Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-18
februari-18
mars-18
april-18
maj-18
juni-18
juli-18
september-18
oktober-18
november-18
december-18

 

Augusti

180828


Nu har det varit mycket jobb i stallet, vi bestämde oss för att göra om vinterhagarna lite så nu är har vi satt nya stolp och dragit ny tråd lite överallt. Känns som jag inte gjort något annat de sista dagarna. Idag gjorde Alexandra, Jonas och jag det sista. Fast vi är inte klara ändå.... Skräp som ska bort och det lilla vindskyddet ska delas, fast det får andra fixa.

bild


Det låg en hög med spån som vi fått till skänks utanför spånboden i morse. Bara tacka och ta emot för spån är dyrt. Nu ska det bara in under tak med.

Vi har tagit fram hästarna från Näset idag, Anshie blir inte inne där nu utan står mest utanför tråden, hon är säkert hungrig.

Fanatic har flyttat till Sandbacken och ska stå där nu. Till oss kommer Linda med två hästar, ska bli roligt!!
Imorgon ska jag åka till Johanna och Almir några dagar.... ________________________________________________________________________________

180817


Så här fina portar har vi fått till spånboden under veckan. Alexandra och Jonas har återigen gjort ett kanonjobb där nere...

bild


Själv har jag ridit i veckan, i tisdags red jag en bedrövlig sväng. Jag lovar att trots att det var helt vindstilla och behagligt har det nog aldrig varit så mycket monster ute....Blir bara så trött på henne.
Så på onsdagen var det bara att ta tjuren vid hornen och rida en långsväng med bara trav och galopp så hon lugnar ner sig i huvudet.
På torsdagen red jag och Malin klättersvängen och Caladora var helt normal igen..... Idag har jag börjat röja i containern, något rotigt där men fortsätter imorgon. ________________________________________________________________________________

180813


Nu är korallen ett minne blott.

bild


Hade stallmöte igår kväll och vi enades om att plocka ner korallen. Ingen som använder den och den var helt igenväxt inuti. Dessutom behöver vi virke till att fixa i lilla vindskyddet. ________________________________________________________________________________

180807


Kommer ner till stallet nu och så har Jonas och Alexandra gjort detta...

bild


Jag blir så glad när folk gör saker för egen maskin....Att de idag har vänt på våra container och flyttat dynghögen så det blir bättre plats var ju helt suveränt.

Idag fick Nina och jag möjlighet att rida ihop, hon skulle prova Nikhil för hon kommer troligen att hjälpa Malin med. Blev bara en enkel skrittsväng runt Ulvkälla. ________________________________________________________________________________

180805


Duktige Jonas har gjort en sådan jättefin mellanvägg i vårat vindskydd, stabilt och rejält och detta lär de inte kunna riva ner.

bild


Ylwa och jag löshoppade igår, Caladora var jättetaggad och som vanligt tyckte hon det var kul. Cleo hoppade också fint och jag ska snart göra om det.

bild


Malin hade dit sin hovslagare idag och jag anlitade henne också efterom Calador hade tappsko. Hon blev så himla fin och jag har inte varit så nöjd på flera år. Så äntligen har jag hittat en som komer att funka. Ja jag kommer att byta !!!

Theo fick träffa Finn chiropraktor idag, har länge tyckt att han ibland verkar ha ont. Mycket riktigt så hade han lite fel i nacken och ländryggen. Han fixade till det och ska titta på honom igen nästa gång han kommer till Sveg.
________________________________________________________________________________

180802


Naturligtvis hade hon tappat en sko idag och alltid är det fram som ryker. Tog av den andra och red ändå. Det dröjer en månad innan hovslagare kommer och jag kör utan tills dess, har ju dessutom boots om hon blir för ömfotad.

bild


Det händer en del i stallet nu, några ska flytta och några nya har kommit. Allt känns bra och så fort allt är officiellt ska ni få veta!
________________________________________________________________________________