Jag är inflyttad till Sveg från Varberg -92.
Skriver mest om våra hästar och Ulvkällastallet.
Men även en del om vardagens glädje och bekymmer.
Förutom två hästar finns det två hundar och en katt hos oss.
Familjen består av två vuxna barn och sambo.
 
Välkommen att läsa / Maggan
bild

 

 
Bloggen
Gästbok
Arkiv
Härstamning
Hem

Jag är uppfödare av Silver Almir som är dubbelbärare av CA. Han visar symptom när han är uppmärksam på något eller kommer till nya platser.
 
Idag äger Johanna honom och de bor i Östersund, han rids och hanteras som vilken annan häst som helst.
 
almir

 
Lite mer fakta om CA kan du läsa här.
 

 
 facebook
 
 
januari-19
februari-19
mars-19
april-19
maj-19
juni-19
juli-19
augusti-19
september-19

 

Bloggen

191020


Detta inlägg trodde jag aldrig att jag skulle behöva skriva..... Nu är de bara två i hagen....

bild


Hittade Zela i hagen och såg ganska omgående att det var riktigt illa. Som tur var så var även Sara och Tuva där som också insåg att något hemskt hänt, vi vågade inte riktig kolla henne men hon hoppade på tre ben och det fjärde var oroväckande ostabilt....
När Linda kommer så säger hon det som är varje hästägares mardröm.....Men det är ju av !!!

Vad som hänt vet vi inte, för jag var där hela tiden och hon var helt normal, men på 5 minuter hände det något medans jag släpade halm till vindskyddet. Troligen halkat i hagen och skadat sig, ganska mycket blod var det också....

En timmes väntan på att veterinären ska komma men Zela är lugn och står och äter hela tiden. Veterinären konstaterar direkt att benet är av och det finns liksom ingen återvändo....Vi som är i stallet mår givetvis skit men värst för Linda.....

Just nu vill jag bara vara nära Caladora och se till henne så hon inte gör sig illa, skulle nästan vilja bo i stallet....
________________________________________________________________________________

191008


bild


Lite trögt på bloggfronten nu, känns inte som det händer så mycket eller tar jag mig aldrig tid. Lite sammanfattinig sen sist.
Nikhil har flyttat till Lofsdalen och det kommer att bli hur bra som helst. Jag har jagat hovslagare i flera veckor men nu till helgen ska det bli. Caladoras hovar ser för hemska ut nu och jag kan knappt med att rida henne.
Idag blev det en promenad i stället till Theos stora lycka. Han tycker verkligen det är hur kul som helst att gå i koppel med oss....Caladora tycker inte det.

Själv har jag gått på tjänstledigt ett halvår, ska satsa lite mer på företaget och ta timmar på komunen istället. Känns bra för utom att jag nästan har haft för mycket jobb nu i två veckor. Men då kan jag ju unna mig lite ledigt istället framöver. Blir bra att kunna styra sin arbetstid lite.
I eftermiddag kommer Karin och vaccinerar och jag fick jobba, men inga problem med Karin för hon gör det själv och Nina tar ut åt mig sen.
________________________________________________________________________________