Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det en hund och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

Jag är uppfödare av Silver Almir som är dubbelbärare av CA. Han visar symptom när han är uppmärksam på något eller kommer till nya platser.
 
Idag äger Johanna honom och de bor i Östersund, han rids och hanteras som vilken annan häst som helst.
 
almir

 
Lite mer fakta om CA kan du läsa här.
 
 
 
januari-19
februari-19
mars-19
april-19
maj-19
juni-19
juli-19
augusti-19
september-19
oktober-19
november-19

 

December

191214


Tre dagar på raken har jag lyckats rida...Idag hade jag i och för sig tänkt strunta i det för det var inte så kul väder, men Malin och Leah övertalade mig så jag hängde på dom. Kul med sällskap och ska nog försöka i morgon med.

bild


Har planer på en längre och lite hårdare tur till veckan och det är ju bra om hon skrittat några dagar innan. Hon har haft det alldeles för bra i vinter, går bara och skrotar och äter.
________________________________________________________________________________

191210


Igår kom den, min balkupa och är så nöjd. Så himla skönt att slippa rulla in i vår gamla träbehållare som var så hög. Den sista biten var man tvungen att ta i för kung och fosterland för att få in den i uppförslut. Blir också skönt att slippa hålla på med nät när det är som kallast ute.

bild


Blir väl kanske lite mer spill men det får det vara värt. Sen är det ju en stor fördel att man kan flytta kupan till ett torrt ställe i hagen när det blir vår. Runt träbingen brukar det ju bli stora sjöar med sörja när det tinar.

Tänk ibland är det så smidigt att bo här. Den fraktades nerifrån landent på lastbil, beställde i slutet av förra veckan och killen som körde ringde när han var 6 mil från Sveg. Eftersom hans bil var 20 meter lång var det inte en chans att han skulle kunna ta sig till stallet så vi lastade av den på skidstadion och tog sista biten på släpvagn..Så smidigt och frakten var inte ens dyr...
________________________________________________________________________________

191207


Igår tog jag in Caladora i vindskyddet för att visa henne, inga problem hon gick in direkt. Gjorde lika med Remix oxh han klev också in med en gång och när jag vände ryggen till så hade han gått in själv. Men två får inte plats där, helt omöjligt och jag hoppas inte de försöker heller för då är risken stor att någon får panik. Idag hade iallafall någon varit in där och skitit och det är ju ett bra tecken.

bild


Äntligen fick jag tid för en ridtur idag, red på Näset och hon fick skritta i 30 minuter i djupsnö. Fick iväg lite sopor till återvinningen med.

Jag har kollat in hästarna mycket denna veckan och det är intressant att se hur de är mot varandra. Att släppa ihop två ranghöga hästar kan helt klart vara en risk, men är de bara normala hästar som har gått mycket med andra när de var små så vet de hur man beter sig. Caladora levde sina första år i en jätteflock och det märks, hon har alltid varit tydlig med att hon bestämmer och det blir sällan bråk runt henne.
Vad som är intressant med Remix och Caladora nu är att de båda går undan för varandra, ena stunden blänger hon och då flyttar han direkt och nästa gång så flyttar hon sig. Ingen bråkar utan båda är tydliga med att man inte vill komma för nära. Fast nästa stund så står de och äter i samma höhög.....
________________________________________________________________________________

191205


Igår kväll blev vi äntligen klar med hagen och idag fick de gå över. Båda så glada över all snö det var här och det sprang och busade på ordentligt. Sen var det tydligen helt ok att maten låg direkt på backen...Det kommer dock bara att vara tillfällig för jag har beställt en foderkupa som förhoppningsvis kommer nästa vecka.
Enda oron jag har nu är att någon ska känna sig trängd i vindskyddet och att det kan bli sparkar då, men båda går undan för varandra och ingen av de är elak.

bild


Imorgon ska jag leda in Caladora där, hon var faktiskt fram och kollade idag men gick inte in.

bild________________________________________________________________________________

191203


Att bygga och försöka få till en hage på vintern är inte kul. Vi blev tvungna att dela på hästarna eftersom vi inte kunde placera Remix på något bra sätt. Så nu får Caladora och Remix gå tillsammans istället i en en ny hage.

Det gör mig så ledsen att dessa nu måste gå i en hage med ett vindskydd som definitivt inte är ok, tror knappast att Caladora kommer att gå in i det och båda kommer inte att kunna stå där.
Vi blev tvugna att använda en container och den är för smal helt enkelt. Men jag orkade inte med tjafset som uppstod så nu får det bli så här.
Att låta Remix gå själv i denna hagen fanns inte på min karta, han skulle isåfall komma alldeles för långt bort från de andra och det tyckte inte jag var ok. Han är helt ny i stallet och känner inte till något där. För mig är det självklart att alla hästar ska må bra så därför får Caladora gå med han till denna hage.
Det fanns andra lösningar som hade varit enklare och funkat utmärkt men det dög inte. Så nu står vi och försöker få till en hage som ska fungera i vinter....Själv mår jag inte alls bra i detta, hoppas bara det ska bli lugnt i vinter och hästarna ska ha det bra.
________________________________________________________________________________