Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

 
 
januari-19
februari-19
mars-19
maj-19
juni-19
juli-19
augusti-19
september-19
oktober-19
november-19
december-19

 

April

190422


Full aktivitet i stallet idag, två traktorer där som rensade hagarna. Så himla skönt att få det gjort och nu får det gärna torka upp ordentligt.

bild


bild


Caladora är fortfarande stel och inte ren i steget, lite surt nu när man är så himla ridsugen. Såret är nästan läkt men har väl fått en rejäl smäll på muskeln. Antar att hon behöver någon mer dag men sen börjar jag att skritta lite lätt.

Vilken fantastisk påskhelg vi haft. Johanna, Jonas och Sanna har varit hemma och vi har bara haft det skönt i solen och ätit gott.
________________________________________________________________________________

190416


Fick ett sådant där trevligt samtal i morse...Alla hästarna gick huller om buller i hagarna och Caladora hade fått en broddspark.
Jag hatar brodd på våren när alla brukar ha vårkänslor och benen flyger liksom iväg av sig själv. Dessutom tänker jag alltid på Almir och hans broddskada för några årsedan. Den gången slutade det med lösa benbitar och operation och en lååång vila i box och sjukhage....Det vill jag inte ha mer.

bild


Nu tror jag att det tog på ett bra ställe och att det är i musklen. Det ser ju alltid värre ut när det har runnit blod, men när jag fick tvättat det så var det inte så stort.

bild


Dock kan jag se att det är som ett hål inne i glipan, tvättar med koksalt och har tagit febern som var helt normal.
Hon var lite svullen ikväll men jag får ta på det och trycka lite lätt utan att hon bryr sig.
________________________________________________________________________________

190412


Vi har startat en kurs med Svante i hästhantering. Något man aldrig kan få för mycket i. Leah och Tuva var så duktiga med sina hästar och tror de förstod vad Svante menade.

bild


Men helt lätt är det inte att få till det, även vi vuxna måste tänka till en del.

bild


Själv har min vecka varit som berg o dalbanan. Har provat ett annat jobb och har haft en grym ångest över det. Första kvällen var jag redo att aldrig gå dit mer....
Andra dagen ringde jag chefen och sa att jag möjligen kan tänka mig en schemapeiod på 6 veckor. Jag har ju liksom lovat att prova eftersom det är svårt att få folk till detta lite speciella jobb.
Tredje dagen så kändes det bättre och har ännu inte bestämt hur jag gör, kommer att få en introdag till och sen ska jag jobba själv. Är väl egentligen det som känns jobbigast att vara ensam när man arbetar och inte ha jobbarkompisar runt sig.... Samtidigt är det ett oerhört fritt jobb och jag man kan göra dagen till precis det man vill...
Som sagt 6 veckor ska jag prova och sen får vi se.....
________________________________________________________________________________

190408


Senare i går kväll kom Greta och ville in, hon var jättehungrig och åt en del. Att hon var riktigt risig förstod vi direkt. Kändes som hon inte ville att vi skulle röra henne verkade ha ont i ryggen. Dessutom luktade hon något fruktansvärt illa som om något var ruttet i henne. Vi lät henne vara och imorse fick jag tid hos veterinären. Klockan 13.00 idag fick hon somna in och det var naturligtvis jättejobbigt men samtidigt skönt att se att hon slapp lida mer. Min älskade Greta, kommer nog aldrig att få en sådan katt igen, hon var så otroligt speciell.
smil

________________________________________________________________________________

190407


bild


bild


bild


Nu måste jag ge upp min älskad katt Greta. Hon har det sista året blivit gammal, kissat och bajsat inne på konstiga ställen och verkat förvirrad. Ändå har hon mått bra och har inte magrat av, däremot har vi sett att hon har haft lite svårt att röra sig och det har blivit värre den sista tiden. Jag har envist hållit kvar i henne och resten av familjen har försökt att prata förstånd med mig.
Nu bestämde jag mig i veckan att så fort tjälen går ur marken så ska hon få sluta och det gick Lennart med på.Vill ju så gärna få henne nedgrävd här hemma bland de andra katterna vi haft.

I fredags gick hon ut och sen har vi inte sett henne, att hon låg någonstans och inte orkade komma fram förstod vi. Men hoppades att hon skulle dyka upp trots allt. Ikväll började vi leta på riktigt och Lennart hittar henne under altangolvet längst in mot husväggen. Helt omöjligt att få fram henne och vi ropade och kallade och försökte peta på henne mellan brädorna i golvet. Hon rör på sig så hon lever men verkar inte förstå eller orka ta sig fram.
Nu avvaktar vi till i morgon och ser om hon rör sig frammåt annars så måste jag börja slita upp golvet så vi får fram henne. Jag hoppas det går och då kommer jag också att ringa veterinären som får avsluta hennes liv så fort det går. Älskade Greta som jag har tyckt om så mycket, en mycket specilell katt och det var nog bara jag i familjen som förstod hennes storhet.....
________________________________________________________________________________

190401


bild


Redan första april, hänger inte riktigt med i svängarna nu..... Caladora hade jättont i ryggen idag, inte på det vanliga stället utan mer mitt på. Funderar på vad det är nu, men det har varit kallt inatt och hon har inte haft täcke på länge. Sen hade hon tappat ett antal brodd och det var nog lite ojämt åt henne.Sen är hon alltid lite ruggig när det är pälsfällning så det kan också påverka henne.Lade på Back om track och tog bort brodd så det blir lite jämnare åt henne och så skippar jag ridningen några dagar.
________________________________________________________________________________