Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och två kattor hos oss.
Familjen består av två tonårsbarn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

januari-13
februari-13
mars-13
april-13
maj-13
juni-13
juli-13
augusti-13
september-13
oktober-13
november-13

 

December

131231

Gott nytt år allihop...bild
Hade en väldigt intressant ridtur med Malin och Nikhil idag........
_______________________________________________________________________________

131229

Nu är det slut med sötebrödsdagarna för Caladora, hon kan inte fortsätta att smälla i sig all mat hon kommer åt. Så från och med nu får hon gå med Tobbe och bara äta när vi fodrar. Hon lär ju bli hur sur som helst och förmodligen dö av svält, men så får det bli. Som hon ser ut nu i hovarna så måste hon ju vara trött ändå i benen och då är det onödigt att hon är för tjock med.

bild

När jag släppt över henne så small det några gånger men sen stod de och åt båda två i vindskyddet. De andra stod som fyra fån och glodde och verkade helt vilsna, de stod likadant när jag åkte ner senare...Blir svårt för dom att klara sig utan Caladora!!!

bild

I eftermiddag tog Jonas och jag hundarna på en bättre promenad. Vi har visserligen fått order om att bara ta en och en med oss ut, men kände att båda behövde ha lite kul med varandra och leka och busa lite.... Nu blir det inte så mycket lek för det är helt olika ute. Theo ska bara släpa på pinnar och det struntar Diza totalt i. Hon vill bara spåra, undrar hur mycket längre hon har sprungit idag med alla snirklar och kringelkrokar som det blir när hon följer ett spår.
_______________________________________________________________________________

131228

Gissa hur sugen jag är på att börja rida Almir på riktigt, när man ser hur mycket som hänt med Procasja sen Irja tog hjälp av Helene blir jag avundsjuk....

Klicka på bilden får du se hur fint hon går nu....

bild

Just nu kan vi inte göra något med han, våran paddock är sä knölig och han har inga skor bak. Men snart så är vi på gång igen och jag ser fram emot våren.
Skickade in han i transporten idag och han gick rätt in. Egentligen behöver jag inte lastträna honom alls nu men tycker det kan vara bra att underhålla det lite då och då...
_______________________________________________________________________________

131225

Naturligtvis tappar Almir en sko i den värsta halkan, men tur att Malin var hemma just nu och kunde hjälpa oss med att ta av den andra.

bild

Får hoppas att allt töar bort eller att det kommer ordentligt med snö, det tar nog ett tag till innan den nya hovslagaren kommer.

Julen har varit lika lugn och skön som vi alltid brukar ha det. I våran familj åker vi ingenstans utan har alltid firat ensamma med farfar, tycker nästan synd om en del familjer som ska stressa runt till all släkt.
_______________________________________________________________________________

131223

Jonas och jag gjorde fint på Lukas och Jaziras grav, tände ett ljus och fixade med lite enris.

bild

Är så vidrigt trött på underlaget nu, det går inte att vara någonstans med hästarna. Sen kan man ju knappt gå själv ute, är ju livrädd för att halka omkull.
_______________________________________________________________________________

131222

Men vad denna Ulrika Andersson är fantastisk, hon ger oss små enkla råd utan en massa pekpinnar. Hon får mig att fatta varför det blir som de blir runt hundarna.
Jag har alltid trott att Diza håller sig till mig för att hon känner sig trygg med mig. Enligt Ulrika är det inte alls så utan hon måste hålla reda på mig i stället, hon tror helt enkelt inte att jag klarar mig utan henne....
Därför har hon ju fullt upp med att vara där jag är och sova på mina fötter osv. Så fortsättningsvis måste jag visa för henne att jag visst kan klara mig själv och helt enkelt köra bort henne.

Vi ska bara göra något med dom när de är lugna, aldrig när de är stressade utan helt enkelt vänta ut dom tills de taggat ner.
Platsa de på deras platser när vi tycker så och se till att alla komando genomförs med en gång och inte tjata på dom.

Ja det låter ju så enkelt men alla som har hund vet nog hur svårt det kan bli ändå. Men nu tar vi oss i kragen igen... Sen ska vi dela på dom så mycket det går. Vi diskuterade också en eventuell katstrering av Diza och Ulrika var ganska positivt inställd till det, men ville att jag skulle prata mer med Karin om det. Hon trodde att det kanske skulle ta udden av hennes humör, dock finns ju problemen kvar och de måste vi ju ändå ta itu med.... Ska iallafall prata med Karin efter helgerna.
_______________________________________________________________________________

131221

bild

Imorgon kommer Ulrika och hjälper oss med Diza igen...
Ja vi har fortfarande problem med henne och vi kör fast totalt när vi ska hantera henne. Det är som när dessa två hundar är tillsammans så plockar det fram de sämsta hos varandra. Tar vi de var och en för sig så är de hur lydiga och duktiga som helst.

Tog Diza själv till stallet idag och hon viker inte från min sida, kommer direkt när jag kallar in henne osv. Men när båda är tillsammans så hör de ingenting och vi vet inte hur vi ska lösa detta.

Funderar mycket på om hon skulle må bättre av att vara en ensam hund i en familj för då skulle hon slippa konkuransen med Theo.. Eller om hon skulle tagga ner om vi kastrerade henne, för helt klart har hon ett mönster när det närmar sig löpning. Förra gången innför den löpningen var hon helt omöjlig någon tid innan.

