Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och två kattor hos oss.
Familjen består av två tonårsbarn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hemdecember-12
november-12
oktober-12
september-12
augusti-12
juli-12
juni-12
maj-12
april-12
mars-12
februari-12
januari-12

 

December

121231

Årets sista ridtur blev en skrittsväng runt Ulvkälla, fort gick det för hon är verkligen full med energi. Ska snart bli en längre sväng när jag får tid.

För många år sedan lät jag Inga Björk fotografera Caladora och det får bli min nyårspresent till er...

bild

Jag önskar alla ett gott nytt år, själv hoppas jag att allt ska flyta på lika enkelt och smärtfritt som 2012 varit.
________________________________________________________________________________

121230

Så blev det då plusgrader mitt i vintern, det gillade jag inte. Men tog av täcken på mina och då slängde sig Caladora i snön direkt....

bild

och sen blev hon så här glad....Sparkade och stegrade sig och tok rusade. Fortsatte att rulla sig några gånger till och stog och kliade sig mot en björk....

bild


________________________________________________________________________________

121229

Han fick gå lite med sin sadel idag och vi spände sadelgjorden lite mer, men som vanligt så bryr han sig inte ett dugg.

bild

Sen red Johanna honom 5 minuter på stallplan....Inga större problem med det heller....

bild


________________________________________________________________________________

121228

Känner mig betydligt lugnare idag, har filmat Almir när han far runt i snön och det finns absolut ingenting i hans rörelsemönster som är fel. Han borde verkligen inte klara av att slänga sin bakben på detta viset om nått varit fel med honom.
Han for som en galning i snön på näset och inte ett enda feltramp.....
Se filmen här.

Åkte tidigt till stallet idag för jag ville ställa iordning staketet efter hans framfart igår. Han var med mig hela tiden och som vanligt jättenyfiken på vad jag gjorde....
Jag tycker så fruktansvärt mycket om denna häst och vill verkligen att han ska få leva ett långt liv......Hoppas det blir så.....
________________________________________________________________________________

121227

Jag måste verkligen lära mig leva med oron över att det ska bli nått med Almir, de flesta dagar går det alldeles utmärkt och jag tänker inte alls på att han är CA drabbad.

Men sen ruskar verkligheten tag i mig och jag blir återigen påmind, idag blev det så.....

Therese ringde och sa att han sprängt tråden flera gånger och var helt galen i hagen, sprang rätt på en stolpe som flög och gick inte att få tag i ???

Åker givetvis ner direkt och han står då inne i boxen helt som vanligt, hade ätit upp sitt foder och stog mest och surade över att vara inne.
Staketet var ner rivet och det fixade jag lite provisoriskt, ska göra det bättre imorgon....

Men naturligtvis bröt jag ihop och börjar genast tro att nått är på gång....Såg han inte tråden ??? Vad blev han rädd för ??? Det kan ju vara ett tecken att de inte ser, men samtidigt så handlar det mer om att de inte kan bedömma avstånd.
Ett annat tecken kan vara att de är mer lättskrämda, men om det är någon av mina hästar som är lättskrämda så inte är det Almir, Caladora är sjutton gånger värre....

För övrigt så startar det med skakningar och snubblingar oftast, och Almir är lika säker på foten som han varit tidigare.
Hade han inte haft CA skulle jag förmodligen inte brytt mig alls i detta nu, så om vi bortser från detta nu så var det nog en helt vanlig unghästgrej han gjorde.....Leksugen till max och så slutade det med att han sprängde tråden och då blev han skärrad...
________________________________________________________________________________

121225

Vårat julfirande avlöpte lika lugnt och fridfullt som det brukar.
Idag sov jag riktigt länge och det vare välbehövligt, sen for jag till stallet och fixade och red i nysnön på Näset. Lät henne galoppera en del och hon tyckte det var både roligt och tungt.
Fick lite dåligt samvete för Almir stog och tittade hela tiden och ville varit med. Lovade han att nästa gång så ska han få följa.

Sen blev det en premiärtur på skidorna. Även Diza fick följa, hade inte tänkt det först men sen tänkte jag att hon kan ju springa lös.
Det var ju bara det att det vimlade av folk där så det blev koppel iallafall. Theo skickade jag iväg med Jonas och de försvann i fjärran, han är jätte duktig och springer så fint bredvid. Han drar inte så mycket och det är heller inte meningen, vi åker skidor med dom mest för att det är en bra motionsform för dom...

