Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem


 
 facebook
 
 
januari-16
februari-16
mars-16
april-16
maj-16
juni-16
juli-16
augusti-16
september-16
oktober-16
november-16

 

December-16


161231


bild


Önskar er alla ett gott nytt år! Det blev en liten ridtur på näset idag med Theo som släptåg. Så länge jag har morötter i fickan hänger han med.

För mig har 2016 varit ett riktigt skitår, känns som det bara har varit dödsfall och sjukdom. Att jag skulle hamna i ett utmattnignssyndrom fanns inte på kartan och ändå så sitter jag här nu men ångest och oro och funderar på hur lång tid det tar innan jag blir normal igen...
Känner mig ju ändå bättre och på rätt väg, men det går ju så förbaskat långsamt....Nåja, jag ger inte upp utan kämpar vidare och hoppas vara tillbaka på min fulla tjänst innan sommaren
_________________________________________________________________________________________

161228


Vet inte om det är OK att bra hovslagare slutar....Daniel har fått annat jobb och det är ju givetvis kul för honom, men jag hade ju gärna sett att han hade varit kvar. Nåja vi får börja leta ny nu och hoppas att få tag i en lika duktig som han har varit.

Julen här avlöpte lika lugnt och skönt som vanligt. Vi gör verkligen ingen stor grej av julen i detta hus, men kul att både Johanna och Jonas kom hem och att vi åt lite gott.

Jag har haft en väldigt bra period nu efter att jag blev sjuk, men på juldagen gick luften ur mig igen och det känns som jag återigen har klivit några steg tillbaka. Hatar mina tankefällor där jag målar upp det värsta som kan hända och sen ett ångestanfall på det....Fattar inte varför jag gör så här... Det tar en sådan energi från mig och efteråt är jag helt slut..... Nåja jag vet om det och jag jobbar på att styra upp det, vet ju att allt blir värre när jag är trött så det gäller att hushålla med energin...
_________________________________________________________________________________________

161220


Han har artat sig till en riktig snygging....Det har hänt grejor med han det sista året.. Idag fick de båda vara utan täcke.

bild


Vårat hönat håller på att gå sönder och dessutom är det för litet för våra stora balar i år, så nu har jag inskaffat ett nytt. Det var lite dyrare men betydligt större så nu slipper vi bli galna varje gång det ska på. Dessutom med ännu mindre hål så fetknopparna får jobba mer för att äta.

bild


Caladora har också fått ett halstäcke nu, jag får väl ge mig till slut och låta hon ha något gott på halsen med när det regnar och är rusk.

bild


Är fortfarande inte nöjd med hennes ben, fattar inte varför det inte vill gå ner till normal storlek. Nu är hon iallafall inte varm mer, men mitt öga säger att det är lite, lite tjockt än. Antagligen är det bara jag som ser det, men efter att ha ägt henne i så många år så ser jag att något inte stämmer.... Inatt tar jag in igen och gör ett koksaltomslag.
_________________________________________________________________________________________

161219


Haft en helt otrolig helg i Stockholm och höjdpunkten var givetvis Kents avskedskonsert. Har aldrig upplevt något liknande en helt otrolig konsert som hade allt. De bästa låtarna och en visuell upplevelse so var helt otrolig.... Så himla glad att Jonas övertalade mig i maj.

Vi bodde fint i ett lägenhetshotell i Hammarby sjöstad. På fredagen blev det lite shopping och gamla stan och på kvällen gjorde vi god mat hemmma.

bild


bild


På lördagen träffade vi Lennarts bror med familj och gick på Tuttankamons utställning, jätteintressant och den kan jag verkligen rekommendera.
Fortsatte sen med en liten pubsväng, att gå på pub är väl inte min grej, lite för trångt och stökigt men trevligt ändå.
Middagen åt vi på ett lugnare ställe och det var hur gott som helst.
Vi åkte tåg dit så vi slapp bry oss i bilen. På alla dessa dagar hade jag bara en ångest attack och det var när jag förstod att tåget ner till stockholm blev försenat, men fortsättningståget inväntade oss så det löste sig det med....