Vet inte hur vi ska bära oss åt, det är så synd för när hon mår bra är hon så himla go och mysig. Men svartsjukan över Theo tar ofta överhand och hon morrar och är sur på han, och även på oss. Ser ju även mig som sin privata ägodel och trots att jag kör bort henne och inte låter henne hålla på så hjälper det inte... Ja ska bli intressant och se vad Ulrika har att säga imorgon.
_______________________________________________________________________________

131218

Men idag var det en som var myssjuk....Han var upp i mig hela tiden och hade nog krypit upp i knät om jag hade satt mig ner.

bild

Blev bara mockat och fixat med fodret i stallet idag, ska ta och koka knäck och förbereda lite till julen i stället.
_______________________________________________________________________________

131216

bild

Suveränt väder om hästarna ska motionera själva... De var helt galna i blåsten en stund på förmiddagen.
Jag passade på att rida Caladora innan den värsta blåsten slog till. Idag var hon inte rolig att rida, kastade sig åt alla möjliga håll och inte blev det bättre när vi mötte en idiotbil med som inte tänkte sakta ner. När föraren förstod att hon tänkte kasta sig på hans bil så stannade han faktiskt och stod still bra länge sedan.... Kan säga att jag blängde ilsket. Tror han kom i sjuttio på en vägsträcka som det är trettio på...

bild

I eftermiddag var jag till Sandbacken och tittade när Helene red Procasja och det såg fantastiskt ut, blir så sugen på att få igång Almir. Jag längtar så till våren när vi ska börja skola han på riktigt.
Vi kommer också att ta hjälp av Helene om hon kan för själva klarar vi det inte. Vill ju att det ska bli rätt från början.
_______________________________________________________________________________

131211

bild

Idag är det 13 år sedan min pappa dog och fortfarande tänker jag på han varje dag. Han är väl den som mest format mig till att bli den jag blev. Han var nog den mest positiva människa som funnits, ingenting var omöjligt och han tyckte alltid att jag skull prova även om jag inte kunde...
Hela min barndom tillbringade jag i hasorna på honom och djurintresset delade vi. Han älskade djur i alla former, men mest var det fåren han dyrkade.... För övrigt fanns det Kalvar, tjurar, getter, höns, kaniner, grisar, hästar, katter och hund såklart... Alla skulle skötas med stor omsorg....
Tyvärr försvann han in ahlzeimersvärlden alldeles för tidigt och de sista åren fick han bo på ett gruppboende....
Men jag vet att han vakar över mig och mn familj, känner ofta att han är med oss på något sätt. Vet också att han är oerhört nöjd med att jag har hästar.

Idag tog Johanna en ridtur med Caladora och jag longerade Almir i 40 minuter. De första 20 var det mest lek och bus och fullt ös.... Jag lät han rusa av sig ordentligt för det var just det han behövde, har så vansinnigt med energi nu och är glad över all snö. Men efter alla rusningar lugnade han ner sig och jobbade på bra i snön...
_______________________________________________________________________________

131209

Vi tog en promenad med hästarna idag, men Almir var så busig och leksugen så Johanna hade fullt upp med att hålla ordning på honom. Han skulle blåsa i snön och trampa in vägkanten hela tiden, sen skulle han buffa på henne hela tiden som om han vill att hon skulle leka.

bild

bild

bild

Jag och Caladora gick mest och suckade....
_______________________________________________________________________________

131208

bild

-20 grader idag och jag har inte ridit, däremot så fick hon skritta i djupsnön på näset igår. Alimir stod som vanligt vid grinden och tyckte det var orättvist att jag inte tog honom istället.

bild

Idag hade Greta bestämt sig för att trycka mer sin stora kropp i en liten frukskål... Den katten är inte som hon ska va !! bild
_______________________________________________________________________________

131206

Nog för att jag längtat snö men MÅSTE det komma en halvmeter på en gång...Man måste ju få tid att vänja in sig lite och då är det bättre om det kommer lite då och då.
Blev inte gjort något med hästarna idag för det gick helt enkelt inte.

Har ju alldeles glömt bort att berätta att Malin och Sofus har flyttat till Sundsvall, trist tycker vi men säkert kul för dom.
Verkar som vi fått en tjej som vill hyra stallplatsen nu och det lät väldigt positivt, kul att det kommer in nytt folk i stallet.
_______________________________________________________________________________

131204

bild

Äntligen känns det som armen fungerar som den ska, visst lite stel är jag och jag får fortfarande planera alla rörelser...

bild

Idag blev Almir tömkörd och det gick jättebra, har nog sällan träffat på en mer sammarbetsvillig häst och snabbt fattar han. Han älskar att jobba och göra det man ber han om....
_______________________________________________________________________________

131203

Vet inte om det var så himla smart att rida i blåsvädret på en orastat arab idag. Men jag är så himla ridsugen och nu orkar jag inte avstå mer. Men som sagt jag känner ju min häst och visste hur det skulle bli. En hand höll tyglarna och den andra ett stadigt grepp i sadeln hela tiden. Hon gjorde väl "bara" så där en tio-femton hopp åt höger och vänster....Men en skrittur på 45 minuter blev det och jag höll mig kvar.
Måste ju säga det att det är tur för henne att jag tycker så himla mycket om henne trots alla hennes olater...Men önskar ibland att hon vore liiiite mer neråttaggad...

Nu har jag givetvis ont igen...Men ont ska med ont fördrivas !! Eller hur ??? Behöver inte ta några värktabletter mer nu, fast ikväll lutar det nog åt att det får bli en..
_______________________________________________________________________________

131202

Händer inte så jättemycket här nu, jag ska börja jobba på onsdag och det ska bli riktigt roligt.

Johanna red Almir idag och han är så himla duktig nu, söker sig neråt och idag började hon med att han ska gå sakta, sakta och ökningar.
Han fattade direkt och nu ska vi köra lite sådant ett tag.
Ikväll är sista handikappridningen för denna terminen, lite skönt att göra ett uppehåll nu.
Imorgon ska jag rida Caladora om det inte blåser för mycket....Jag längtar efter snöööööö nu....
_______________________________________________________________________________