Johanna tog Diza och jag hjälpte dom lite, först var det bara rena röran för Diza, men efter 5 minuter fattade hon med och sprang helt rätt bredvid Johanna. Hon tyckte det var hur kul som helst och nu har jag beställt en liten sele till henne med.
Tänk det är så himla kul att åka skidor med dom..

Sen fortsatte jag att handla, en overall till Johanna, en ny sadelgjord till nya sadeln och ett vitt koppjärn.
Fast nu får jag nog börja spara igen....
________________________________________________________________________________

121223

God jul till alla mina läsare. Ni får en av de finaste bilderna jag vet i julklapp av mig. Almir och Nikhil.

bild

Nu går jag på mitt sista jobbpass innan julledigheten, men sen så är jag också lite ledig.
________________________________________________________________________________

121221

Vilket flyt jag har med mina inköp nu....Red med overallen idag och blev glatt överraskad över hur smidig den var...Varm o go med, varför har jag inte unnat mej det innan ??? Nej man är så himla dumsnål ibland...

Fick Almirs sadel med och är mer än nöjd, ser ta mej sjutton ny ut.
Sadelgjord, stigläder, stigbyglar och schabrak ingick till ett pris av 2000:- Nypris på den sadeln ligger på 5500:- och då är det bara sadeln.

Vad jag kommer att gör nu är att byta till vitt koppjärn så kan vi ha den till Caladora så länge. Almir ska bara sadlas nu i vinter så då går det bra med vilket järn som helst, sen till våren när han ska börja ridas på riktigt sätter jag dit det koppjärn han behöver.
Ny sadelgjord kommer jag också att behöva, ska kolla imorgon hur lång Caladora ska ha.
________________________________________________________________________________

121220

Ibland gör man köp som man vet att man aldrig kommer att ångra...Almirs täcke är en sådant. Har aldrig varit mer nöjd med ett täcke, sitter perfekt i halsen och han kommer förmodligen kunna ha det tills det är utslitet. Sen att det är ovanligt snyggt gör ju det hela ännu bättre.
Nu önskar jag nästan -20 några dagar så vikan prova det...

bild

Har också invigt vår nya overall idag, den var också jätteskön men stor. Köpte medium och den drunkar nästan Johanna i. Till och med lite stor till mej. Men så fort jag får råd så får Johanna en egen i small i stället.

Lisette hade Caladora idag och de hade tagit en ordentlig tur runt dammen. Imorgon ska jag rida för nu var det evigheter sedan.
Johanna satt upp på Almir igen, han visste jag hade morötter i fickan och var mest intresserad av dom, glömde helt bort att han hade Johanna på ryggen och ville mest buffa med mig....
________________________________________________________________________________

121216

Det är så himla skönt att ha en fungerande plogning nu. Imorse när jag skulle släppa ut hästarna var det redan plogat och fint på stallplan. Jag blev så glad över det och att det faktiskt inte var mer än -3 ute så jag blev kvar där i 1.5 timme. Det var så skönt att gå där och plocka, mockade och fixade klart till nästa dag.... Rena terapin, sen var det gott med frukost framför tv....

Idag har Johanna ridit Alimr själv, jag gick givetvis bredvid och hon fick styra några varv på stallplan, gjorde halt och fick igång han igen...Å vad roligt det ska bli när det går att börja skritta han på riktigt. Till våren ska vi ha igång honom...

Jag har haft stora köpmanin en vecka nu...Har plötsligt tagit mig råd med en massa saker.

Först blev det en ridoverall till oss, ja vi får dela den Johanna och jag, är så jäkla trött på att frysa.
Sen blev det ett tjockt vintertäcke till Almir, måste faktiskt ge mig för han fryser.
Hade tänkt han skulle härdas och tåla kylan, men nån måtta får det vara. Inte ska han stå och frysa när det kryper ner till -20.

Theo fick en tröja med och jag har köpt backontrack vantar till mig. Kanske jag förhindra några självsprickor då. Mina fingrar tål inte kyla och jag går med ständiga sår och sprickor hela vintern

Bara för detta så blir det väl inte kallt mer nu.