Nu ska jag ner och gå en promenad med Almir och Theo...
_________________________________________________________________________________________

161213


Ibland kommer livet ikapp en.... Hårt.

bild

Igår dog en bekant till mig i cancer här i Sveg, det gick så fort och tror ingen riktigt förstod hur illa det var. Jag skäms nästan när jag sitter här och gnölar över min ångest, oro och trötthet. Det finns alltid dom som har det mycket värre. Att jag sen på kvällen fick veta om två personer till här som drabbats så blir jag så ledsen, varför kan inte bara världen vara snäll???

Med Almir är det inga problem, han har funnit sig så väl till rätta. Tog in båda igår en stund och pysslade på, Caladora har fortfarande en någon liten värmeökning i sitt ben så nu i morse lade jag om det igen. Har köpt en ny salva som heter hudhela som jag fick tips om så nu kör vi den.
Nu är det dags att jobba några timmar...
_________________________________________________________________________________________

161209


Idag har jag varit i stallet hela eftermiddagen, så mysigt att ha Almir hemma igen och dessutom har jag ju hjälp med han så det blir inte alls tungt för mig. Jag tänker bara ta gobitarna.. lite mys och sådant. Ni undrar kanske varför jag inte ska rida honom och grejen är den att jag vill hellre hålla igång Caladora och jag känner mig lite stor och tung för honom. Sen är sitsen i hans sadel för liten för mig. Men någon liten skogstur kommer det så klart att bli i min bomlösa.

bild

Det är Olivia och Therese som kommer att rida och skola honom och hon började med att ta han som handhäst idag. Han har inte gjort så mycket den sista tiden så det är skritt som gäller nu. Föresten finns det inget alternativ heller för det är så fruktansvärt halt ute.. Säger bara jäkla skitväder.....

bild

Jag har idag plockat upp alla hans grejor och börjat packa in det i hans skåp.

bild

Han och Othilia verkar ha funnit varandra men Kleo ville också vara med...Verkar som alla vill vara med honom och jag förstår dom för han är en sådan vänlig och go häst....
_________________________________________________________________________________________

161208


bild

Men nu är han hemma igen... Hittade thermobaren och stog och lekt med vattnet. Hälsade på alla och verkade som han och Othilia fann varandra direkt. Helt lugnt i hagen nu.
Men ska säga att det var en av de värsta resor jag gjort, bitvis var det skridskobana och det varnades för att vara ute och köra. Tyvärr hade ivi inget val utan det vara bara idag som jag hade rätt chaufför och alla kunde. Men det gick bra och nu är vi hemma.
Att få se Rosa Woxlin jobba med honom var ett nöje, hon fick han så lugn och han bara klev in i transporten utan några som helst ideèr. Jag är så himla glad för det och sen stog han så fint hela vägen hem...
_________________________________________________________________________________________

161201


Är lagom trött på Caladors ben nu, bestämde mig igår för att det skulle var klart tnu och inte linda henne mer. Men på kvällen var det åter tjockt och varmt så nu får det bli en pennecilinkur och lite Metacam. Kan väl säkert vara så att hon börjar bli lite till åren och det tar längre tid att läka. Vill ju verkligen att hon ska hålla i många år till så bästa att mota Olle i grind nu.

Almir fick sig en lektion av Rosa igen igår och det hade gått så bra, klev in i transporten flera gånger och till slut stog han nästan och somnade där. Men Rosa vill ha en tid till med honom innan vi åker, så på söndag blir det dags igen. Hon kommer också att vara med på torsdag när vi ska hämta honom. Jag är så glad för det för med min ångset nu så ska jag inte var med när han lastas.
_________________________________________________________________________________________