men skönt att slippa göra nått där. Borde nog unna mej nån ledig dag då och då,även om jag har ledigt. Annars blir det ju mest så att jag lägger in mina "hästlediga" dagar när jag är på jobbet.Idag red jag med Malin M och Malin H. vi red runt Eggen. Caladora sur på alla inklusive mej, skulle inte lyssna utan körde sitt eget race, speciellt i galoppen. Igår hade hon tydligen varit riktigt elak mot Sheya och sparkat mot henne när de stod och åt.Inte likt henne men kanske brunst på gångloveSkyller visst allt på det nu...
_________________________________________________________________________________________________________________

080207

Strålande sol idag och både Caladora och Sheya fick "ledigt". Gick och njöt i solen utan täcke.....Fanatics box städad och tom, hoppas det snart står en ny häst där.
                        

sheyacaladora


_________________________________________________________________________________________________________________

080206

Idag åkte Fanatic, hoppas verkligen han får det bra, och att Jenny ska trivas med sin skola. Sheya och Caladora stod och hängde när jag gick där förbi till jobbet. Det var som de förstod att han åkt på riktigt nu.Nu får Sheya och Caladora gå för sig själva i fortsättningen. Hon får ändå inte gå med några valacker sen hon blivit betäckt och eftersom vi snart är därkänns det onödigt att flytta ihop dem med några andra nu. Idag skrittade vi runt Ulvkälla. Carina red Sheya.
_________________________________________________________________________________________________________________

080205

Har förresten betalat in min och Johannas ryttarlicens nu, det blir så att jag rider Sheya tillsammans med Johanna på Caladora, på Grytritten den 1 mars. Ska bli jätteroligt, fast jag kommer väl att vara som en trasa efteråt. Men 4,4 mil fixar jag även om det blir en jobbig tur på henne. Vi kommer att satsa på att rida strax under 5 timmar, så då borde det gå bra.Ska bli roligt att låta Johanna få göra sin första clear round...
Usch... nu måste jag till Dollars och köpa kolor, de har världens godaste där 3 påsar för 20:- love_________________________________________________________________________________________________________________

080205

Idag blev det en sväng runt Nilsvallen och en bra sådan. Båda hästarna lugna och fina....Blev återigen mycket prat om fölet som ska komma, vi konstaterade att vi måste ta semester för att kunna passa på fölningen när det är dagsloveSen kommer vi givetvis att gråta floder när allt är "över", vi är ju rätt blödiga både Malin och jag. Det räcker ju att jag tänker pådet så kan jag börja snyfta..... Att det kommer att bli en hingst känns det som mer och mer nu. Idag känns det roligt igen, förutom att jag skulle så gärna ha gjort resan till Norsholm och fått hem henne igen... lite gruvesamt inför resan....Tänk om ett år, då ÄR Caladora rund, jag lovar....
  

caladora


_________________________________________________________________________________________________________________

080204

Idag var jag verkligen sugen på en bättre tur, mildare ute och egentligen helt slut efter jobb helgen.Men vad skönt det är att komma upp på hästryggen och bara låta allt blåsa bort, man blir verkligen som en ny människa igen. Red med Carina och Sheya idag igen, Malin blev tvungen att dra ut en visdoms tand och mådde inte bra.Idag gick det bättre för Carina, visst är hon jobbig att rida, men skötte sig över förväntan ändå. Caladora var helt lugnoch behaglig idag, precis vad jag behövde. Vi red runt dammen i ett raskt tempo.Jag känner mig inte lika ångest laddad idag över betäckningen, känns mest bara jobbigt att behöva åka så långt, jag är ju lite bekväm och det är just typiskt mej, när det blir lite jobbigt är jag beredd att hoppa av.Men så klart ska det bli, måste bara älta av mig ibland. På onsdag åker Fanatic, denna gången blir det nog på "riktigt". Jag hoppas att han ska få det bra och att hans ben ska hålla.Tror nog att "tjejerna" kommer att sakna honom.
___________________________________________________________________________________________________________________

080203

Denna helgen har varit jobbig, dels har jag jobbat mycket och sen har jag haft ångest inför betäckningen.Vad sjutton har jag dragit igång, fast jag har ju fortfarande möjlighet att hoppa av....Vad är det som gör att jag tror att det ska bli ett sånt förträffligt föl efter Caladora, hon är ju bara en alldeles vanlig hästäven om hon är viktig för mig. Jag vet inte varför jag fått denna iden i huvudet. Tänk om nått går fel, och jag som ingenting kan om uppfödning och dyl.Hur kan jag överhuvudtaget tro att jag ska kunna fixa ett föl, som har fullt upp med en häst....Måste nog fundera igenom en gång till
___________________________________________________________________________________________________________________

080201

Idag blev det en lättare tur uppför Hurtigrutten, tänkte att Carina skulle få känna på Sheya i lugn och ro.... Hur mycket ro det nu kan bli på den hästen.loveDet gick faktiskt bra, trots att hon gick på tvären och galopperade på stället en hel del... Carina skrattade mest och Caladora tyckte som vanligt att hon bara fjollade sig....Det blev en bra tur iallafall.Någon brunst kan jag inte se, verkade som hon kom av sig när Sheya kom i annan hage.
___________________________________________________________________________________________________________________