Idag blev det ett inköp till... Sadel till Almir, fick tag i en begagnad wintec allround full utrustad till ett jättebra pris. Har letat den en ett tag och nu fanns den på hästnet...Ska bara ha tag i ett rött och vitt koppjärn med.
________________________________________________________________________________

121215

Jag har inte gjort något med hästarna på hela veckan och det bara för att kylan har varit bedrövlig. Jag har ingen som helst lust att vara ute och får egentligen inte gjort så mycket hemma heller.
Men det roligaste denna veckan var att Johanna klarade sitt körkort på onsdagen, hon är så duktigt och jag givetvis stolt och nöjd.
Så nu åker hon på att ta stallet själv när jag jobbar för hon kan ju köra dit själv....

Idag blev det mildare och då får man passa på att göra nått med dom, tog ut Caladora och red i djupsnön på Näset, vi lät Almir springa lös bredvid. Givetvis var han helt galen...sprang som en dåre och lekte. Tänk vad kul det är med snö....

bild

bild

bild

bild

Sen red Johanna barbacka lite, Caladora duktig idag och jobbade fint en stund.

bild


________________________________________________________________________________

121211

Jag hatar kylan, allt blir så besvärligt och krångligt. Inte får jag gjort någonting med hästarna, skyndar mig när jag är i stallet så jag får komma hem igen. Näsan är igentäppt av kalluft och mina bihålor svulnar igen så jag får en våldsam huvudvärk...

Jag gillar egentligen vintern men det räcker med max -10.

Idag väntar Östersund med en boende, tänkte försöka hinna med de sista julklapparna samtidigt.
________________________________________________________________________________

121207

Tiotusen nerver utanpå Caladora idag. Ja jag red en liten sväng och precis som jag anade så var hon tokig i huvudet igen. Den hästen ska inte vila, hon är klart bäst när hon får gå regelbundet. Nu blev det ju så här för det var så kallt och det finns inte en levande varelse som får upp mig på en hästrygg när det är mer än -15 grader ute...
Vet ju att hon går att rätta till med en ordentlig sväng sen.
Johanna fick sitta på Almir igen och vi gick två varv på stallplan....
________________________________________________________________________________

121206

Följde med Malin och Nikhil till Ann-Sofie Lilja idag. Nikhil är jättebesvärlig med bettet och Malin ville kolla upp. Det visade sig att hon hade en hel drös med lösa tänder så det är nog den troliga orsaken.
Men de ska också ligga lite lågt med bett ett tag och bara låta henne ha det kravlöst i munnen.

Det blev en trevlig tur och det var mysigt att få surra med Malin igen, blir alldeles för sällan nu när hon har hästen hos Sussie.
________________________________________________________________________________

121204

"Fick pussar av Almir när vi släppte ut dom idag, den hästen är ju bara för go ! :)"
Så skrev Emelies pappa till mig i morse på facebook.....Och ja....Det är verkligen Almir i ett nötskal, han är så himla go och vänlig mot alla.. Man kan inte annat än att tycka om den hästen.

Johanna har ju varit på globen i helgen och kom hem med det finaste tränset till honom. Lite stor nosgrimma men annars så himla fint, nu har han fått sitt första riktiga träns och detta ska han få ha för alltid....

bild

Blir inte gjort nått med hästarna i kylan, förhoppningsvis vänder det nu så man kan rida igen.
________________________________________________________________________________

121203

Det kan alltid vara värre...kunde ju varit -35 också...Fast -23 är full tillräckligt. Hatar verkligen kylan när det blir så varken djur eller folk kan göra nått ute....
______________________________________________________________________________________

121201

Åker ner till stallet för att mocka och fixa med foder,upptäcker då att Almir inte rört sitt hö på hela natten. Även inne hos Alex var det alldeles för mycket kvar, undrar vad de pysslat med inatt. Självklart blir jag jättebrydd, har väl aldrig hänt att Almir inte rört sin mat. Men han verkar som vanligt så jag bestämmer mig för att han helt enkelt varit jättetrött inatt.
Nu ska jag iväg och äta julbord med mina kära arbetskamrater.
______________________________________________________________________________________